Lukijalta: Lahti edellä puita istuttamaan

Riitta Wahlström

Onnittelut Euroopan ympäristöpääkaupungille ja tulevalle Hortapuistolle. Ehdottaisin vielä ideaa maailmanlaajuisena levitettävästä puiden istuttamisesta, jota Lahti voisi viedä eteenpäin.

Ideana on inspiroida erilaisia yhteisöjä istuttamaan yhdessä puita omille ”tonteilleen” eli sopivaksi katsomilleen paikoille. Mukana voisivat olla koulut, päiväkodit, seurakunnat, eläkeläisyhteisöt, urheilujärjestöt, harrastusporukat, perheet ja kuka tahansa.

Puita voisi istuttaa kouluissa ystävyyden puiksi. Istutetuille puille voisi kehittää lauluja, runoja, koristeita. Ne voisivat olla siten yhteisöjä yhdistäviä. Istutustilanteista voisi tehdä juhlan ja vuosipäivistä samoin. Puille voisi antaa nimiä ja niiden luona olisikin hyvä käydä hoitamassa ne hyvään kasvuun.

Jos tämä yhteisöjen puiden istutuskampanja leviäisi maailmalle, olisi se positiivinen apu yhteisen maapallokotimme hyväksi. Kukin yhteisö tai porukka kehittäisi oman tapansa juhlia puun istutusta ja puun hoitamista vuosien saatossa. Jokaisen onni on istuttaa puu ja nauttia sen kasvusta ja kauneudesta.

Kirjoittaja on FM, ympäristökouluttaja, kesälahtelainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.