Lukijalta: Kesäteatteri Pikku-Veskun suunnitelmaan

Pekka Rusila

On hienoa, että vihdoin kaupungin suunnittelijat ja päättäjät ovat tajunneet Pikku-Veskun ympäristön mahdollisuudet. Sitä timanttia pitää hioa. Tärkeintä on tehdä kokonaisvaltainen suunnitelma ja toteuttaa se asteittain.

Ihmettelen, että suunnittelijat olivat jättäneet esityksestä pois kesäteatterin tilat. Olen tämänkin lehden palstoilla esittänyt parin vuoden aikana erilaisia kehittämisvaihtoehtoja ja yhteistyökumppaneita kesäteatterin käynnistämiseksi. Ovatko suunnittelijat sokeita vai eivätkö he lue paikallislehteä?

Pitää hyödyntää myös olemassa olevia toimintoja uuden keksimisen rinnalla. Kesäteatterissa voisi esittää alueen historiaa esitteleviä näytelmiä, taiteilija Olavi Lanun elämästä ja sataman historiasta.

Toinen asia, jota ihmettelen, miksi paikallinen Kariniemi-seura haluaa torpata kaikki alueen kehittämissuunnitelmat? Ymmärrän, että perinteitä ja luontoa pitää säilyttää ja huomioida, mutta pitää elää ajassa. ”Maailma muuttuu Eskoseni”. Kun asuu kaupungin alueella, ei voi kuvitella, että se lähiympäristö säilyy muuttumattomana koko minun elinikäni. Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Yhdessä olemme enemmän.

Lahden Pikku-Vesijärvelle luvassa uutta toimintaa: suunnitelmissa seikkailurata, vedettävä lossi ja iso oleskelulaituri

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut