Ehdokkaalta: Jalkapallo Kisapuistoon ja yleisurheilu Stadionille

Lasse Koskinen

Lahden Kisapuistosuunnitelmia on syntynyt useita vuosien varrella ja viime aikoina. Suunnitelmat ovat keskittyneet jalkapallostadionin katsomorakennukseen ja osin sivunneet viereistä pesäpallostadionia. Tosipohjaiset kustannuslaskelmat ovat päättyneet kymmenen miljoonan euron tienoille.

Nyt on esitetty jälleen ajatus, että Suomen jalkapalloliigan FC Lahden ottelut käytäisiin Lahden Stadionin (talvella Hiihtostadion) kentällä. Tämä merkitsisi jatkuvaa poikkeustilaa ja keskeytystä yleisurheilun nuoriso- ja valmennustoimintaan, jota tehdään Stadionilla jokaisena kesäiltana. Lisäksi yleisurheilun pää- ja huippukilpailutoiminta tapahtuu Stadionilla.

Lahden Ahkera tekee yleisurheilun osalta merkittävää työtä niin nuorisotyön kuin huippu-urheilunkin osalta. Seura tuo vuosittain Lahteen valtakunnallisesti televisioitavat huippuyleisurheilukilpailut. Samoin seura järjestää SM-tason kilpailuja toistuvasti.

Tätä työtä pitää kunnioittaa niin, että seuralla ovat käytössään Lahden Stadionin vuorot sekä harjoitusilloiksi että kilpailutapahtumiin. Yleisurheilun kilpailutoiminta nuorten osalta pyörii koko kesän.

Kisapuiston monet suunnitelmat käsitellään 22. helmikuuta Lahden luottamushenkilöiden kutsuseminaarissa, ja kaupunginhallitus tekee päätöksensä 1. maaliskuuta seminaarin esitysten pohjalta. Yksi suunnitelmista on varsin kattava koko Kisapuistoalueen osalta. Nyt on pidettävä pää kylmänä ja keskitettävä jalkapallotoiminta Kisapuiston stadionille valittavan suunnitelman pohjalta.

Jos Lahden jalkapallon pääseura selviää kerran kymmenessä vuodessa johonkin Euroopan jalkapallosarjan alkuotteluun, se ei saa olla määräävä tekijä suunnitelmissa. Tällainen satunnainen arvo-ottelu voidaan pelata Helsingin Olympiastadionilla. Sinne pääsee ottelua seuraamaan kerran tunnissa lähtevillä ja saapuvilla junilla.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu, entinen konserni- ja tilajaoston pj., kuntavaaliehdokas (ps.), Lahti

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.