Lukijalta: Talkoilla teatteri Lahden Pikku-Veskulle

Pekka Rusila

Kun olen monta kertaa ehdottanut Kariniemen kesäteatterin käynnistämistä, tarkoitin harrasteteatterin voimin, en ammattiteatteria.

Nykyisin harrasteteatteri toimii eri puolilla kaupunkia, taivasalla. Kariniemestä olisi mahdollisuus saada pienellä rahalla toimiva kesäteatteri, koti harrasteteatterille.

Penkit voisi kunnostaa talkoilla, lähes 400 paikkaa, teatteriin katto, Heinolan mallinen, esimerkiksi Lahti Energian tukemana ja kaupunki veisi nykyisen esiintymislavan johonkin laavulle ja rakentaisi muutamalla kymppitonnilla toimivan esiintymislavan.

Kesäteatterin nimi olisi ”Energia teatteri”. Siellä voisi myös järjestää monenlaisia tapahtumia, koulujen päättäjäisiä, Äitienpäiväjuhlia, syntymäpäiviä, pienimuotoisia konsertteja, se voisi toimia myös Salpurin kisojen etäkatsomona. Ekat näytelmät olisivat ”Taiteilija Lanun elämä” ja ”Sataman historia”. Kulttuuritapahtumat sopivat paremmin Pikku-Veskuille kuin kiipeilyseinät ja lautat.

Aikanaan kuntoportaat lisäävät myös Lanun puiston käyttöä. Mahdolliset kuntolaitteet sopivat paremmin Lanun puiston aukiolle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut