Näppikset: Kokeilkaa sulkemalla puomeilla Mannerheiminkadun toinen kaista kumpaankin suuntaan vaikka vain päiväksi

Ilmainen vinkki kaupungin liikennesuunnittelulle: kokeilkaa sulkemalla puomeilla Mannerheiminkadun toinen kaista kumpaankin suuntaan vaikka vain päiväksi ennen kuin alatte sinne kanttikiviä asettelemaan. Huomaatte varmasti, miten päätön suunnitelma on kadun kaventaminen.

Kunnat ja kaupungit tekivät huipputuloksia. Kiitos koronan ja valtion avokätisyyden. Nyt sitten kilvan keksimään pöljiä sijoituskohteita. Lasku tulee seuraavalle hallitukselle.

Läksyjen vähäisyydestä valittaja! Lapset on koulussa ikäänsä nähden usein pitkän päivän. Miksi tulisi vielä koulun jälkeen tehdä tuntitolkulla läksyjä? Teetkö sinä töiden jälkeen töitä kotona vielä vai menetkö kauppaan tai viettämään vapaa-aikaa ystävän kanssa?

Miksi Lahessa kaikki toimiva lopetetaan. Fimlabin toiminta ala-arvoista, ajanvaraus on susi, taksit pyörii pitkin jalkakäytäviä, kun ei ole parkkia. Kukaan sisällä ei neuvo ihmisiä. Terveysasemien lopetus, miksi? Muka säästöä. Samaan aikaan laitetaan miljoonia muutamaan kilometriin pyöräteitä, millä hoidettaisi kaikki pyörätiet hyvin. Hyvä auraus riittää!

Eikö kaduille Lahdessa tehdä enää huoltoa, kun Mytäjäisten mäkeä ei pääse ylös hyvilläkään renkailla? Auto sutii paikallaan ja alkaa valua takaisinpäin, hui pelottaa!

Mihin on jäänyt rikkaan Hämeenmaan halpuuttaminen? Tontteja ostellaan. Terv. vakituinen eläkeläisasiakas

Helvetillisestä lastenhoidosta valittajalle. Lapsensa saa hoitaa kotonaan, mutta miksi muiden pitää maksaa sinulle oman lapsesi hoitamisesta?

Hyvä kirjoitus Merviltä ristikoista, sain lahjaksi 3 kk ristikkolehden, joka pv. oma sivun ristikko. Yksi ristikoihin hurahtanut!

1941 syntyneiden ja sitä vanhempien pitäisi lehtikirjoituksen mukaan tilata rokotusaika sähköisesti. Epäilen, että onnistuu. Vai onko se tarkoituskin.

Oikeus tuomitsi henkilön koeaikana tehdyistä ampuma-ase- ja huumausainerikoksista vankeuteen. Miksi aikaisempaa ehdoll. tuomiota ei laitettu täytäntöön?

Asiakaspalveluun soittaessa ei ole vastaajan vika, jos työnantaja teettää liian pienellä miehityksellä. Vaatii tulosta. Ja asiakkaat valittaa. Antakaa palaute johdolle.

Tohelointia kansainvälisissä suhteissa. Marinin twiittikynä on saatava tarkemmin harkittuun käyttöön. Suomen Kiina-suhteita huonontaa harkitsematon uiguurien kohteluun liittyvä viesti. Pääministeri käyttää kapeaa suhteellisuustajua luullessaan, että viesti helpottaa uiguurien kohtaloa. Vaikutus on suurella todennäköisyydellä päinvastainen.

Vääräniemelle, kaivokset kannattaa sijoittaa sinne, missä on malmia.

Venäläisnainen radiossa kehtasi soimata länsimaita ja Suomea, että ne eivät kunnioita Venäjän suvereniteettia. Onko Venäjä kunnioittanut Ukrainan, Valko-Venäjän, Georgian, Syyrian, Baltian maiden, USA:n jne. suvereniteettia?

Astra-Zenecan koronarokotetta ei monessa maassa anneta yli 65-vuotiaille. Meillä sen sijaan rokotetaan nähtävästi säästösyistä, onhan se halvempi. Jospa meitä vasta eläkkeelle jääneitäkin kohdeltaisiin tasavertaisesti ja annettaisiin toimivat rokotteet. Nyt moni 65–70-vuotias jättää rokotteen ottamatta, jos muita kuin tehoton Astra ei ole tarjolla. Tasapuolisuutta ja järkeä rokotuksiin.

Sama kokemus Harjun (epä-?)terveydestä. Ei toimi. Soittivat takaisin hieman kolmen jälkeen pe, eivätkä suostuneet enää uusimaan reseptiä. Kun en ollut uskoa, hoitaja toivotti vain hyvää päivänjatkoa, löi luurin korvaan ja jätti viikonlopuksi ilman lääkettä?! Hoidin asian sitten toisella tapaa.

P-H hyky riskeeraa niin hoitohenkilökunnan kuin vanhustenkin terveyden järjestämällä koronarokotukset Trion ahtaissa tiloissa. Lahti nousee tartuntatilastojen kärkeen tämän surkea järjestelyn takia. Sopivampia tiloja parkkipaikkoineen runsaasti esim. Lahti-halli.

Kyllä on taas tehty vaikeaksi rokotukseen pääsy. Ei kaikilla ole tietokoneita ja puhelimeen ei vastata. Takaisin soittoakaan ei kuulu. Köyhät kyykkyyn taas meininkiä koko rokotustouhu.

Kiitokseni ystävälliselle nuorelle miehelle, joka auttoi 4.2. mummon ostoskärryineen ulos bussista! Molemmat ovet osuivat lumivallien kohdalle, vaikka pysäkkikatoksen edusta aurattu.

Uimahallit auki. Ei kaikki voi hiihtää tai kävellä. Uinnin voi kyllä järjestää turvallisesti, jos on halua. Liputkin ostettu.

Voimakkaidenkin sivuv. lisäksi koronarokotukseen on Suomessa kuollut jo 11 ihmistä. Heistä yksi on ollut työikäinen perussairautta poteva. En ota rokotetta, ennen kuin selvitetään, mikä tuo perussairaus oli ja mitkä muut vastaavat ovat tappavia.

Vaikka Suomi tukahduttaisi pandemian tiukalla kurilla, niin rokotusten suojan mentyä avoimet rajat ja muuttoliike toisi nopeasti uudet aallot ja muunnokset entisiä kohtalokkaampina.

Miksi lääkäriin ei vieläkään aikoja?

Miksi ns. Harjun terveys ei toimi. Ei lääkärinaikoja, ei takaisinsoittopalvelua. Kai sentään palkka juoksee muutamalle turhalle pikkupomolle tai jollekin, joka jankuttaa, ettei ollenkaan ole aikoja.

Ei tarvitse muuttaa Venäjälle. Ilmaiset vain mielipiteesi julkisesti. Jos olet "väärässä", saat natsittelut niskaasi. Näin yhden totuuden Suomessa nykyään. Mitä tapahtui demokratialle?

En ota Venäjän rokotetta, Sputnik.

Vääksyn kanavan seudun kehittämiseen uutta ilmettä, ei kai kanavan seudusta tule tehdä lastentarhaa, siltä nykyiseltään näyttää, herätkää päättäjät.

Kypsä, älykäs kirjoitus uskonnonopetuksesta 8 lk:lta Isla Huuskoselta. Uskonnon ja elämänkatsomustiedon yhdistelmällä jäisi me oikeassa ja muut väärässä- asenne vähemmälle.

Lahden päättäjät luulee, että älypyörätiellä jne houkutellaan uusia asukkaita. Tänne pitäisi houkutella uusia veronmaksajia, mutta koko aika säästetään lisää mm varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta. Miksi tänne muuttaisi työtätekeviä perheitä, kun tällaiset perusasiat ovat menossa aina vaan huonompaan suuntaan.

Hyvä kirjoitus Vihreän kaupungin ristiriidat kirj. Esko Passila. Niin totta! Lukekaa se Uusi Lahti-lehdestä 4.2.2021.

Itse viestittelin Etlarin toimittajille tulevasta Lahden ylijäämästä. Ei kelvannut. Hyvinvointiyhtymän talous ei korjaannu säästöillä, ne kostautuu vakavilla sairauksilla sitten. K.k.

Outoa järjestää kuntavaalit huhtikuussa. Miettikääpä; nyt riskiryhmäläiset ovat vaalilautakunnissa suurin osa. Yksikin sairastuu, niin koko vaalipiiri pysähtyy ja uusitaan.

Ei tullut äidilleni 84 v. ja anopilleni 93 v. kirjettä rokotuksesta! Kiitos!

Tämän vuoden Voicessa on monta hyvää laulajaa jäänyt rannalle, mutta näitä nenäänsä honottavia tyttölapsia on taas otettu jatkoon useampikin. Minkä ihmeen takia? Tällaisia laulajia on tässä maassa jo liikaakin.

Mitä tytöille on tapahtunut, kun jatkuvasti elävät jonkun muun elämää seuraamalla naama kiinni ruudussa tubettajien tarinoita.

Kyllä jokainen, joka haluaa, saa käydä töissä, mutta onko yhteiskunnan maksettava päivähoito?

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut