Ehdokkaalta: Vääräaikaisia esityksiä virkamiehiltä keskustan pysäköintiin

Lassi Mertaranta

18.2.2021 julkaistu viranhaltijan esitys pysäköinnistä saaduista lisätuloista ei näytä alkuunkaan järkevältä miettien keskustan liike-elämää.

Ymmärrettävästi korona on vaikuttanut pysäköinnistä saatuihin tuloihin alentavasti, mutta uskon, että jo aiempi muutos, jossa pidennettiin arkisin maksullista pysäköintiaikaa kello 18:sta kello 19:ään ja lauantaisin kello 15:stä kello 16:een, on saanut osan ihmisistä äänestämään jaloillaan ja pysäköimään ja asioimaan vähemmän. Näin ollen pysäköinnistä saadut tuotto-odotukset ovat voineet jäädä oletettua pienemmäksi.

Kaupungin tulisi tukea keskustan palveluita ja jopa pyrkiä parkkimaksujen maltilliseen alentamiseen.

Nyt esitetään 25 prosentin korotusta ensimmäisen maksuvyöhykkeen hintaan ensimmäiseltä tunnilta ja arkisin maksullista pysäköintiaikaa pidennettäisiin kello 20 asti.

Korona on kurittanut ja kurittaa vielä jatkossakin keskustan kivijalkaliikkeitä, ja verkkokaupat tekevät tuloaan entisestään, kun ihmiset ovat rajoitusten takia siirtyneet kotioloihin ja siirtäneet asiointiaan verkkoon.

Kivijalkaliikkeen pito on entistä hankalampaa ja riskialttiimpaa kannattavuuden takia, ja kukaan ei tiedä tarkalleen, miten ihmisten osto- ja asiointikäyttäytyminen palautuu, kun rajoituksia saadaan purettua.

Kaupungin tulisi ottaa huomioon ja tukea päätöksillään keskustan palveluiden turvaamista ja ylläpitämistä omalta osaltaan ja jopa pyrkiä parkkimaksujen maltilliseen alentamiseen.

Ihmisten käytöstä ohjaa kuitenkin hyvin pitkälle mediasta saatu viesti; jos jaetaan ilmaisia ämpäreitä tai jotain myydään tarjouksella, siellä ollaan kuin piipaa-auto palopaikalla.

Mutta toisaalta kun tiedotetaan, että jonkun hyödykkeen tai palvelun hinta nousee, jätetään protestiksi tulematta tai kuluttamatta ja aletaan katsoa Karpoa nauhalta.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.) Lahdesta.

Lautakunnan puheenjohtajat epäilevät Lahden pysäköinnin taksakorotuksia ja vyöhykemuutoksia – esitys tuskin toteutuu ainakaan sellaisenaan

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut