Ehdokkaalta: Avoin kirje Jouni Kaikkoselle: Luotettavuus on yhteistyön perusedellytys

Kalle Aaltonen

Tässä heti alkuun muutama fakta sinun – yhdessä toisen valtuutetun kanssa – puhtaasti vahingoittamistarkoituksessa kirjoittamaasi tekstiin:

23.11.2020 valtuuston kokouksessa, laitoit minulle heti puheeni jälkeen kommentin ”Erittäin hyvä puheenvuoro” ja 25.1.2021 kokouksessa puheestani kommentin ”Hyvä Kalle (+hauis-hymiön)”.

10.5.2020 kyselit minulta valmennuspalveluja ja treeniapua.

14.3. eli kirjoituksenne julkaisuaamuna, pyysit minua kirjoittamaan kanssasi yleisönosastokirjoituksen Lahden kaupunginvaltuustossa tapahtuvasta pienryhmien sorsimisesta.

Olet käynyt kanssani varsin aktiivista kahdenkeskistä viestittelyä, jossa olet paheksunut lahtelaisessa päätöksentekokulttuurissa tiettyjä ilmiöitä, joista minä olen puhunut myös paljon – sillä erolla, että minä puhun niistä myös julkisesti.

Yhteistyö perustuu luottamukseen ja esittämäsi minuun kohdistuvat väitteet eivät tunnu kovin rehdeiltä ja hyväntahtoisilta, verrattaessa niitä yllä oleviin faktoihin. Moni muukin päättäjä tosin kehuu minua kahden kesken siitä, että puhun niistä asioista, joista moni muu ei uskalla.

Avoin kirje Kalle Aaltoselle: Kritiikille ja mielipiteille tulee olla tilaa, mutta emme hyväksy tapaa, jolla tuot niitä valtuustossa esiin

Faktoja yhteistyöstä: En ole kieltäytynyt yhteistyöstä kenenkään päättäjän kanssa. En ole myöskään koskaan pettänyt lupaustani toiselle päättäjälle äänestyksissä. Minua kehutaan yli puoluerajojen siitä, että sanaani voi luottaa päätöksenteossa aina.

Vihreiden valtuustoryhmä on yhdessä muiden ryhmien kanssa ollut päättämässä siitä, että pienryhmät on rajattu nyt täysin mielivaltaisesti ulos päätöksenteosta, kuten toimittiin esimerkiksi kaatunutta pormestarimallia valmistelleen toimikunnan kohdalla.

Fakta on myös se, että joissain julkisesti yhteistyön perään huutavissa ryhmissä, on kielletty tekemästä yhteistyötä kanssani. Esitin asiasta todisteet Etelä-Suomen Sanomille taannoin heidän juttuaan varten. Kyse ei siis ole mistään perättömistä syytöksistä.

Käytit kohdallani termiä ”uhkaava”. Tuossa yhteydessä, tuohon termiin sisältyy olennaisesti halu viestiä väkivallan uhkaa – mitään tämän suuntaista ei ole koskaan ollut aiheellista epäillä kohdallani päätöksenteossa. Väkivaltaisen mielikuvan tarkoitushakuinen ja perusteeton luominen on vahingollista niin minulle kuin läheisilleni.

Korruptiosta: Lahden kaupunginvaltuuston viime kokouksessa käsiteltiin valtuustoaloitettani. Esitin siinä, että Lahden kaupunki ottaisi käyttöön mallin, jossa kielletään ilmaislippujen, liike- ja kauppalahjojen vastaanottaminen sekä valtuustokortti, koska ne vaikuttavat ihmisten tekemiin päätöksiin resiprokaatiorefleksin [vastavuoroisuus] kautta. Maailmalla nuo yllämainitut asiat luokitellaan lahjuksiksi, ja ne ovat lainvastaisia. Lahdessa päätettiin kuitenkin, ettei näiden faktojen huomiointi ole tarpeellista, ja osa triggeröityi minun väittävän heidän henkilökohtaisesti syyllistyneen korruptioon. Tarkoitukseni ei ollut syyttää päättäjiä korruptiosta – pahoittelut siitä, jos joku ymmärsi asian niin.

Kalle Aaltonen raivostuu tästäkin kirjoituksesta

Rakenteellinen korruptiohan on kuitenkin Lahdessa hyvin läsnä. Luottamuspaikkajako, josta olemme kanssasi usein puhuneet, on tuosta hyvä esimerkki.

Teitä oli kaksi kirjoittamassa juttua, mutta toinen kirjoittaja ei ole ottanut minuun koskaan yhteyttä yhteistyön merkeissä, vaikka jutussa annetaan ymmärtää niin.

Toivotan teille onnea ja menestystä vaaleihin – toivottavasti muut eivät lähde vaalikiimassa tällaisiin vastaaviin rimanalituksiin. Näillä pilataan vain yhteistyömahdollisuudet tulevaisuudessa. Ensi kerralla laittakaa minulle vaikka viestiä. Sama koskee muita lahtelaisia päättäjiä. Enkä kerro muille, mikäli ette nyt ihan näin vyön alle yritä lyödä.

Lahden kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (Pro Lahti)

Kirjoitustamme ei ollut laadittu vahingoittamistarkoituksessa

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.