Näppis: Meillä on oikeus tekojäärataan

Meillä on oikeus tekojäärataan, pidetäänhän ensilumenlatuja auki kuukausikaupalla!

Voiko tää olla totta? Kisapuiston tekojäärataan ei edelleenkään osoitettu rahaa! Tulkaapa päättäjät katsomaan, kuinka paljon siellä on päivisin koululuokkia ja iltaisin lapsiperheitä luistelemassa nyt, kun meillä on kunnon talvi!

Malskilla "pelastustiet" tukittu betonilampailla ja lumella.

Leo Vilen 12.2. Kiitos kirjoituksestasi. Äidilleni tehtiin sama 1,5 kk. Nyt sängyssä täysin ja avustettavana. Ei nämä taida olla ainoat tapaukset.

Mahtaa tulla kalliiksi, kun huonoina talvina epätoivoisesti yritetään jäädyttää kenttää ja seuraavana päivänä se on taas mössöä! Me haluamme luistella lokakuusta huhtikuulle!

Koiranomistajat. Nyt niitä kakkapusseja mukaan. Ymmärrän hyvin, että varsinkaan pienet koirat eivät korkeiden lumipenkkojen vuoksi pääse kävelytieltä sivuun tarpeilleen, mutta en sitä, että se narunjatke ei tee mitään, vaan kasat jätetään pitkin kävelytietä tai jalkakäytävää.

Respect suorasanaisuudesta ja järjen äänestä Timo Räsäselle ( Mielipide 12.2.2021).

Kisapuiston tekojäälle ei rahaa. Selkeä viesti. Oppilaista ei niin väliä

Minne pannaan käytetyt maskit? Näyttävät olevan nyt suurin katusaaste. Siis mihin sisällä, mihin ulkona? Olisi tärkeää terveystietoa koko kansalle.

Italia saa kohtuuttomat rahasummat EU:lta. Eikä maalla ole edes kohteita niiden järkevään käyttöön. Miksi rahat pitää antaa kerralla, eikö niitä voi rahastoida EUn toimesta ja antaa sitten, jos ja kun kohteita Italiassa löytyy. Siis jos ylipäätään meidän pitää maksaa. Pitääkö?

VR ollut itäratahankkeesta hiljaa. Miten kaukojunia kulkee Lahden kautta tulevaisuudessa?

Kyllä on asiantuntijoilla ja poliitikoilla homma hukassa, kun näkevät, että työntekijöitä pitää haalia ulkomailta. Olette itse aiheuttaneet ongelman ylikoulutuksella, mutta nyt teidän pitää ratkaista asia käyttämällä suomalaisia työntekijöitä, ei ulkomaalaisia, joita jo nyt on liikaa.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, ettei Hollannissa pyöräillä nyt kun sinne satoi lunta n. 20 cm. Hollantilaiselta ystävältä kuultua.

Jossain kyllä viiraa ja pahasti. Pilkkikilpailuja ei saa järjestää, mutta Radio Voiman toimittaja kehottaa kaikkia menemään hiihtämään viimeistään viikonloppuna jäälle Messilästä Enonsaareen. On kuulemma niin upeeta.....ja miten se autorumba kaikkialta Messilään ja takaisin saastuttaakaan!

Kun työsuhteessa oleva nainen jää äitiyslomalla, hänen paikalleen palkataan sijainen. Kun äitiysloma päättyy, äiti palaa työhönsä ja sijainen siihen tilanteeseen, jossa oli ennen sijaisuutta. Kiltti poliitikko, selitä meille missä vaiheessa tässä ketjussa syntyy uusi työpaikka?

Kyllä ärsyttää kaupassa ne sormiensa nuolijat hedelmäpussia avatessa.

Miksi Jalmarin kuntoutussairaalassa ei ole aloitettu rokotuksia yli 80-vuotiaille? Miksi hoitajillakaan ei ole asiasta tietoa?

Milloin taloyhtiöt antaa läheltä parkkipaikan kotihoidon autolle tai että voisi jättää auton vapaammin 15 min. parkkiin, ettei sakkoa tulisi? Kotihoito lisääntyy, kun ikäluokat vanhenee!

Suomessa on runsaasti työpaikkoja (=tekemätöntä työtä). Suomessa on runsaasti työtä tekemättömiä ihmisiä (jotka varmasti haluaisivat tehdä työtä). Suomessa on liian vähän palkanmaksajia, jotka pystyvät maksamaan palkkaa, jolla tulee toimeen.

Sillä vaivalla, kun on laadittu rokotekirje kaikille monine vaihtoehtoineen, ja saatu linjat tukkoon, olisi ehkä ollut viisaampaa lähettää kutsu, kuten on tapana ollut joukkoseulontakirjeissä/-ilmoituksissa. Rokotusaika, rokotettava ryhmä syntymävuosittain/aakkosjärjestyksessä. Siirrä tai peru, jos et pääse.

Kiitos, Leo Vilen, helpompi on makuuttaa sängyssä kuin antaa asukkaalle asiallista ja virikkeellistä hoitoa, mistä hän maksaakin.

Vihdoin on alettu vaatia, että työnantajan pitäisi pyrkiä estämään maalittaminen. Hyvä! Entäpä, jos pahin vainoaja ja maalittaja onkin työnantaja itse?

Jo riittää kuvat koronarokotuksen pistämisestä. Liika on liikaa. Aiheuttaa piikkikammoa niilläkin, joilla sitä ei ole ollut. Sama virhe tehtiin aiemmin näyttämällä jatkuvasti koronatestien ottamista. Seurauksena testiin hakeutuvien määrä väheni jyrkästi.

Uimahallit on avattava! Kävijämäärää voi säädellä. Kiinni pitämiselle ei ole perusteita.

Se oli kyllä ihan Harjun Terveyden hoitaja, joka minut jätti hoitamatta. Toivotti vain hyvää päivänjatkoa ja löi luurin korvaan.

Kirjoitit tärkeästä asiasta, Leo Vilen, ja totta joka sana. Valitettavasti mikään ei tule muuttumaan ennen kuin joku tekee vanhusten puolesta "Trumpit". Mulla on jo keltaiset liivit odottamassa.

Israelissa rokotukset sujuvat joustavasti. Ovat joutuneet jatkuvasti elämään kriisitilanteissa. Kohta jo puolet kansasta rokotettu.

Ei ole posti kulkenut, edelleen odotetaan 1.2. lähetettyä rokotuskutsua. Pitäisikö Hykyn siirtyä käyttämään yksityistä palvelua, että päästään tilaamaan aika vielä helmikuussa? T. 81 v.

Mitä järkeä on taas kerran lopettaa etäopiskelu toisen asteen oppilailta. Kaikki on toiminut etänä hyvin. 500 oppilaan ruokailu ahdasta. Linja-autot täyteen ahdettuja käytäviä myöten. Maskittomia opettajia/oppilaita, jotka reissaavat muissakin kouluissa. Herätkää päättäjät, terveys etusijalla mennäänkö.

Hyvä kirjoitus 10.2. Kati Anttilalta. Olen täysin samaa mieltä. Harrastaa voi monenlaisia asioita, myös ilman, että osallistuu ohjattuun ryhmätoimintaan. Välillä tuntuu, että lapsia kiikutetaan harrastusryhmästä toiseen, koska on "hienoa", että lapsella on paljon harrastuksia. Lapsi voisi arvostaa myös laatuaikaa perheen ja läheisten kanssa.

Kiitos, Leo Vilén, 12.2. kirjoituksesta, karu kohtalo on sairailla ikäihmisillämme. Eurooppa-ministeri Tuppurainen totesi taannoin, että "oma etu edellä -ajattelu on vahingollista". Kyllä, nimittäin suomalaisille.

Kaupoissa hyvin mainittu ja merkitty ohjeistus turvavälistä. Mutta meneppä kassajonoon. Niin siellä jo niskaan puhaltaa vanhempi henkilö. Turvavälistä tietoakaan. Luulisi, että tuossa iässä olisi järkeä. Mutta ei ole.

Eläkkeellä olevat ikäihmiset hoitaa hoivakodeissa ikäihmisiä. Kenen vastuulla tämän hoitohenkilöstön terveydentila, osaaminen, jaksaminen, päivitetty lääke osaaminen lovetentti ym.

Kauheaa ja perätöntä pelottelua polttomoottorikäyttöisten autojen valm. loppu ja arvonalennus. Älkää vain langetko tähän viherpiipertäjien aivopesu propakantaan. Bensa ja diesel autot rules.

Sinä, joka vastustat rokotusta, kerro, miten Korona tilanteesta pääse pois ilman rokotetta..

Kuntavaalit siirrettävä lokakuulle. Silloin ei tule yllätystartuntaa vaalilautakuntiin, joka sotkisi. Perustuslain vastaista järjestää pelon vallitessa.

Miksi taksinkuljettajista tehtiin myös lähihoitajia? Puhutaan potilasturvallisuudesta samaan aikaan kun taksinkuljettajat joutuvat ottamaan ison vastuun kuljetettavistaan. Työntävät pitkin päksiä hyvinkin sairaita potilaita etsien oikeaa osoitetta. Vievät Akuuttiin sairaita vanhuksia, kun ambulanssi ei ottanutkaan kyytiin.

Luin Skinnarin kirjoituksen Omalähiö-lehdessä. Toiseksi viimeisessä lauseessa sanotaan "Suomi on ollut luottopakki kansainvälisessä sääntöpohjaisessa yhteistyössä...". Mielestäni olisi pitänyt lukea "...luottopankki...". Olikohan kirjoitusvirhe?

Laki on kaikille sama. Kaksi yleisellä paikalla tehtyä lievää pah pit. Uhrit Sipilä ja) Mäki. Yleinen paikka siis syyttäjällä on molemmissa syyteoikeus. Poliisilla vanha lakikirja! Mäellä vammoja Sipilällä ei. Miksi Sipilän juttu syyttäjälle Mäen ei? Poliisin valtuudet ei riitä syyteoikeuden ratkaisemiseen. Mikä on Lahden syyttäjien ratkaisu ja sen perusteet?

Wolt ja muut pikaruokaa kuskaavat firmat. Voisitteko vaatia läheteiltänne liikennemerkkien ja -sääntöjen noudattamista. Myös maskien käyttö olisi miellyttävää asiakkaan ja muiden kyseisen kerrostalon hissiä käyttävien kannalta. Kiitos jo etukäteen.

Uhanalaisten eläinten metsästys on kiellettävä. Luulisi olevan päivänselvää. Uhanalaisia on osa vesi- ja metsäkanalinnuista. Rusakoita riittää. Himoittuja ovat kuitenkin metsäjänikset, joita ei etelässä enää ole. Kiitos, metsästäjät.

Nyt pähkäillään Suomessa miten karanteenissa olevat äänestävät. Eikös niitä älykännyjä ole miltei kaikilla? Kysykää päättäjät Virosta, jos alennutte siihen. Suomi on pudonnut digikehityksestä jo vuosia sitten. Kuka on ja kuka on ollut tästä vastaava ministeri hallituksessa? Missä teot ja vastuu? Ei taida puoluekirja osaaminen riittää.

Hyvät koiran omistajat! Keskellä valkoista metsäpolkua kohdalle osuva kakkakasa aivan varmasti lisää koiravihaa. Pieni lapio mukaan ja kasan voi edes heittää kauemmaksi. Keltaiset polunreunukset hankaloittavat riittävästi pikkulasten ulkoilua.

Jos etukäteen tiedettiin, että ongelmia tulee erikoistuvien lääkärien palkkaamisessa, niin miksi toimittiin niin? Ja olihan varasuunnitelma? Vai oletettiinko, että kaikki menee oman tahdon mukaan?

Hyvä kirjoitus, Leo Vilen, mielipidepalstalla. Saman olemme kokeneet. Ei ehditty enää hoitolaitoksen vaihtovaiheeseen. Pahimmat virheet oli jo tapahtunut. Vanhusten hoito on vakavasti retuperällä. Hoitajien määrä ei takaa laatua.

Miten voi maan hallitus tekeytyä pandemian asiantuntijaksi, kun ei ole! Nyt pitäisi valtuuttaa terveysviranomainen tilaamaan Sputnik-rokotteet ennen kuin sekin menee pitkäksi. Olisi myös hyvä tervehdys vietäväksi itänaapurille. Toinen asia on vielä, että kotimaiset rokotteet pitäisi saada etenemään.

Eipä ollut rahaa kevyelle liikenteelle (ESS 12.2.). Jaetaan vähät rahat isoille kohteille – näin virkamies pääsee helpoimmalla.

Kuka poliitikko/virkamies uskaltaa tunnustaa epäonnistuneensa Koskelan surman ennaltaehkäisyssä? Epäilen, ettei kukaan. Oppia aikaisemmista ei ole tehty ja poliitikot puhuvat vain tekijöiden ongelmista ja tuesta. Järkyttävää!

Asikkalassa yli 90-vuotias, jolla ei ole nettiä aikavarauksen tekoon, saa koronarokotteen vasta kuukauden päästä! Onko tämä oikein, ette sitten rokota nuorempia ennen sitä!

Esimiestasossa oleva kehuu itseään julkisesti, kannattais muistaa edellistä vuotta, kun korona alkoi, kuinka aiheutti monelle työntekijälle mielipahaa yt-neuvottelujen muodossa, kannattais varmaan katsoa peiliin, mitä sieltä näkyy.

Vanha sanonta ylpeys käy lankeemuksen edellä, pitää paikkansa, niin kuin monet muutkin vanhat sanonnat.

Hävetkää veikkaus, vähävaraisilta nettipelaajilta rahat pois, ei mitään voittoja!

Te, jotka olette arvostelleet tunnepohjalta jalkakäytävän ja pyöräteiden sulanapitoa tutustukaahan Midas-tutkimukseen. (Migration of alternative de-icing chemicals on aguifers).

Lumettomia talvia odotellessa nämä sulat pyörätiet ovat hieno juttu. Varsinkin tällaisena hirviötalvena. Kiitos näistä kaupungille.

Ennustan, että pyöräteiden kemiallinen sulatus jää tähän talveen. Heti ei onnistu, koska olis joittenkin arvovallalle liian iso kolaus.

Ajoiko se Englantilainen ammattikuski myös vasemmalla puolella tietä täällä, koska heillä saisi sakot myös siitä, jos ajelee oikeata puolta?

THL kertoo, että ladut ovat turvallinen paikka ulkoilla. Kuitenkin avi kielsi Vääksyssä markkinahiihdon juottamiset. Massakokoontuminen?

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut