Lukijalta: Lahden koulut pitäisi siirtää etäopiskeluun – koronalla leikitellään tällä hetkellä, vaikka se on jopa hengenvaarallinen asia

Jami Ihalainen

Lahden peruskoulut ovat tällä hetkellä lähiopetuksessa, mutta mielestäni ne pitäisi siirtää etäopetukseen. Kohta kaikki oppilaat ovat karanteenissa ja elävät pelossa. Lahdessa korona on suuressa nousussa, minkä takia etäopetus olisi mielestäni järkevintä aloittaa lähipäivinä tai -aikoina, jotta se ei olisi enää liian myöhäistä. Muuten asiat olisivat hyvin, mutta ryhmäkoot ja turvavälit eivät toteudu.

Jos koulut nyt tekisivät päätöksen etäopetukseen siirtymisestä, luulisin, että moni olisi asiasta innoissaan ja koronatartunnat Lahdessa vähenisivät. Luulisin myös, että oppiminen olisi helpompaa rauhallisuuden takia ja sen takia, ettei koko ajan tarvitse olla peloissaan ja huolehtia käsihygieniasta niin paljoa. Mielestäni keväällä moni oli sitä mieltä, että etäopiskelu oli hauskaa ja monien arvosanatkin paranivat.

Nyt kun vielä ollaan lähiopetuksessa, niin jonkun saadessa koronan hän altistaa monia kymmeniä oppilaita. Mielestäni juuri se on järjetöntä, että ensin odotetaan jonkun saavan koronan, ja sen jälkeen laitetaan altistuneet karanteeniin.

Koronalla siis mielestäni leikitellään tällä hetkellä, vaikka oikeasti se on jopa hengenvaarallinen asia. Se on hyvä asia, että muun muassa täällä Lähteen koulussa pidetään maskeja ja käsidesejä on ympäri koulua, mutta monet oppilaista tuskin edes välittävät niistä.

Se joka väittää, että etäopiskelulla ei olisi mitään vaikutusta koronaan, on tutkitusti väärässä. Itse ainakin mieluummin siirryn etäopiskeluun, kuin tartutan taudin aikuiseen ja pahimmassa tapauksessa niin sanotusti tapan hänet, jos hän menehtyy siihen.

Suosittelen Lahden kaupungille, että kysyisi lapsilta ja nuorilta heidän mielipidettään etäopiskeluun liittyen.

Lapset, joiden vanhemmilla ei riitä aika lapsiinsa, tai lapset, jotka tarvitsevat tukea, voisivat jäädä lähiopetukseen, mutta muut lähtisivät etäopiskeluun. Se on harmillista, että kaikilla ei ole välineitä, mutta koulu voisi lainata lapsille tarvittavat välineet eli vaikkapa kannettavan tietokoneen.

Suosittelen Lahden kaupungille, että kysyisi lapsilta ja nuorilta heidän mielipidettään etäopiskeluun liittyen ja samalla voisivat itse miettiä, mikä on parasta nuorien terveydelle ja oppimiselle. Muuten asia olisi ok, mutta tilanne alkaa jo olla todella paha, joten toivoisin etäopiskeluun siirtymistä.

Kirjoittaja käy Lähteen koulun 8. luokkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.