Ehdokkaalta | Millaisen kulttuurikaupungin Lahdesta sinä haluat?

Minulta on pyydetty kannanottoa kulttuurin puolesta. Viimeksi sellaisen pyysi tunnettu paikallinen näyttelijä sekä arvostettu ihminen, kuntavaaliehdokas Ritva Sorvali.

Kulttuuri on Lahdessa osana elinvoimakysymystä. Normaalisti ennen pandemia-aikaa Lahden kaupunginteatterin piha täyttyy tilausliikenteen busseista, mutta nyt elämme juuri tätä pandemia-aikaa. Teatterin lisäksi myös kaupunginorkesterit ovat tärkeitä seutukunnallisia kulttuurin tarjoajia. Ne ovat tärkeitä eri-ikäisille väestöryhmille muun muassa koululaisille ja ikääntyneille.

Kulttuuri tuo virkeyttä juuri siihen seutukuntaan ja tuo vetovoimaa, joka työllistää muuta palvelualan sektoria esimerkiksi majoitusta ja ravintolapalveluita.

Kulttuurista päätetään myös Lahden kaupunginvaltuustossa. Kulttuurimäärärahojen leikkauksissa itse asiassa koskemme laajempaan kokonaisuuteen kuin tarjottaviin kulttuuripalveluihin. Koskemme seutukunnan elinvoimaan sekä yleiseen kuvaan, joka Lahdesta muodostuu.

Kuntavaaleissa sinä päätät, onko Lahti kulttuurikaupunki vai ei. Minusta sen pitää olla. Miltä tuntuu kaupunki ilman teatteriesityksiä, museota, sivukirjastoja tai vapaata kulttuuria? Kuulostaa sellaiselta kaupungilta, jossa en itse haluaisi asua.

kuntavaaliehdokas (sd.), Lahti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut