Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Jalkapallostadion ainutlaatuiseen Kisapuistoon

Hyvässä jalkapallo-ottelussa yleisö ja pelaajat ovat läheisessä vuorovaikutuksessa keskenään. Pelaajien energia ja yrittäminen välittyvät yleisölle, joka on lähellä pelikenttää. Kannustuksellaan yleisö antaa pelaajille lisää voimia näyttää parasta osaamistaan.

Syntyy kokemus ja elämys siitä, mitä jalkapallo parhaimmillaan tarjoaa. Yhteisöllisyyttä, yhteenkuuluvuudentunnetta, iloa ja jopa hetkellistä surua. Tunnetta kuulua joukkoon – lahtelaiseen jalkapalloperheeseen.

Jalkapallo on Suomen suurin joukkuelaji rekisteröityjen harrastajien määrällä mitattuna. Sen yleisökiinnostavuus ja suosio kasvaa koko ajan. Lahti on perinteisesti myös jalkapallokaupunki.

Jalkapallo on nykyisin ympärivuotinen laji. Lahdessa on selkeä tarve parantaa jalkapallon olosuhteita ja luoda toimintaedellytykset sekä ammattilaisseuran että kasvatus- ja harrastusjalkapallon tarpeisiin.

Nykyaikaiset olosuhteet ovat merkittävässä roolissa tarkasteltaessa lajin houkuttelevuutta ja harrastajamäärien kasvua.

Suomeen suunnitellaan tällä hetkellä useita jalkapallostadioneita. Näistä suunnitelmista poiketen Lahdessa on ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa ratkaisu, jossa jalkapallostadionin ja Kisapuiston muut olosuhteet voidaan yhdistää kustannustehokkaasti ja monipuolisesti palvelemaan alueen kaikkia käyttäjiä.

Syntyy hieno kokonaisuus, jonka arvo Lahdelle on erityinen.

Kisapuiston jalkapallo-olosuhteiden rakentaminen nykyaikaiselle tasolle palvelee koko lahtelaista jalkapalloperhettä ja edistää osaltaan Päijät-Hämeen taloutta ja hyvinvointia. Lahden vetovoimaa! Samalla uusi ratkaisu palvelee osana koko Kisapuiston ja Ranta-Kartanon alueen uudistamista.

Kilpailutoiminnan olosuhdevaatimukset kiristyvät lähivuosina myös Veikkausliigassa. Veikkausliigaa pelataan stadioneilla, jotka täyttävät UEFA 3 -kategorian vaatimustason.

Spatiumin valmistelema, niin sanottuun L-malliin pohjautuva stadionratkaisu päätykatsomoineen mahdollistaa täysin toteutuessaan näiden vaatimusten täyttymisen.

Kisapuiston jalkapallostadion on lahtelainen malli toimivalle jalkapalloareenalle.

Se on hiilineutraali, vihreän teknologian ja kiertotalouden parhaita käytäntöjä hyödyntävä moderni areena, joka rakennetaan hyvin pitkäikäiseksi. Rakenteiden käyttöikä on vähintään sata vuotta.

Jalkapallostadion toteutetaan niin, että se sopeutuu koko alueen puistomaiseen ja historialliseen ympäristöön.

Stadionratkaisun osaksi tarvitaan suojelukohteena olevan nykyisen pukukoppirakennuksen peruskorjaus. Sen yhteyteen rakennetaan muun muassa kahvila-ravintola, joka palvelee alueen kaikkia käyttäjiä.

Kisapuiston alue ja sen jalkapallostadion rakennetaan päijäthämäläiseen osaamiseen ja innovaatioihin tukeutuen. Laadukkaassa ratkaisussa otetaan luonnollisesti huomioon alueen eri liikuntalajien ja urheilutapahtumien tarpeet.

Jalkapalloperheellä on laaja yhteinen näkemys siitä, että toimiva, ekologinen ja taloudellinen ratkaisumalli Kisapuiston jalkapallostadionin toteuttamiseksi on löytynyt.

Lahden kaupungin päättäjillä on nyt edellytykset tarvittavien päätösten tekemiseksi!