Ehdokkaalta: Junalla matkustamisesta on tehtävä mutkatonta ja mukavaa

Teresa Rautapää

Lahden kaupungin talous on kuralla, vaikka keinoja talouden tasapainottamiseksi olisi. Radanseudun kehittäminen on yksi konkreettisimmista toimenpiteistä, joilla houkutellaan uusia asukkaita Lahteen – ja jolla saadaan nykyiset tyytyväisinä jatkamaan lahtelaisuuttaan.

Radanseudun kehittäminen on myös vapaa-ajan matkustamisen kannalta välttämätöntä. Hei, lahtelaiset! Tiesittehän, että kaupungissamme on ensiluokkainen ja monipuolinen museotarjonta, valtakunnallisesti kuuluisa teatteri ja kansainvälisesti mainetta niittänyt orkesteri. Niistä on oltava ylpeitä, koska niitä on tultava katsomaan kauempaakin.

Rautatieasemalle onkin saatava riittävästi paikoitustilaa. Pendelöiville asukkaille voidaan yksinkertaisilla keinoilla tarjota kohtuuhintaista pysäköintiä. Esimerkiksi Riihimäellä on asemanseudun ratkaisujen perusteella ymmärretty, mitä tarkoittaa pendelöivän, kaupungin kassavirtaa kehittävän asukkaan kunnioittaminen.

Kun Lahteen olisi miellyttävä junailla kauempaakin, vapaa-ajanmatkustelijoiden vana ulottuisi Rautsikan alkupäästä Malskin ja teatterin kautta satamaan saakka.

Miksei Lahti ole pystynyt osoittamaan olevansa aito vaihtoehto pääkaupungissa työssäkäyville?

Ihmettelen, miksei Lahden kaupunki ole pystynyt näkyvämmin osoittamaan olevansa aito vaihtoehto pääkaupungissa työssäkäyville. Ihmettelen myös, ettei Lahden kaupunki ole onnistunut brändäämään itseään kulttuurikaupunkina, jollainen se ehdottomasti on.

En epäile, etteikö jotain olisi yritetty tehdä; ihmettelen, miksei tekeminen ole näkyvämpää ja ennen kaikkea määrätietoisempaa.

Lahti on sijaintinsa ja kokonsa puolesta paras vaihtoehto pääkaupunkiseudulle ja muille radanvarsikaupungeille niin asumisedellytystensä kuin kulttuuritarjontansakin puolesta. Pian Lahti jää kuitenkin muiden kaupunkien varjoon omassa hämäläisessä hitaudessaan.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.), kulttuurinharrastaja ja pendelöivän lahtelaisen puoliso.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.