Lukijalta: Ahtialan Seppis kaipaa pikaista kunnostusta

Anita Immonen, Heidi Kirén, Sanna Kivilaakso, Marjaana Kouhia, Satu Lehtola, Pekka Pohjonen, Johanna Ylönen, Tiina Wallin (Ahtialan koulun yhdysopettaja)

Me ahtialalaiset vanhemmat olemme erittäin huolissamme Ahtialan koulun oppilaiden heikosta mahdollisuudesta hyödyntää Sepänniemen kenttää, “Seppistä”, niin koululiikuntatunneilla kuin vapaa-ajalla.

Seppiksen aktiivisia käyttäjiä ovat myös Ahtialan suuralueen muut asukkaat ja urheiluseurat. Kentällä on kuitenkin huonot olosuhteet liikkumiseen. Haluamme, että Seppis kunnostetaan mahdollisimman nopeasti!

Sepänniemen kenttä on aikoinaan (1990-luvulla) rakennettu savipohjalle, jolloin se sateen jälkeen, tai ylipäätään vetisten kelien aikana, on useita päiviä käyttökelvoton.

Seppiksen pinnoitteiden kunto on ala-arvoinen: pinnoitteet ovat halkeilleet, routineet, kovettuneet eivätkä jousta.

Kentän käytön turvallisuus huolettaa suuresti sekä meitä vanhempia että koulun henkilökuntaa.

Vastaavia lähiliikuntapaikkoja ei lähistöltä löydy ja Lahden keskustan monipuolisiin liikuntapuitteisiin on Ahtialasta liian pitkä matka, jotta ne hyödyttäisivät esimerkiksi Ahtialan koululaisia.

Täältä puuttuu kunnollinen lähiliikuntapaikka.

Puutteistaan huolimatta Seppiksen käyttöaste on todella korkea. Kenttää käyttävät Ahtialan koulun yli 700 oppilasta, Myllypohjan koulun Ahtialan yksikkö, useat urheiluseurat ja alueen asukkaat.

Ahtiala on kasvava ja lapsiperheiden suosima, noin 12 000 asukkaan suuralue. Täältä puuttuu täysin kunnollinen lähiliikuntapaikka.

Hyvässä kunnossa oleva, asianmukaisin ja nykyaikaisin materiaalein ja suorituspaikoin varustettu kenttä hyödyttäisi koko Ahtialan suuraluetta, ei pelkästään Ahtialan koulua.

Lapsena mahdollistettu liikkuminen voi parhaimmillaan antaa elämänmittaisen liikuntakipinän. Me kaikki tiedämme liikkumisen vaikutuksen mielenterveyteen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sosiaalisen kanssakäymisen edistämiseen. Sepänniemen kentän kehno kunto on yhteinen huolemme.

Olemme jättäneet aloitteen Lahden kaupungille tästä asiasta.

Kaikki me Ahtialan asukkaat tarvitsemme ajanmukaisen lähiliikuntapaikan.

Kirjoittajat kuuluvat Ahtialan koulun vanhempaintoimikuntaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.