Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Verotus tuntuu kohtuuttomalta, ikkunaveroa ei sentään ole vielä keksitty

Olen yli 70-vuotias eläkeläinen. Koko työssäoloaikani olen palkastani maksanut lakisääteiset verot, eläkevakuutusmaksut ja kaikki ne, mitä ovat olleetkaan. Nyt eläkeläisenä kauhistelen tätä menoa.

Eläkkeestäni otetaan päältä 26 prosenttia siis jälleen veroa. Mitä minä sillä saan? Lapseni ovat jo koulunsa käyneet, en ole tarvinnut julkista terveyden hoitoa, en yhteiskunnalta mitään.

Tuli sähkölasku, vero 24 prosenttia. Onhan se kiva, kun tätäkin kirjoittaessani on sähkölamppu valaisemassa vanhan miehen huonoa näköä, mutta miksi se vero?

Miksi valtio, kunnat ja kaupungit valittavat rahapulaa?

Kun käyn kaupassa ostamassa jokapäiväisen leipäni, maksan siitä arvonlisäveroa. Saan siis siitä arvonlisää. Kun menen sinne vanhalla autollani olen maksanut käyttömaksun, muutoin en voi autollani ajaa. Auto vaatii polttoaineeksi bensiiniä, joudun taas tähän, polttoainevero. Kun asun kodissani, maksan kiinteistöveroa.

Summa summarum. Miksi valtio, kunnat ja kaupungit valittavat rahapulaa? Onhan historiassamme vielä yksi verotettava kohde, jota päättäjämme eivät ole hoksanneet. Ikkunavero.

Kirjoittaja on eläkeläinen.