Näppis: Tehkää lapsillenne selväksi, että heidän tehtävänsä on turvata arempia

Hyvät nuorten ja lasten vanhemmat, tehkää lapsillenne selväksi, että heidän tehtävänsä on puolustaa ja turvata heikompia ja arempia kavereitaan. Kovat ja psykopaattiset pärjäävät ihan itsekin.

Hävettää lahtelaisen liikennearjen epäekologiset käytännöt. Taklataan vihreät aallot keskeisille väylille nopeusrajoituksia noudattaen, vanhat saastebussit romuttamolle ja valistuskampanja sujuvasta liikenteestä. Valoissa keskikaistalla toistakymmentä autoa ja viereisillä pari hassua tai ei yhtään. Ei kaistaa tarvitse vaihtaa kilometriä ennen risteystä, mikäli ajokulttuuri on jouheva.

Kiitos Timo Ojala. Toivon, että mahdollisimman moni lukee mielipiteen (22.2.20). Minua pelottaa ihmisten "sokeus" nähdä totuus.

Nyt pikainen muutos "marssijärjestykseen". Alle 15-vuotiaiden rikokset muutetaan rahaksi, vaikka ihmistä ei voi rahalla mitata. Esim. 150 000 euroa ja vanhemmat velkavastuuseen. Kolmesta kolahtaa huostaanotto ja vanhemmat vastaa veloista.

Mielipide-palstalla eri puolueiden kuntavaaliehdokkaat ovat kovin huolissaan eri ihmisryhmien oikeuksista (varsinkin ei-suomalaisten). Kuka olisi huolissaan suomalaisten pieneläkeläisten ja vanhusten oikeuksista? Mitä ne on, ja kuka valvoo niiden toteutumista?

Tärkeintä on nyt estää koronaviruksen leviäminen. On täysin edesvastuutonta kiistellä "kuka sano mitä häh".

Asiaa Lasse Mäkelä 22.2. Olenkin ihmetelly, miksei rokotusaikaa voi laittaa suoraan ihmisille, jos aika ei käy, sitten soittaa ja muuttaa sen. Ei olisi tällasta "häslinkiä" ajan varaamisessa.

Koronatilanne on vienyt Lahden keskustan kivijalkakauppojen asiakaskuntaa. Käsi sydämelle, kun mietitte parkkimaksujen korotusta. Vai haluatteko lisää tyhjiä liiketiloja?

Ei tarvitse Lidl eikä S-ryhmä meitä älyttömän kännykän omistavia mummoja. Siispä äänestäkäämme jaloillamme!

Asunto-osakeyhtiössä ei yhtiökokous valitse isännöitsijää eikä hallituksen puheenjohtajaa. Molemmat valitsee hallitus.

Olen 76-v. Hollolasta, enkä vielä 22.2. ole saanut rokotuskirjettä. Ei markkinointikieltoa. Mitä tehdä?

Kiitos, Jani Wallenius, että vastasit hanhiasiassa. Ja kiitos, että näet vaivan tämän tärkeän asian puolesta. Olemme kanssasi samaa mieltä ja tukenasi. Terveisin näppiksen kirjoittaja. Kiitos myös Etlarille julkaisusta.

Raumalla, jos suomalaiset hitsarit ja sepät, oisko ollut koronaa? Eikä olis kortistossa kävijöitä. 800???

Tapanilankadun ja Kuhilaankadun risteyksessä on jo jonkin aikaa lojunut rikkinäinen auranrähjä joka levittää paksua mustaa rasvaa ympärilleen. Joka sen on siihen jättänyt, hakekoon pois ja pian pilaamasta ympäristöä.

"Ota ensin malka omasta silmästäsi." Tämäkin viisaus löytyy Raamatusta, eli todella vanha sanonta. Ja valitettavasti pitää usein paikkansa itse kunkin kohdalla.

Inkluusiota toteutetaan. Hinta on ylöspäin eriyttämisen heikentyminen ja hyvin käyttäytyvien lahjakkaiden sivuuttaminen. Heitetään hukkaan juuri heidät, joista voisi tulla yhteiskunnan vahvimpia kannattelijoita.

Mihin hukattu aurat ja lumenpoisto? Lahti hukkuu lumeen.

Räikeät Kisapuiston valot ovat kärsimys ympäristölle. Se valosaaste kuuluisi kauas keskustasta.

Aktiivisuutta tarvitaan Hollolassa kunnan johtoon.

Kun Pariisissa tapahtui 15 v. ukrainalaispojan raaka pahoinpitely, sen tuomitsivat kansan lisäksi julkisesti jalkapallotähdet, rivipoliitikot, julkisuuden hlöt ja Ranskan sekä Ukrainan presidentit. Missä ovat suomalaisten vastaavien kannanotot Koskelan tapauksesta?

Olen yrittäny jo viikon varata koronarokotusaikaa netistä päijät-sote.fi 60–69-vuotiaat, joka ilmoittaa "ei ole aikoja"?

Ei jalkapallo ole ainoa, mitä Lahdessa tarvitaan. Antakaa lahtelaisten päättää kunnallisvaalien yhteydessä, eli kysely.

Eiköhän lopeteta se Kisapuiston rakentaminen Litmasen ja kumppanin imagoilla. Tuskin heiltä raha löytyy? Aikansa kutakin!

Kyllä oli maanantaina 22.2. kevyenliikenteenväylien hoito huonoa, jos sitä oli ollenkaan. Eikä vain aamusta, vaan koko päivän.

Lehdessänne oli kirjoitus, jossa Lahteen kaivattiin mukavia kaupunkipuistoja, yksi sellainen oli Kaarikadun varrella perhepuistoa vastapäätä sijainnut kaupungin ruusutarha ja kasvihuoneet, ne tuhottiin ja tilalle tuli tiivis ryhmä todella synkkiä kerrostaloja !

1990-luvun lamassa ajettiin lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut alas. Silloin sanottiin, että se tulee kostautumaan. Vrt. Koskelan tapaus. Viranomaisia turha syyttää, jos ei ole annettu resursseja tarpeeksi.

Kävelytiet eivät ole laskettelurinteitä tai pulkkamäkiä! En halua joutua keskelle sellaista tahtomattani. Jos haluaisin, menisin lenkille Messilään.

Täällä ihmeteltiin, miksi vauvoista tulee kriminaaleja. Tämä sosialistinen yhteiskunta haluaa tarhata vauvat heti rintaruokinnan päätyttyä, joten sormella ei kannata osoitella kotia ja perhettä, vaan poliitikkoja, jotka haluavat vauvat tarhaan ja eskariin pois oman äidin rakastavasta huolenpidosta!

Suosikkini seuraavaksi presidentiksi on Niinistö. Nimittäin Ville Niinistö. Vihreiden europarlamentaarikko.

Työntekijät odottavat 4 vk yhtäjaksoista kesälomaa, jotta jaksavat työssään. Toivottavasti Harjun terveys tämän ymmärtää ja mahdollistaa. Pätkityllä lomalla ei kukaan jaksa.

Sami Korkiakoski on huolissaan vain maahanmuuttajista, ei oman maan kansalaisista. Onko tämä demarien linja vaaleissa? Tämäkö on nyt tärkeintä?

Jos koiravero tulisi, voisivatko koirat sitten kakkia ympäriinsä mihin vaa. Tuskin vero kakkimista lopettaisi.

Kesäinen näköalakahvio olisi kiva. Lahden upein kahvion paikka vain on varattu Lyseon parkkipaikaksi. Olisi siinä näköalaa Kisapuiston yli Vesijärvelle. Tänne muuttanut ihmettelee.

Minä haaveilen siitä, että Aleksanterinkatua levennettäisiin eteläisen kaistan osalta ajoväylällä ja katu palautettaisiin kaksisuuntaiseksi, kuten oli ennen. Tulisin heti kahvilaan leivoskahville.

ESS, kannattaako julkaista Mika-Matti Taskisen /STT juttua kritiikittömästi. Hyvä kuitenkin, että "tutkijat" mainittiin.

Terveiset kaupungin hankinnoista vastaaville. Suosi suomalaista, osta ulkolaista. Tällaisen katastrofin keskellä kaikkien hankinnat tulisi olla suomalaisia. Menkää peilin eteen ja miettikää, miksi käpykylä Lahti on 1. työttömyydessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut