Näppis: Onko mitään mieltä muuttaa rokotusjärjestystä?

Onko mitään mieltä muuttaa rokotusjärjestystä? Järkevää olisi rokottaa ikäihmiset ja riskiryhmäläiset nopeasti kahdella rokotteella "pois alta" ja sitten kun rokotteita todennäköisesti on runsaammin tulossa, panostaa kaikki voimat muun väestön rokottamiseen.

Pikku-Veskun puisto sellaisenaan on oikea paratiisi meille ihmisille ja linnuille.

Harjun takaisinsoitto saattaa viivästyä. Markkinavoimat ne resurssit on järjestänyt. Soittaja on hoitaja, joka kuuntelee, kyselee, neuvoo ja ohjaa. Kiitos kuuluu hänelle.

Kyllä joulukuussa raskailla koneilla raavittiin ahkerasti lähes paljaita asfaltteja, mutta nyt kun niitä peittää paksu polanteinen lumi- ja jääkerros, niin ei näy koneita missään.

Voisiko liikuntatoimen budjetista tai ympäristöpääkaupungin pyöräteiden sulatusrahoista maksaa Camping Messilän yrittäjälle korvauksen siitä, että hän ajaisi ladut Vesijärven jäälle muuallekin kuin Enonsaaren ympäri. Kyllä oli ilo hiihdellä, kunhan oli ensin jaksanut pohrata umpihangessa kunnon laduille. Kiitokset Hannu Yrjölälle.

Onko jären käyttö terveyden hoidossa kielletty? 80– 99-vuotiaat käyttämään digipalveluja esim. varaus koronarokotukseen.

Varokaa "sulia" jalkakäytäviä esim. Veskua alas. Paikoittain liukkaus vie jalat alta!

Vanhempani ovat 91-vuotiaita. Heillä ei ole verkkopankkitunnuksia. Soitin perjantai 5.2. aamuna koronarokotuksen ajanvaraukseen. Automaattivastaaja kertoi, että takaisinsoitto tulee samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Nyt on 9.2. ilta, eikä soittoa ole vieläkään kuulunut. Mikä mättää? Miksi Päijät-Häme on rokotustilastojen häntäpäässä?

Kylläpä tiistain lehti oli taas voimakkaan punaisella kirjoitettu. Huokaus.

Olisiko syytä tarkistaa ajosäännöt kiertoliittymässä? Vai trollaatko? Ympyrässä ajavalla on etuajo-oikeus, ympyrää lähestyvä väistää. Vilkku vain ympyrästä poistumiseen, eli oikealle.

Hanhien saapumiseen on noin sata päivää. Mitä kaupungin päättäjät aiotte tehdä, että ne eivät valtaa taas kaupunkimme kauneimpia ja viihtyisimpiä virkistysalueita, kuten uimarantoja. Vastatkaa lehtikirjoituksella.

Emmekö me perinnetyylin vesijärvihiihtäjät voitaisi järjestää keräys Lahden liikuntatoimelle. Että saadaan hankittua kevytkone ladun tekoon. Annetaan mammutin levätä.

Koska yhteiskunta tarvitsee lapsia, se huolehtii siitä(kin), että halvin hoitomuoto – kotihoito on mahdollista. Yhteiskunta maksaa.

Liikenneympyrä = kiertoliittymä, jossa ei pidä vilkuttaa vasemmalle vaan vilkkua liittymästä poistuttaessa oikealle! Liittymään tullaan kolmion takaa ja väistetään kiertoliittymässä ajavaa, tarkkuutta liikenteessä!

Älysuojatie on hyvä idea. Hyvä Esa. Mutta mistä löytyisi älytoimisto, joka alkaisi suunnittelemaan älykkäitä ratkaisuja Lahteen?

Aleksin tyhjä tila käyttöön. Betoni-lampaat pois. Tilalle autojen puolen tunnin ilmainen vinoparkki. Tarvetta on.

On sydäntäsärkevää katsoa, kun kaupunginsairaalassa käännytetään ikäihmisiä takaisin kotiin. Lääkärille ei pääse, jos ei ole osannut varata aikaa etukäteen. Aikaakaan ei voi varata paikan päältä. Näinhän sitä säästöä syntyy.

Kyllä on narinaa Trion rokotuspaikasta. Paras paikka ja keskustassa hyvä sisääntulo, ei rappusia ja tilaa on paljon. Kävin 8.2. saamassa rokotuksen oli 2 henkilöä. Hoitajat ystävällisiä ja auttavaisia! Monet ihmiset ei tiedä Lahti-hallista, mutta Trion tietää kaikki eli narinat pois!

Kansalainen ei paljon voi talousnousulle tai laskulle. Johtavat poliitikot tekee ja on tehneet virheet, jolla on Suomen vaurautta jaettu ulkomaiseen omistukseen. Verotulot muualle.

Hienosti toimii Phhykyn hammashoito! Soitin ajanvaraukseen tänään ja huomiselle aika! Ei tänne kaivata yksityistä palvelun tuottajaa.

Aleksanterinkatu Trion edessä on koko ajan parkissa autoja. Sama juttu Kop-aulan kohdalla.

Ai miksi pitäisi maksaa oman lapsen hoidosta kotona? Siksi, että se olisi tasa-arvoista niiden kanssa, joiden lapset hoidetaan päiväkodeissa halvalla. Korkein maksu on 288 e/kk. Osaatko laskea, paljonko me veronmaksajat maksamme.

Jatkuu... me veronmaksajat maksamme siitä yhteiskunnan hoidosta lisää!

Nastolan koronarokotus. Ei yhtään aikaa helmi-maaliskuussa, jossain on vikaa.

Kylläpä näyttää hankalalle tuo rokottajan asento, eikö olis helpompi hänen istua ja veivaisitte sen potilaan pallia sellaseen kulmaan, ettei polvet kolka yhteen. Kiirettä ja hätiköintiä?

Launeen terveysasema on tyhjänä. Miksi ei käytetä koronan rokotuspaikkana. Parkkipaikkoja riittävästi.

Monikohan saa nuuskatrokareiden välityksellä Ruotsista muuntokoronaviruksen? Taitaa oma bisnes olla tärkeämpi kuin muiden terveys. Koululaiset vaarassa.

Etlarissa on yksi todella sairas sarjakuva: "Helmiä sioille."

Peukutan molemmilla peukaloilla Kasakkamäen auramiehelle, joka karhuamisen jälkeen nosti lumet porteilta penkalle. Kiitos!

Toivottavasti ei pyörätien sulatusaine mene pohjavesiin. Täällähän on kohta alkamassa veden pullotus ja myynti ulkomaille.

Koulussa oleva maskisuositus on turhauttavaa. Kävin tänään sokkeloisessa kaupassa, missä kymmenpäinen varhaisteinien porukka oli karkkiostoksilla riehakkaina ilman maskia. Onneksi itselläni oli maski, kun ympäröivät minut ja lähes jouduin paniikkiin. Heilläkin voi olla riskiryhmäläinen kotonaan.

Hollolan kuntakeskuksessa liikkuvat koiranomistajat. Lähistöllä on kävelyteitä ja polkuja kilometritolkulla. Mikä ihmeen pakko on päästää koira pissaamaan bussipysäkkien katosten tolppiin ja muutenkin pysäkin alueelle? Ja pökäleet siihen viereen. Naru lyhyemmälle ja viekää se pysäkin ohi.

1998 Esko Aho puhui euroon liittymisen vaaroista. P. Lipponen ja S. Niinistö naureskelivat. Aho oli oikeassa. Lipposta nyt tuskin naurattaa Suomen tilanne!

Poliitikot ovat avainasemassa hillitsemässä eriarvoistumisen kasvua, jonka haitat näkyvät jo nuorten pahoinvoinnissa. Köyhyydestä johtuva turvaton lapsuus saattaa joidenkin kohdalla johtaa isoihin ongelmiin teini-iässä. Oireiden hoito ei ole riittävä toimenpide, joskin tarpeellinen ensiapu.

Puhelimella ei pääse tilaamaan rokotusaikaa, on kuulema ruuhkaa ja sähkösesti ei osaa Päijät-Hämeen sotessa.

Inva-parkkipaikkoja keskussairaalaan lisää! Nyt joudutaan viemään auto puomien sisäpuolelle maksavaan parkkiin. Inva P- luvalla saisi parkkeerata ilmaiseksi, mutta Lahden pysäköinti ottaa maksun. Kysytty on. Tämä on väärin.

Mihin on jo vuosikymmeniä jatkuneet veronalennukset johtaneet? Onko Suomi enää pohjoismaa? Kyllä tolkun ihmiset haluaa veroja maksaa!

Lehdessänne oli 9.2. juttu jääladuista. Vesijärvelle on jo tehty latu. Jutussa lueteltiin, minne vielä myöhemmin tehdään jäälatuja. Miksi ei mainittu Joutjärveä?! Sinnehän saa jopa kolmen kilometrin ladun järven ympäri.

Kyllä päijäthämäläisiä onnisti, kun saimme toimittaja Samuli Aaltosen Lahden Radioon. Kiva kuunnella!

Phhyky kertoo 9.2. uutisessa mm. Jatkotartuntoja kouluista tullut 2. Huuhaata, yläastelaiset kipeinä koulussa tai jäävät pois koulusta ja huom. kaikki eivät mene koronatestiin eikä käytä maskia. Koulut kiinni.

TV:n Puoli seitsemässä järkyttävä leikki pyörittää henkilö pakkauskalvon sisään. Mitä jos nuoret tms. kokeilevat tätä kasvoihin asti? Kuka vastaa tukehtumisesta?

Samana vuonna, kun Suomi liittyi EU:hun, Saksa ajoi läpi typerän direktiivin, ettei alkuperämaata ole pakko ilmoittaa! USA:ssa on sentään laki, joka velvoittaa ilmoittamaan alkuperämaan! Jos haluat ostaa saksalaisen tuotteen, siinä tulee lukea Made in Germany! Tämä laki tulisi saada voimaan koko EU-tasolla! Harhaan johtavilla tuotemerkeillä tyrkytetään kiinalaista rojua!

Ministeri erosi esiintymisen koulutuksen takia. Kaikki ministerit ja muutkin TV:ssä esiintyjät pitäisi testata ja kouluttaa esiintymään! Ärsyttävää kuunnella änkyttämisen lisäksi ..tota, ..äääh, ...öööh, ..että! Testatkaa ja kouluttakaa puheenne sujuvuus!

Kuinka voidaan edes suunnitella Mannerheiminkadun kaventamista 2-kaistaiseksi?! Kuka vastaa hälytysauton jumittumisesta ruuhkaan? Paloautoilla, poliisilla ja ambulansseilla tulee aina olla esteetön pääsy!

Minun mielestäni se, joka määrää potilaan koronakaranteeniin, myös valvoo potilasta, tutkii mahd. karanteenirikkomuksen, eikä aiheuta poliisille minkäänlaisia tutkintavelvoitteita ja ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos.

Kuka tutkii ns. humpuukikoronakaranteenirikkomusrikokset? Paikallispoliisi tai poliisitarkastaja?

Digiklinikan käyttö maksaa Phhykyn hinnaston mukaan eikä tässä hinnastossa ole toimistomaksua 19.90. Tuskin edes lain mukaan saisi kunnallisessa ottaakaan. Pörriäinen tosiaan sekaisin.

Autolla ajaessa kännykkään puhumisesta kunnon sakko. Vaaraksi nämä henkilöt liikenteessä.

80-vuotiaiden rokotukset alkaneet. Hyvä! Mutta miksi kotihoidon hoitajia ja asiakkaita ei?

Pidetäänkö meitä ikäihmisiä niin muistamattomina, että kolmelta kanavalta tv:stä, joita me suurin osa katsomme, tulee usein noin 5 kertaa sama ohjelma viikossa uusintana, ajanvieteohjelmat ihan hömppää (potuttaa). Maksu kyllä peritään sama kaikilta.

Minä en täällä paljoa kehuisi Harjun terveyttä, jos itsekin myöntävät takaisin soittonsa ruuhkautuneen (lue: eivät yksinkertaisesti soita takaisin kaikille). Mitä hoitotakuulla itse asiassa tarkoitetaan? Korvataanko kalliimpi yksityinen, jos julkiselle ei pääse läpi edes puhelimella?

Koulussa tarjoiltiin oppilaille lounaaksi raakaa kanaa. Tyhjän saa pyytämättäkin, ilmaista ei tämäkään lounas ollut.

Renkomäessä 7 linjan kääntöpaikan lähellä työmaa, jossa 30 km/h työmaarajoitus, ut Lahti–Orimattila-väliä ajavan linjan bussikuskit viisveisaavat rajoituksesta. Että näin.

Koronavirus muunnoksineen on jo karannut hallinnasta. Syynä osan kansalaisista ymmärtämätön ja välinpitämätön toiminta ja valitettavasti sekä hallituksen, että eduskunnan hidas päätöksenteko ja toiminta. Tarvittavan lain puuttuminen estää välttämättömän nopean toiminnan.

Jos Fingerpori kiristää pipoasi, miksi luet sen. Se on paras sarjakuva. Se vaatii joskus älyä tajuta, siinä se juju.

Täysin samaa mieltä Kati Anttilan kanssa! Myös oma lapseni viihtyi kotona, ilman harrastuksia. Koulu ja kaverit riittivät. Hänestä kasvoi ihana, tasapainoinen ja sosiaalinen nuori aikuinen. Nyt hän on viittä vaille lääkäri.

Festivaaleja ja muita tapahtumia kesälle myydään täyttä häkää, vaikka kaikki hyvin tietää, että tämä vuosi menee vielä kärvistellessä rajoitusten kanssa. Voitaisiinko olla realisteja tämän kanssa, niin ei tule turhia pettymyksiä, kiitos.

Hyvä kirjoitus Kati Anttilalta liittyen lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Kasvatuksen ammattilaisena olisin enemmän huolissani lapsista, joita viedään joka ilta johonkin ohjattuun toimintaan jo valmiiksi ohjatun ja toiminnallisen päivän päätteeksi.

Haetaan yhteisöön sopivaa keppostelijaa...kunhan ei osu itseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut