Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Ihmisen oikeudet ovat ehkä olemassa

On tämä kanssa elämää herran vuonna 2021. Ihmisellä on velvollisuudet; maksaa verot, palauttaa ostoskärryt, ei saa valehdella virkavallalle, täytyy maksaa velkansa. Kun kyseessä ovat oikeudet, ne ovat aina tyyliin "On mahdollista, ei ole laissa määrätty".

Tuttavalle tuli 50 euroa liikaa tuloja, ettei saanut tukea Kelasta. Sanottiin, että hae sosiaalivirastosta, haettiin sieltä, niin käskettiin hakea Kelasta. Sosiaalivirkailija ei antanut harkinnanvaraisena, koska kyseessä on "pärstäkerroin", väitän.

Sama on sosiaali-viraston "ruokalappujen" kanssa. Minulle sanottiin, ettei niitä enää edes ole, ja kappas, kaveri maksoi kaupassa ostoksensa ruokalapulla.

Veikeää, että on pakko olla henkkarit, että saa esimerkiksi nettipankkitunnukset. Et saa edes postista pakettia ilman henkkaria.

Entäs vanhukset? Heistä ei ole tappelemaan tuulimyllyjä vastaan.

Kaikki vaativat: "Hoida netin kautta pankkitunnuksilla, ai sinulla ei ole? No hanki. Ai et saa ilman henkkareita, hanki henkkarit ja maksa itse. Ai ei ole rahaa? Se on sitten voi voi, mutta asiat on kuitenkin pakko hoitaa netin kautta."

Sosiaaliviraston ja Kelan toiminta alkaa täyttää melkein heitteillejätön tunnusmerkit

Entäs vanhukset? Heistä ei ole tappelemaan tuulimyllyjä vastaan. Tärkeintä Lahdessa ovat älypyörätie ja Liisu, ne riittävät herroille.