Näppis: Miten niin kauniista Malva-sanasta voi tehdä niin "änkyrän" logon!

Miten niin kauniista Malva-sanasta voi tehdä niin "änkyrän" logon!

Voi, voi, miksi? Kun talo on historiallinen, miksei nimikin olisi voinut olla MALSKI. Silkkikukka=Malva.

Miten on mahdollista että Suomessa on rokotettu vasta n. 5% ihmisistä kun taas Englannissa jo yli 30%? Onko meidän pakko sairastua, tuntuu että vaan pakotteita mietitään!

Täyttä asiaa kirjoitti Leo Vilen 25.2. Koululaiset tarvitsevat työrauhaa ja opettajat työvälineitä. Olen samaa mieltä. Isoäiti, kasvatust.maist.

Leo Vilen täysin oikeassa. Inkluusio on epäonnistunut ratkaisu ja johtaa suuriin ongelmiin ja jatkokoulutuksen sijaan olisi pitänyt tukea alkupolkua. Lisäksi nyt jaetaan ilmaiseksi esim.oppimateriaaleja kaikille. Tukea olisi voinut helposti suunnata niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

Jos syksyllä olisi otettu järeät keinot käyttöön koronan pysäyttämiseksi, niin se olisi lähestulkoon voitettu. Nimittäin: 1) rajat kiinni ja pakkotestaus, jos positiivinen tulos, niin karanteeniin, 2) kaikki muut paikat 2 viikoksi kiinni paitsi kaupat ja apteekit, 3) maskipakko, 4) yli neljän hengen kokoontumiskielto. Nyt kahden viikon sijasta kärvistellään monta kuukautta.

On biokaasu, biodiesel, vetyautot. Miksi sähköautosta tehdään jotain pyhää lehmää? Dieseliautoon voi heti mennä tankkaamaan biodieseliä, päästöt jopa 90% vähemmän kun normidieselissä.

Finlandia-hiihto peruttiin AVI:n toimesta! Onkohan AVI:n päättävistä virkamiehistä edes kukaan käynyt hiihtämässä koskaan??

Iso kiitos Päksin 60 vapaaehtoiselle oppaalle sairaalan sokkeloisilla käytävillä. Yksi teistä teki päivästämme aurinkoisen.

LahtiSki-latupalvelu toimii hienosti. Sieltä näkee reaaliajassa latukoneiden liikkeet ja myös oman paikkansa ja hiihdetyn reitin. Loistavaa!

Leo Vilen kirjoitti asiaa! Ja opettajat ovat samaa mieltä. Tiedän sen, olen koulussa töissä.

Launeella on hyvä asua, kun naapuri kolaa mummon pihan. Kiitos!

Lahteen ei kannata rakentaa yhtään vuokra-asuntoa ennen kun on saatu sellasia työnantajia ketkä järjestää töitä tänne.

Minullakin on haave saada tupakoitsijat pois parvekkeita. Sairas vanha äitini joutui haistelemaan alakerran jatkuvaa tupakansavua asunnossaan. Kesäisin se oli varsinainen ongelma.

Mitäpä, jos Hollolan viitos-kuutoset heti palautettaisiin kyläkouluihin, pois Salpakankaan ja bussimatkojen korona- ja nuuska-altistuksesta? Tiloja on.

Leo Vileniltä täyttä asiaa, eikä hän ole mielipiteineen yksin. Kannattaisi päättäjien ottaa onkeensa.

Missä Renkomäen ison rakennustyömaan rakennuskyltti on? Eikös se ole pakollinen rakennutyöhön ryhtyvän ilmoittaa urakoitsijat ja mitä tontille tulee ?

Loistava kirjoitus Leo Vileniltä ESS 25.2. lehdessä. Kirjasi tulee olemaan mielenkiintoinen. Erityisopetus omissa ryhmissä olisi erityisopetusta tarvitseville iso etu. Kun kaikenlaiset oppijat yrittävät opiskella yhdessä, opetuksesta pystyy hyötymään vain harva. Opettajat uupuvat, levottomuutta on luokissa liikaa ja kaikkien oppimistulokset heikkenevät. Pisa-tulokset sen kertovat.

Ei oteta rokotusta!

Kaikki paikat kiinni, myös rajat, kuukaudeksi ja ihmiset kotiin. Ruokavarastot kotona täyteen ja ovet säppiin. Kyllä maailma pelastuu. Itse ollut kohta vuoden kotona ja terveenä ollaan. Ja on hyvä mieli. Asennekysymys.

Pirttiharjunkadulla kävi tiekarhu ensi kerran vuosiin, hienoa. Perässä tuli Volvo pyöräkuormaaja joka viimeisteli tonttiliittymät. ISO kiitos... toivottavasti tämä urakoitsija on myös ensi vuonna.

Kaikki muut tuntuvat saavan korona-korvauksia paitsi työmarkkinatukea saavat. N. 730e kk brutto. Ei sillä elä, enkä ole ainoa tässä maassa. Apuwa! Töitä!

Lahden kaupungintalon sisäpihan kattaminen palvelee vain pieniä piirejä. Samalla rahalla voisi laittaa ulkoliikuntalaitteita. Kaupunkilaiset liikkuvat muuallakin kuin Pikku-Veskulla ja Tapanilassa.

Nyt on ihan sekasin pyöräteiden kunnossa pito.

Pitkällä aikavälillä koiravero vähentäisi koirien määrää ja näin toisi rauhaa ja siistiyttä asuinympäristöömme.

Jäitä hattuun Pikku-Vesijärven investointisuunnitelmissa. Ei ole järkeä kehittää aluetta, sillä hanhethan sen kuitenkin valtaavat kesäisin.

Nyt Suomeen julistetaan sulkutila. Jouluna Suomeen julistetaan joulurauha. Onneksi Suomeen ei julisteta sotatilaa!

Kyllä LSL ja Lehtimäki kantaa hirveää huolta matkustajista kuten huomattiin tiistain uutisissa. Sanallakaan eivät ottaneet huomioon kuljettajien hyvinvointia. Kuljettajat ja matkustajat sen rahan kuitenkin molemmille tuovat.

Milloin LSL ymmärtää poistaa rahan käytön maksuvälineenä busseissa. Kuljettajat ja muutkin kokoajan vaarassa saada taudin kun rahat liikkuvat busseissa kädestä käteen. Waltti kortti ja mobiilisovellus ovat turvallisia sekä myös halvempia maksutapoja.

LuikNää Näppis-sivulta 25.2 Lahden keskustan ja tori-alueen kehittämisestä? Jos et, niin palaa asiaan / 50 vuotta sitten. Herää kysymys, että mistä pitkällä aikavälillä oikein on ollut kysymys?

Voisivatko Bolshunovin Lahen törkytemppua puolustaneet kommentoida täällä nyt myös FIS:n antamaa tuomiota?

ESS 25.2. kotim. suojainvalmistuksesta: 'hankintalaki ei anna mahd. painottaa kotimaisuutta kilpailutuksissa'. Näin Suomen valtio/EU tukee tuotantoa ja työllisyyttä Kiinassa kotimarkkinoiden sijaan. Hiilijalanjäljestä viis, kun tavaraa, usein heikompaa laatua, roudataan kaukaa. Järjen köyhyyttä!

Julkisissa hankinnoissa laadun tulisi olla selkeä ykköskriteeri, seuraavaksi kotimaisuuden/paikallisuuden. Hinta vasta näiden jälkeen, etenkin, kun hintasäästö lienee usein ainoastaan näennäinen.

Lahden kisoissa 2001 lähes kaikki huiput olivat käyttäneet epoa tai muuta kiellettyä, vain suomalaiset laskivat ylikorkeita veriarvoja vuoden alussa kielletyllä hemohessillä. Muut käyttivät kalliimpaa veriplasmaa, joka ei näkynyt testeissä.

Miten on mahdollista, että corona-rokotuspaikalle eivät tulla varaamalleen ajalle! Rokottajat huutelevat turhaan rokotusajan varanneita nimeltä! Kymmenkunta ei tullut paikalle 22.2.21

Ei sieltä Triosta saanut sitä koronapiikkiä vaikka ajanvarauksesta saatiin aika. Sai sairaanhoitaja näyttää valtansa.

Kävin rokotuksesta. Meni luontevasti. Tehosta kuulin: 70 rokotusta per hoitaja. Jos prosessi suunnitellaan kuntoon, voidaan hoitajan työaika pudottaa neljännekseen ja kokonaiskulu puolittaa.

Ihanaa kun Lahteen saadaan monien toivoma kirsikkapuisto, mutta onko se piilotettava valtavan rukoushuoneen ja uudehkon talokolossin taakse!? Kai näkyvimpiäkin paikkoja löytyisi.

Miksi naisillakin sallitaan mäkihyppypuvun haalarit haarat melkein polviin vaikka siellä ei ole kulkusia?

Laulaa sai 1940-luvulla, mutta ei tanssia. Se korotti kansan moraalia. Salatanssijat saattoivat joutua vankilaan. Ollaanpa siis humppaamatta tai muutenkaan nytkyttelemättä itseämme, jotta voitamme koronan.

Sanovat että lunta on muka paljon. Ei ole. Normi vähäluminen talvi. Tietysti ilmastonmuutos vaikuttaa. Nuoremmille kova talvi. Minulle vanha hyvä talvi

Käsittämätöntä mikäli Sanna Marinin hallitus ei siirrä kuntavaaleja syksyyn !

Vanha linja-autoasema on muuttunut maskittomien nuorten kokoontumispaikaksi. Arvokas ympäristö peittyy roskaan ja härskeimmät virtsaavat seiniin. Vanhemmat ottakaa vastuuta nuoristanne.

A-tolk 25.2. Vapaavuori näyttää niskuroivan koronasuosituksia ja jakaa koronaa siten Helsingistä muualle.

Pääministeri piti puheen. Sen seurauksena TE toimistot saivat paljon uusia asiakkaita. Enää puuttuu elinkeinoministerin jakaa-takaa -runo. Enkä edes viitsi kommentoida erään keskisuuren kaupungin vs virkamiehen kuningasajatusta talouden korjaamiseksi. Huhhuh, saapi nähdä.

Kun kehut itseäsi, muista: olet voinut satuttaa muita samalla.

Voisiko Lahden kaupunki lahjoittaa kaikille koronahysteeriköille muovisen mittanauhan, jotta he kulkiessaan kaupungilla, busseissa ja kaupoissa yms. voisivat mittailla turvaetäisyyksiä ja pitää näin hysteriää yllä? Se olisi heidän hoitoansa samalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.