Näppis: Luulevatko jotkut, että sarjakuvien lukeminen on lain määräämä velvollisuus?

Luulevatko jotkut, että sarjakuvien lukeminen on lain määräämä velvollisuus? Kyllä voi jättää lukematta, jos ei pidä tai ei ymmärrä.

Miniympyrässä tulisi vilkuttaa myös vasemmalle siinä pyöriessä. Englantilainen ammattikuski kauhisteli Suomen sääntöä, sillä heillä tulee sakot jos ei ilmaise jatkavansa ympyrässä. Ja sitten vilkku oikealle, kun ymp. pois.

Kuinka tarkastetaan, että riskiryhmäläisten rokotukseen ajan varaava henkilö todella sairastaa tässä vaiheessa rokotukseen oikeuttavaa sairautta?

Jos joku sarjakuva pitää poistaa, niin "Helmiä sioille"

Harjun sairauden ajanvaraus on ruuhkautunut. Ei tule luvattua soittoa, ei toimi. Ennen pääsi sentään suoraan terveysasemalle saamaan hoitoa.

Formiaatin käyttö pitää pyörätiet sulana on samaa päättäjien pakkopullaa veronmaksajille, kuin aikanaan matkakeskuksen rakentaminen näyttävästi kuparista. Kallista, mutta ei tarkoituksenmukaista, eli toimivaa.

Nyt ois korkea aika laittaa täsmäkoulutus kotihoitoon ja sairaaloihin sen kaikille osa-alueille. Lisätään poliisien määrää. Tällainen valtion satsaus varmaan poikii myös verotuloja ja päästään tästä oravanpyörästä.

Pikainen parannus ja palkkojen nosto oikeaan tasoon auttaa saamaan sairaaloihin työntekijät eri pisteisiin. Täsmäkoulutus ja pois tästä valituksesta. Valtion tukea myös tähän. Älkää unohtako kotihoitoa.

EU mokasi rokotteiden hankinnan, Suomen 'Nyrkki' olisi hoitanut asian meille paremmin !

Kati Anttila 10.02.2021. Hyvä kirjoitus lasten harrastuksista. Eivät kaikki syrjäydy todellakaan, eikä ole järkeä rajoittaa lapsen omaa halua.

Veit sanat suustani Vaaherma! Mitähän kemikaali tekee koiran elimistössä, kun nuolevat tassujaan? En vie koiraa sulatetulle reitille, homma lopetettava.

Viivi ja Wagner ovat oikeasti hulvattoman hauska pari. Heidän yhteiselon vaiheet sopivat huumorin takia vaikkapa huoneentauluksi. Kiitos Etlari.

Koronarokotusajanvaraus kuntoon! Puhelimella ei pääse, takaisin soitto ei toimi, netin kautta ei pääse...Miten tämä on mahdollista kyykyttää ihmisiä, päättäjät tehkää asiaan parannus heti.

Yli 90 v. vanhukset ovat karanteenissa, koska kotihoidon hoitaja oli saanut tartunnan. Kuka vastaa siitä, että kotihoidon hoitajat eivät ole saaneet vielä rokotuksia Lahdessa? Miksi rokotusjärjestystä ei noudateta?

Kyllä palvelualojen asukkaat ja hoitajat ovat rokotteet saaneet. Minusta järjestys väärä. Loppuvaiheen muisti ja käytöshäiriöitä et vanhukset rokotetaan ennen työssäkäyviä aktiivisesti liikkuvia. Laitoshoidossa olevat eivät kylillä liiku samalla tavalla altistumassa tartuntaan. Outo järjestys minusta.

Luulisi fanaattisimpienkin koiraihmisten boikotoivan koiranruokaa, jota mainostetaan mitä irvokkaimmin maassa, jossa tuhansilla vanhuksilla ei ole koskaan rahaa kokolihaan; maailmassa, missä miljoonat lapset kuolevat nälkään.

Kiitos Jyrki Vaaherma asiallisesta ja tietopitoisesta mielipidekirjoituksestasi. Olen samaa mieltä kanssasi, ettei formiaattikemikaali ole oikea vaihtoehto pyöräteiden/kävelyteiden talvikunnossapitoon. On sitä ennenkin tiet vain aurattu ja luonnonhiekalla hiekoitettu.

Eikö ketään muita ärsytä radiossa ja TV:ssä jatkuvasti pyörivät pornokaupan mainokset. Minua vähän ärsyttää.

Rokotevarauksissakin näkee, että Phhyky hoitaa Suomen halvimmalla. Muutoin varauksia varten olisi palkattu puhelinpalv.keskus soittoihin vastaamaan.

Se on tuo inflaatio, rahan arvon lasku, jonka ansiosta 15 v. vanhasta asunnosta saa saman kuin ostaessa 15 v. sitten. Mitähän nyt 15 v. uudempi ja vastaava asunto maksaa?

Launeen Citymarketin parkkipaikat vain naisille? Miksi sukupuolioletat merkissä olevan isoimman henkilön naiseksi?

Matti Vanhanen oli oikeassa, kun hän tutkimustuloksiin viitaten kertoi Suomen talouskehityksen olevan irtautunut pohjoismaisesta viiteryhmästä. Syytä tähän ei sanottu suoraan, mutta se selittyy pitkälti sitä, että Suomi on ainoa Pohjoismaa, jolla ei ole omaa rahaa ja siten oman taloutensa avaimia.

Haloo Phhyky! Mitä järkee on rokottaa AstraZenecalla yli 60-vuotiaita riskiryhmäläisiä, kun tiedetään, ettei sillä saada vanhoille terveillekään riittävää vastetta saati immunosupressiiveille?!

Koska puolueet eivät halua siirtää vaaleja, vähintä mitä voisivat tehdä, on järjestää vaalivirkailijoille rokotteet ennen vaaleja. Paljon jää väkeä pois, koska monet virkailijat ovat iäkkäitä. Jäädään seuraamaan mikä puolue ottaa kopin.

Olen pitänyt Etlaria sivistyneenä ja asiallisena lehtenä? Mutta Fingerporin kaltaiset naista ja uskontoa halventavilla tyhmillä vitseillä se pilaa lehden maineen!

Kyllä ne cittarin ja prismojen perheparkkipaikat vie nämä lapsettomat ja laiskat ihmiset. Joutuu äidit ja isät kantaan pienet lapset kaukaa päästäkseen kauppoihin.

On ihmisillä helppoa, kun suuri murhe on sarjakuvat! En itsekään pidä kaikesta, mitä lehdessä on, kuten teemasivuista. Ne voi jättää lukematta.

Vuoden 2021 kyläksi valittiin Vanha Vääksy Asikkalassa! Kiitos ja kunnia kuuluu yhdistyksille, jotka talkoohengellä ovat sitä edesauttaneet. Ei ko. kunnan johdolle, joka ei sitä nähtävästi osaa arvostaa.

Rokotusaikaa varatessa ei väliä, osaako käyttää nettiä vai ei. Kun lopulta onnistuin varaamaan ajan 1. rokotukseen, jäi samalla varattavan 2. rokotuksen "Etsitään vapaita aikoja, odota" pyörimään pariksi tunniksi. Sitten kirjauduin ulos. Kevät näyttää, kuinka ontuva varausjärjestelmä kostautuu.

Jukka Oksaharju (ESS 11.2), jos Sinulla on näkemystä Nokiasta, niin mikset uskalla sanoa piensijoittajalle – osta nyt. Huono johto teki Nokiasta peliosakkeen, jonka johdannaisissa lilluu spekulanttien (hedget) keinotteluraha, jota lyhyeksimyyjät härskisti ammentavat. Pekka Lundmark lopettaa sen 18.3.

Anianpellon markkinahiihdossa mehuasema kielletty, mutta Tiirismaan laturetkellä mehuasema kuhisi hiihtoväkeä! Voi tätä viranomaistoimintaa.

Katselen just Yleltä hoitajavajeesta jne. Naisala, siksi huono palkka, huonot työolot, aliarvostettu, ei-haluttu. Jos olis miesten työ, tilanne olisi todellakin parempi.

Mistä ihmeestä nimet "itärata ja suomirata"? Eikö ne ole "Paatero-rata" ja "Marin-rata"?

Jkylässä th soittaa rokot.ajan 80 v. alk. vanhuk selle. Lahdessa ei osata!

Työperäiselle maahanmuutolle olisi tarvetta metsänhoidollisissa tehtävissä; raivaussaha kouraan ja metsään.

Asikkalan kunnanjohtaja kehotti viime keväänä mökkiläisiä pysymään poissa. Emme viime kesänä käyneet kaupassa Vääksyssä (Kalkkisen Lampisella uskallettiin käydä!), emmekä käy nytkään, vaan ostamme lähes kaiken kotipaikkakunnaltamme. Asikkalalaisten ei pidä olla huolissaan.

Hyvin täällä joku ei ymmärtänyt, että se viesti parjasi vilkkusääntöä. Sääntö muutettava niin, että ympyrässä myös vasemmalle tulisi vilkuttaa.

Lehden toimittaja valitsee ne Fingerporit ja Etlarissa on joku alatyyliin mieltynyt valitsija. Savon Sanomissa tavattu parhaat Fingerporit ilman alatyyliä, aina saa nauraa. Etlari vois ottaa opiksi. [Toimitus vastaa: ESS:n toimittajat eivät valitse Fingerporeja, vaan ne tulevat tietyssä järjestyksessä lehden käyttöön.]

Miten ruokahuollossa huomioidaan ruokailijat, jotka eivät voi syödä eineksiä, eivät voi käyttää rasvattomia/laktoosittomia maitotuotteita?

Miten ruokahuollossa huomioidaan lihansyöjät?

Mihin katosi seitsemänkymppisten koronarokotukset ja miksi hollolalaisten syöpäpotilaiden pitää matkustaa Lahden Trioon omaishoitajan kanssa? Omakin terveyskeskus on.

Tosi hyvä ja asiallinen kirjoitus Jyrki Vaaherma. Kiitos.

Lahden talot on toiminnallaan pilannut täysin Lahden vuokra-asuntomarkkinat.

Vaikka kuinka vihaatte niin kirjoittakaa edes se Fingerpori-nimi oikein? Pätee muutenkin elämässä!

Turha valittaa polanteista. Itsehän autoilijat ne tekee. Kun joku ajaa jäljet paikkaan, missä aura ei ole ehtinyt käydä, niin seuraavat painaa samaa jälkeä pitkin perässä. Ajakaa vierestä ja levittäkää sitä ajojälkeä molemmille puolille, niin ei tule niin pahoja polanteita eikä syviä uria.

Tapammeko pikkulinnut talviruokinnalla? Elämä ja vilske loppui kuin seinään kireiden pakkasten alettua. Olisivatko ajallaan muuttaneet etelämmäksi ilman ruokintaa? Nyt taisivat jäädä pakkasansaan.

Mummo 73 kirjoitti asiaa. Olen hänen kanssaan samaa mieltä tv-ohjelmien taustamusiikista.

Arvottomuus ja stressi on suurin sairastuttaja sekä lopulta tappaja. Ja molempia toteutamme työksemme.

Hovioikeus alensi ryöstäjän tuomiota. Käsittämätöntä! Pitäisikö lakiin lisätä "siisti ryöstö", jos vaikka ehdonalaisella sitten?

Kommentoi