Ehdokkaalta: Nykyinen stadion päivitettynä huippu-urheilulle ja tapahtumille, Kisapuisto kaupunkilaisille

Marko Varjonen

Hienoa, että kisapuisto ja sen kehittäminen kiinnostavat, onhan kyse erittäin ainutlaatuisesta, keskellä kaupunkia sijaitsevasta kaupunkilaisten helmestä, paikasta, jossa syntyy elämyksiä.

Monia keskusteluita kisapuistosta, sen kehittämisestä ja varsinkin stadionista olen käynyt ja huomannut, että kisapuisto herättää intohimoja. Toiset puhuvat koko kisapuiston alueen kehittämisestä, toiset yksittäisen suorituspaikan kehittämisestä ja osa stadionin rakentamisesta.

Kisapuistossa tarvitaan ehdottomasti nykyaikaisia tiloja niin alueen käyttäjille kuin sen ylläpitäjille, sillä esimerkiksi alueen pukukoppi- ja sosiaalitilat ovat puutteelliset, niin laadun kuin määränkin suhteen. On myös varmasti selvää, että vanha katsomorakennus ei missään nimessä ole alueella mikään komistus ja se pitää purkaa.

Sitten tullaankin kysymykseen, pitääkö kaupungin rakentaa Kisapuistoon jalkapallolle Uefa 3 -kategorian vaatimusten mukainen uusi stadion vai riittäisikö pienemmän vaatimustason katsomorakennus.

Tilannehan on se, että kaupungissa on jo yksi stadion. Stadionilla on talvisin järjestetty erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä hiihtokilpailuja, kesäisin pelattu Veikkausliiga-otteluita ja europelejä sekä järjestetty kansallisen ja kansainvälisen tason yleisurheilukilpailuja. Tämän lisäksi stadionilla on ollut myös monia muita tapahtumia.

Myös kyseinen stadion kaipaisi hieman päivitystä vastatakseen paremmin nykypäivän tapahtumajärjestäjien tarpeeseen ja toimiakseen entistä paremmin monitoimistadionina.

Loppujen lopuksi kysehän on siitä, mitä kaupunkina tarvitsemme ja mihin meillä on varaa?

Olisiko kaupungin kokonaistalouden kannalta paras vaihtoehto, että päivitetään nykyistä stadionia tekemällä siitä U-stadion. Uudistetaan aurinkokatsomo ja kaupungin puoleinen pääty sekä pääkatsomon tiloja siten, että ne vastaavat nykypäivän tapahtumajärjestäjän tarpeita ja vaateita, niin nykyisten (hiihto, jalkapallo, yleisurheilu jne.) kuin uusien.

Näin kaupungilla olisi ylläpidettävänä vain yksi stadion huippu- ja ammattiurheilulle sekä tapahtumille, ja Kisapuistoa kehitettäisiin kaupunkilaisten liikunta- ja urheilupuistona.

Loppujen lopuksi kysehän on siitä, mitä me kaupunkina tarvitsemme ja mihinkä meillä kaupunkina on varaa?

Kirjoittaja on varavaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (kok.) Lahdesta.

Sekä kansainväliset ottelut että kansa sovitettavissa Lahdessa Kisariin

Futiskeskukselle uusi paikka Lahdessa – miksi jalkapallopyhättöä yritetään Kisapuistoon, jos se ei toivotun tasoisena sinne sovellu?

Kisapuisto-hankkeen ratkaisun hetket lähestyvät – Lahden futisherrat voisivat ottaa mallia Helsingistä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.