Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Uudet tavat pitää kokouksia tulivat jäädäkseen – nyt on tärkeää huolehtia, ettei muutos ole keneltäkään pois

Toimittaja Jari Suominen nosti Etelä-Suomen Sanomien 11.2.2021 Esalaisessa esiin tärkeän asian taloyhtiöiden yhtiökokouksista. Toteutuuko yhdenvertaisuus korona-aikana käyttöön tulleissa etäkokouksissa?

Koronan myötä eri aloilla on otettu käyttöön uusia toimintamalleja, niin myös taloyhtiömaailmassa. Viranomaisten asettamat rajoitukset ja ihmisten turvallisuus ovat pakottaneet hakemaan vaihtoehtoja fyysisille yhtiökokouksille. Etäosallistuminen on tullut laajasti käyttöön, jotta asioita on saatu vietyä eteenpäin.

Pandemia-aikaa on nyt eletty vuosi, ja isännöitsijät ovat ehtineet hyvin ottaa käyttöön erilaiset työkalut etäkokousten järjestämiseen. Niiden käyttö on lisännyt myös kiinnostusta omaan taloyhtiöön. Tästä osoituksena on se, että yhtiökokousten osallistujamäärät ovat kasvaneet uusien osallistumistapojen myötä.

Myös osakkaiden kysymyksille tulee antaa riittävästi tilaa ja aikaa.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai valmiuksia etäyhteyden käyttöön. On hyvä muistaa, että lain mukaan kokoukselle on aina määrättävä myös fyysinen paikka. Kokouskutsussa tulee mainita etämahdollisuuden lisäksi kokouksen varsinainen pitopaikka.

Paikalle tulijoiden osalta tulee noudattaa viranomaismääräyksiä, niiden ylittyessä kokousta siirretään. Etäosallistuminen on turvallinen tapa olla mukana kokouksessa.

On tärkeää huolehtia riittävästä tiedonjaosta ennen kokousta. Päätettävistä asioista tulee riittävästi informoida osakkaita niin verkon kautta, tiedottein kuin mahdollisuuksien mukaan fyysisesti. Myös osakkaiden kysymyksille tulee antaa riittävästi tilaa ja aikaa.

Uudet tavat pitää kokouksia ovat tulleet jäädäkseen, nyt on tärkeää huolehtia, että muutos ei ole keneltäkään pois.

Kirjoittaja on Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja.