Lukijalta: Päätetään elää juuri nyt sitä hyvää elämää

Marja Vilkama

Ei vieläkään pääsyä poteroista ulos! Ei vieläkään kyläkutsuja läheisille ja ystäville! Vuoden olemme me ikäihmiset kohta olleet kiltisti kotona.

Mutta uutisista saamme kuulla, kuinka voi olla edessä vielä kuukausien kilvoittelu rajoitusten merkeissä. Voisimmeko tuskailun sijasta kääntää koko tuon ikävän asiaa, jatkuvan rajoitusten piirissä elämisen, päälaelleen.

Ei odoteta parempaa elämää tulevaisuudessa, vaan päätetään elää juuri nyt sitä hyvää elämää. Kukin voi sydämessään miettiä, mitä minä oikeasti tarvitsen nyt. Mitä minä elämältä haluan?

Ehkä niitä toiveita ei juuri nyt voi toteuttaa halutulla tavalla, mutta entä vaihtoehtoisella tavalla? Oletko koskaan ajatellut juovasi päiväkahvit ystäväsi kanssa esimerkiksi Teams- tai Meets-sovelluksen kautta?

Siihen tarvitaan toki laitteet ja opastaminen. Mutta nyt kun yhdistykset eivät ole voineet kuluttaa rahojaan tavalliseen tapaan, niin olisiko ihan mahdottomuus alkaa miettiä, miten voi opastaa ikäihmisiä ja toki muitakin yhdistyksenne ihmisiä nettimaailman saloihin?

Oman yhdistyksemme puitteissa olemme luoneet Yuotubeen oman kanavan, jossa kerromme kuulumiset ja jossa on joku kiva askartelu- tai käsityövinkki ja runoesitys.Tarkoitus on kerran kuussa ilahduttaa yhdistyksemme jäseniä ja muitakin.

Maaliskuun videoon otamme vielä kolmannen osion: miten valmistetaan luovasti ja helposti terveellistä arkiruokaa.

Nyt tarvitaan rakkautta ja lämpöä, vuorovaikutusta toisiin ihmisiin, kohdatuksi tulemista. Kun se nyt ei vain onnistu normaalina kanssakäymisenä, niin täytyy ottaa muita keinoja käyttöön.

Heitän nyt haasteen kaikille yhdistyksille, varsinkin puheenjohtajille. Miten yhdistyksenne jäsenet jaksavat tällä hetkellä?

Jotta tietäisit, niin soita ja kysy! Jos on iso yhdistys, niin jakakaa hallituksen jäsenille soittovuorot. Itse aion heti soittaa kaikki jäsenet läpi.

Kirjoittaja toimii Mukkulan Puuhapirtissä. Hän on vapaaehtoistyöntekijä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut