Ehdokkaalta: Green Capitalista vain iso lasku

Ismo Nygren

Epäilen suuresti, että koko Green Capital -hössötyksestä ei käteen jää muuta kuin iso lasku. En tiedä maailmalla ainuttakaan ostajaa, joka olisi kiinnostunut jonkun kaupungin imagokampanjasta. Heitä kiinnostavat aivan muut asiat, joten lahtelaiselle vientiteollisuudelle tästä ei ole mitään hyötyä.

Se on kuin monottomat sukset kauppatorilla. Kuitenkin siihen satsataan paljon ja hiljan Kauppalehdessä oli täysi aukeama Lahden kaupungin nimityksiä. Ei ole kaikki muumit laaksossa tältäkään osin.

Kaupungin taloudenhoidossa on keskityttävä perusasioihin ja kaikki ylimääräinen, kuten Liisu, peruttava. Auto on edelleen se pääasiallisin ympärivuotinen kulkuväline Lahdessa. Liikennettä ei saa tukkia pliisulla Liisuilla.

Mitä jos kaiken hölynpölyn sijaan suunniteltaisiin esimerkiksi kaupungin kaukolämmöntuotannon toteutusta modernilla pienydinvoimalalla? Se olisi oikea ilmastoteko. Modernit pienydinvoimalaitokset lämmöntuotantoon ovat kompakteja, edullisia, päästöttömiä ja turvallisia. Niitä kehittää mm. LUT-yliopisto.

Yliopistosta puheenollen sen toiminnan kehittäminen Lahdessa on myös semmoista oikeaa kaupungin kehittämistä. Se on kaikkialla poikinut paljon hyvää.

Yrittäjiä Lahteen kaivataan, sillä yrittäjä on se joka lopulta kaikki viulut maksaa. Jokainen yrittäjä on yhteinen aarteemme, joten kohdeltakoon heitä myös siten.

kuntavaaliehdokas (ps.), Lahti

Lahden seutu kohensi asemiaan yritystoiminnan vetovoimaisuutta kuvaavassa kuntarankingissa – "Tärkeintä on, että mennään oikeaan suuntaan"

Lahden vuosi Euroopan ympäristöpääkaupunkina on nyt virallisesti avattu - jos et ehtinyt katsoa avajaisseremoniaa suorana, voit katsoa sen tämän jutun kautta jälkitallenteena

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut