Lukijalta: Syöttöjä napsahtelee persujen lapaan

Ari Saukko

Vaikka perussuomalaiset äänekkäästi vastustavat kuntavaalien siirtoa, he siitä hyötyvät kuitenkin eniten. Tuli lisää aikaa julistaa sanomaa kansalle. Varsinkin, kun nyt napsahtelee persujen lapaan sellaisia lättyjä, että vain täydellinen spagettikäsi laukoo ohi maalin.

On alettu puhua, että rokotusjärjestys Suomessa saattaisi muuttua. Kaavaillaan rokotusten suuntaamista maahanmuuttajille ja alueille, joissa riski on suuri. Muidenkin kuin riskiryhmiin kuuluvien kansalaisten mitta tulee täyttymään.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko puolestaan innostui kalastelemaan vihreiden vesillä. Hän kommentoi Helsingin Sanomille, että Suomeen pitää saada 10 000 työperäistä maahanmuuttajaa enemmän vuosittain, kuin nyt tulee. Keskustan kuntavaali-slogan ei nyt kuulostakaan kovin jämerältä; keskusta on se kotimainen.

Vihreiden vesillä vieheet kolisevat jo toisiinsa, kun keskustakin päätti sinne lähteä. Onhan siellä joitakin kokoomuslaisia myös kokeilemassa onneaan. Perussuomalaiset voivat hakea lisää shampanjaa jäihin Saarikon ulostulon tiimoilta. Edelliset kuntavaalit menivät perussuomalaisilla räpiköinniksi, mutta nyt muut tarjoilevat tuhannen taalan paikkoja.

Vihreiden vesillä vieheet kolisevat jo toisiinsa, kun keskustakin päätti sinne lähteä.

Kunnallisessa päätöksenteossa nyökkäillään enemmän paikallisista asioista, mutta valtakunnallinen politiikka lyö leimansa myös kuntapolitiikkaan.

Perinteisten punaisempienkin työväenliikkeiden olisi suotavaa tarkastella tarkemmin toimiaan. Agenda on päässyt hiukan vihertymään vuosien saatossa. Suomalainen työväestö ei tunne omakseen koko maailman parantelua eikä lisääntyvää maahanmuuttoa.

Penseästi maahanmuuttoon suhtautuvia löytyy toki muidenkin kuin perussuomalaisien listoilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.