Ehdokkaalta: Avoin kirje Kalle Aaltoselle: Kritiikille ja mielipiteille tulee olla tilaa, mutta emme hyväksy tapaa, jolla tuot niitä valtuustossa esiin

Riina Puusaari, Jouni Kaikkonen

Hyvä valtuustokollega Kalle Aaltonen (pro lahti),

Olemme nyt neljä vuotta olleet kanssasi valtuutettuina Lahden kaupunginvaltuustossa ja nähneet lähes kuukausittain valtuustotyön merkeissä, niin kasvotusten kuin etänäkin.

Maanantaisessa valtuuston kokouksessa (8.3.) koimme todella loukkaavaksi tavan, jolla puhuit meille kollegoillesi. Puheesi tuntui myös henkilökohtaiselta loukkaukselta.

Syytökset erilaisten ongelmien vähättelyistä muiden kuin sinun osaltasi eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Syytit meitä muita valtuutettuja välinpitämättömyyden lisäksi myös korruptiosta. Näin kovat syytökset johtavat varmistuessaan rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Käytöksesi ja ulosantisi valtuustossa on ollut uhkaavaa ja lannistavaa, ja se vaientaa demokratian moninaista ääntä.

Korruptiosyytökset ovat todella vakavia ja mikäli syytöksille on todisteita, tulee niistä aina tehdä ilmoitus ja tutkintapyyntö poliisille. Sen sijaan perättömillä syytöksillä on tuhoisia seurauksia asukkaiden, poliitikkojen ja kaupungin väliseen luottamukseen.

Käytöksesi ja ulosantisi valtuustossa on ollut uhkaavaa ja lannistavaa, ja se vaientaa demokratian moninaista ääntä. Monet eivät halua pitää puheenvuoroja valtuustossa sen vuoksi, että pelkäävät joutuvansa sinun hyökkäyksesi kohteeksi. Se ei ole oikein. Kenenkään ei tulisi joutua pelkäämään oman mielipiteensä esiintuomista.

Kirjoitamme tämän kaiken siksi, ettemme jaksa enää seurata sivusta. Siksi, että olemme kuulleet tarpeeksi. Siksi, että jokainen päättäjä ja viranhaltija ansaitsee työrauhan. On ymmärrettävää, että jos ihminen tekee sydämellään töitä, välillä läikkyy yli. Kritiikille ja mielipiteille tulee aina olla tilaa, mutta emme hyväksy tapaa, jolla tuot niitä valtuustossa esiin.

Emme halua, että keskusteluilmapiiri kaupungissamme on näin myrkyllinen tai että kaupunkilaisille annetaan valheellinen kuva valtuuston ja kaupungin toiminnasta.

Perättömillä syytöksillä on tuhoisia seurauksia asukkaiden, poliitikkojen ja kaupungin väliseen luottamukseen.

Politiikka on yhteistyön tekemistä ja vaatii töitä meiltä kaikilta – myös sinulta. Olemme kuluvan kauden aikana koettaneet edistää yhteistyötä kanssasi, koska pidämme yhteistyötä kaikkien kanssa erityisen tärkeänä. Ilman yhteistyötä asiat eivät yksinkertaisesti mene eteenpäin.

Odotammekin, että saamme Pro Lahden edustajan tulevalla valtuustokaudella mukaan valtuustoryhmien välisiin neuvotteluihin ja monijäsenisten valtuustoryhmien puheenjohtajatoimikuntaan.

Haluamme uskoa, että demokratian kannattajana et halua olla vaientamassa edustuksellisen demokratian ääntä, jota kaupungin korkeimmassa päättävässä elimessä eli valtuustossa käytetään, vaan nimenomaan jatkossa kannustat kaikkia keskusteluun ja värikkääseen, mutta asialliseen debattiin.

Ystävällisin terveisin,

Kirjoittajista Puusaari on kaupunginvaltuutettu ja Lahden Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Kaikkonen kaupunginvaltuutettu ja Lahden Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja.

Avoin kirje Jouni Kaikkoselle: Luotettavuus on yhteistyön perusedellytys

Kirjoitustamme ei ollut laadittu vahingoittamistarkoituksessa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut