Näppis: Kukaan ei tiedä, missä mallissa pandemia on huhtikuussa, mutta kuntavaalit aiotaan jääräpäisesti pitää

Kuntavaalikuume nousee. Kukaan ei tiedä, missä mallissa pandemia on huhtikuussa, mutta kuntavaalit aiotaan jääräpäisesti pitää. Toisaalla huudetaan koronalinkojen perään, missä johdonmukaisuus? Siirretäänhän olympialaisiakin. Leipää ja sirkushuveja molemmat.

Tuntuu, että Lahden kaupungissa on menty ja mennään "se" edellä puuhun. Kilometreittäin katuja ja jalkakäytäviä on edelleen kuin kynnöspeltoja lumisateiden jäljiltä, kymmenet kadunvarsien parkkipaikat ovat olleet jo viikkoja jäätyneen lumen säilytyspaikkoina (tarkoituksellako?). Mutta älypyörätietä harjataan ja kastellaan kemikaaleilla jopa useita kertoja päivässä.

Mäkihypyn selostaja muistelee vanhoja, asiantuntija hokee jaa tota jaa tota jaa. Toinen as. polvi kääntyy taakse päin ja eikä pääse suksen päälle. Onko huomanneet, ettei suomalainen ei levitä suksia heti nokalla

Voin jäädä häntäpäähän rokotettavissa. Jos parin vuoden päästä, kun nähdään hiukan haittoja. Tai ehkä ei. Aikamoinen joukkoaivopesu on saatu aikaan.

Kaljan kittaaminen ei liene elämisen tärkein ehto. Ihmetellä täytyy, miksi juottolat on auki?

Kun tulevaisuudessa öljyperäisten polttoaineiden käyttö vähenee roimasti, niin miten käy ökyrikkaiden öljyvaltioiden? Levottomuuksia tulossa?

Ehdottomasti pitäisi tukea kaikin keinoin, että saataisiin suomalaista rokotetta koronaan. Mikä taho aikoinaan lopetti suomalaisen rokotevalmistuksen? Samoin ne maskit? Missä on Suomessa valmistetut? Ei niitäkään näy missään.

Ihmettelee suuresti, miksi baarit saa olla auki, mutta kirkot ja uimahalli kiinni. Baareissa kova meteli ja ihmiset huutaa sylki suusta lentäen. Turvaväleistä siellä turha puhua eikä ihmiset niistä kännissä välitä. Osaako joku antaa tähän vastauksen?

Ympäristöpääkaupungin bussit ajelevat tyhjillään ja useampi bussi käryttää yhtaikaa tyhjäkäyntiä päätepysäkeillä.

Suuret ikäluokat (1945–50 syntyneet) vielä työelämässä 68-vuotiaaksi? Kuka vielä on alle 70-vuotias?

Ne Suomen kaupungit tulevat menestymään, jotka ymmärtävät olla ihannoimatta ja kopioimatta Amsterdamia ja Kööpenhaminaa kaupunkisuunnittelussa.

Avasin tiistain lehden. Johtopäätös syntyi. Lahti tekee vain yhtä. Suunnittelee ja rakentaa kalliisti katuja, jotka voisivat olla sellaisenaan. Mistä tulee tämä vimma tuhlata verorahat. Onhan se ristiriidassa ihmisten perustarpeiden kanssa. Leipä lasten suusta vaihtuu Lahden hölmössä politiikassa asfalttiin. Vaaleissa tavataan.

Mikä on koronaan sairastuneiden selviytyminen/paraneminen prosenteissa? Annetaan vaan jatkuvasti lukuja sairastuneista, olisi kiva saada myös luvut selviytyjistä.

Eukon kanssa lähettiin viime sunnuntaina hiihteleen Tapanilasta klo 9.30. Olipa upeeta hiihdellä, kun ladut oli jo ajettu ja hienossa kunnossa. Kiitos Lahti.

Lahti Energia haloo! Vai on "toimitusketjun päästöt vähäiset"? Jo ennen kyvo 3 rakentamista kerroitte yhdistelmä-ajoneuvojen tuovan poltettavaa n. 2 min. välein laitokselle. Että sellanen "rekkaralli". Todella green juttu.

Ilmo Hakala-Rahko perustelee historialla Lahden kaupungin konseptia ympäristöpääkaupunkina. Eikö pitäisi kysyä, että miten tuo konsepti palvelee nuoria tai tulevia lahtelaisia. Parhaaseen ympäristön hoitoon pyrkiminen on tärkeää, yleisesti hyväksyttyä, ilman, että se kerrotaan ensilinjan toimintona. Periaatteessa se vastaa lyhyttä konseptia kuten "Lahti kaupunki".

Norjalaishiihtäjä sai viime kaudella sakon ja joutui pyytämään anteeksi pelkää sauvan rikkomista. Bolsu selvisi Mäen huitomisesta ja taklauksesta ilman seurauksia. Ja osa meistä vieläpä tykkää siitä malliin, että tuo nyt oli vain ihan oikein meille. Hyvin on Pirkkalan moniste sisäistetty.

Kyllä me suuret ikäluokat ollaan jo 73-74-vuotiaita. Harva meistä vie enää duunia alle 68-vuotiaalta.

Hei, yrittäkää nyt opetella ajamaan kauppojen parkkialueilla. Ei siellä oo mitää kolmioita. Väistäkää kuten kuuluu. Tai sitte kolisee, monesti on lähellä ollut.

Ahtialantien pyörätie meluvallit liikenneympyrä älypyörätie ja pyörien liikenneympyrä yli 10 milj. euroa. Koska Lahti aikoo investoida saman verran huonokuntoisiin katuihin?

S-ryhmä nurkkaa Renkomäkeä, kaupungin parasta kaupallista sijaintia. Yksinoikeus ruokakauppaan alueella. Herättää huolestuttavia kysymyksiä.

Millähän perusteella raakalaismaisista sotarikoksista syytetty sierraleonelaismies on saanut Suomesta pysyvän oleskeluluvan ja elatuksen?

Miten koulukiusaaminen voidaan poistaa, kun rehtori ei myönnä sitä olevan. Näin ainakin Salppurissa 2007–2008.

Tehkää Ahtialantielle yksi iso ympyrä ja yhdistäkää siihen kaikki läheisyydessä Ahtialantielle tulevat kadut. Luulisi olevan paljon järkevämpää, kun tehdä toinen "susiympyrä"! Kahdella "ympyrällä" ei mitään järkeä.

Kiitos Päijät-Soten palvelulle. Tein digiklinikan avulla kyselyn jalkaani vaivaavasta kivusta. Vastaus tuli nopeasti lisäkysymyksin. Keskusteluun liittyi lääkäri, joka ehdotti kutsua vastaanotolle. Alle puolentunnin tuli aika fysioterapeutille. Sain sieltä avun ja ohjeen kotihoitoon. Digiklinikka ohjaa oikeaan hoitoon keskustelulla ja vapauttaa aikaa henkilökunnalle.

Isänmaan toivot, nuoret ihmiset, kusettavat ja paskannuttavat koiriaan lipputangon juurella ja ovien pielissä. Mitä on korvien välissä?

En ymmärrä rokotusvastaisuutta, lähdetään ulkomaille ja joudutaan ottamaan lukuisa rokotus, siitä ei kuulu mitään murinaa.

Vanhuksia pitää kohdella arvostavasti. Olen huomannut ikärasismin lisääntyneen. Jokaisen meidän nuoremman pitää painaa kalloonsa se, että me olemme myös joskus vanhoja. Miten haluaisimme silloin meitä kohdeltavan?

Voisiko jo armahtaa suuret ikäluokat työssä käymisen toimeliaisuudesta? Nuorimmat ovat tänä vuonna 72 v, eli 1949 syntyneitä! Emme piinaa teitä enää kauan, työssäkäyviä tuskin enää kourallinen.

Lahti unohtaa jalankulkijat, suojatien ja bussirysäkin edessä aurausvallit

Viis siitä, onko ketään rokotettu tässä kaupungissa, kunhan pyörällä pääsee. Kaupungin virallinen strategia?

Loistavat hiihtoladut Tapiolan tanhuvilla Villähteellä. Kiitokset laduntekijöille!

Kerrotaan Bolshunovin virnistelleen Salppurilla tapahtunutta, sehän on tavanomaista, kun ensiksi Risto-Matti Hakola tv-haastattelussa virnisteli tarvittavan munasuojat ja kypärä jatkossa Joni Mäelle.

Ammattinyrkkeilyssä loanheittoa nyrkkeilijä on voinut heittää vastustajasta kautta-aikain ja mitkään nyrkkeilyliitot eivät ole puuttuneet asiaan. Miksi hiihdossa sitten olisi toisin.

Maakuntavaltuusto valitsi jätteenkäsittelykeskuksen paikaksi vaihtoehdon, joka tutkimusten mukaan tuhoaa eniten luontoa, jolla on eniten sosiaalisia haittavaikutuksia ja joka on kaikkein kallein toteuttaa.

Kiitos kaupungin auramiehet kirjaston ja teatterin ympärillä olevien kävelyteiden loistavasta kunnosta! Ihana kävellä ja ihailla kaunista talvimaisemaa!

Venäjän hiihtoliitto ja Bolshunov pyysivät anteeksi Joni Mäkeen kohdistunutta vääryyttä. Miten vastasi Suomen hiihtoliitto anteeksipyyntöön, FIS:iin kanteluko oli sitä? Eli kun tulee tunnustus, käytetään se hyväksi ja otetaan kolmas taho asian ratkaisemiseksi ja kenties hyödyksi.

Miksi tuulivoimaloita sijoitetaan jonnekin kauas metsiin? Helsingin edustalle sopisi ainakin 10, jos ei enemmän tuottamaan sähköä. Olisi hiukan erilainen puisto mitä ihailla.

Mikähän on kirkon perustyö? Etsiä eksyneitä, parantaa sairaita, vapauttaa ahdistuneita ja sorrettuja. Tekeekö yhtään?

Onko sama henkilö asialla; ensin on pyydetty vaikeampia sudokuja ja nyt on ilmeisesti pyydetty ratkaisut oikein päin alapuolelle.

Harjun terveyspalveluissa sekavuutta. Tilattu lääkäriaika 1.2. Klo 8.10. 1,5 tunnin odottamisen jälkeen tultiin sanomaan, ettei lääkäriä olekaan.

Kummalla on urheilijan tulosta paremmin parantava vaikutus Lotta Haralan käyttämällä luontaistuotteella vai Therese Johaugin käyttämällä huulirasvalla? Tuomitsijat puolueettomiksi ja tuomiot kansakuntaan katsomatta.

Työnantajiahan on monenlaisia, jopa sellaisia, jotka potkivat pois ikääntyviä alamaisia pitkäaikaistyöttömiksi, mikä yhä pienentää heidän eläkkeitään.

Kiitoksia Hanna Myyrälle kirjoituksesta Ihmisten välttelystä. Omasta mielestäni joka ihmisellä on oma käsitys läheisyydestä.

Ulkomaiset rikolliset, jopa kansanmurhaaja sekä jopa ilmeinen kannibaali, saavat verovaroillamme oikeusapua miljoonilla euroilla, mutta tavallisella suomalaisella, esim. laittomasti irtisanotulla, ei ole varaa puolustaa itseään ja oikeuksiaan. Onko tämä tasapuolista kohtelua yhteiskunnassamme?

Antti Roine (2.2.), hieno kannanotto vanhempainkouluista. Varh.kasvatuksen erit.opettajana olen huolissani vanhempien sitoutumisesta vanhemmuuteen ja taidoista olla aikuinen, joka huomioi lapsen tarpeet, on esimerkkinä ja ohjaa häntä oikein.

Taas mässätään verorahoilla eduskunnassa! Onko oikein tällainen, jokavuotinen "juhlinta", eihän muutkaan lomalta palattuaan saa näin juhlavaa vastaanottoa! Eikö tästä rahantuhlauksesta pitäisi jo vihdoin luopua? AA

Pilipalikiertoliittymään Ahtialant/Ala-Tonttilank voitte laittaa stop-merkin Ahtialasta kaupunkiin ja kaupungista Ahtialaan ajaville. Luulevat olevansa etuoikeutettuja siis läpiajoa vain muista välittämättä.

Ennen näytteitä otettiin kolmessa paikassa, nyt kaikki potilaat ängetään Aleksin labraan pieneen tilaan. Aikoja luvattiin ravinnotta aikasintaan maaliskuun loppuun. Tilanne on pahentunut todella paljon.

Miksi vanhuksia ei informoida heille soveltuvin menetelmin esim. rokotehuijareista ym. rikollisista. TV, Radio, sanomalehdet tmv. mikä tavoittaa ao. ihmiset. Kännykkää tuskin olemassa. Tämä on tiedottamisen perusasia nro. 1 tavoittaa asiakas!

Näin naapurissa. Myrkyttäjät palkitaan ja täpärästi selviytynyt uhri tuomitaan vankeuteen. Että sellainen rosvovaltio naapurissa.

Kuinka niin äiti on tärkein lapselle. Meillä ainakin on isä. Isät tuupataan aina sivuun, kun puhutaan perheistä tai vaikka yksinhuoltajista. Ja eroperheissä isä on aina paha. Onneksi meillä toisinpäin.

Suomen Posti. Vakuutusyhtiö on lähettänyt minulle kirjeen 4.12. ja 12.1. Ei ole näkynyt. Kolmas on pyydetty 28.1. Kyllä on hienoo palvelua.

Milloin me saadaan S-market Karistoon, nyt on hinnat pilvissä kun on vain yksi kauppias.

Ei ole kuulunut selitystä, miksi hoitajien korotukset jäi maksamatta ajallaan. Toimarille 700 e/kk joka laitettiin maksuun ennen hyvinvointikyselyn julkistamista, mikä ei ollut hyvä tulos. Voisiko tutkivaa journalismia hyödyntää?

Anna-Mari Raaska paras juontaja. Tule takaisin Hämeeseen!

Kiitos, Antti Roine, viisaasta kirjoituksesta. Juuri niin asia on, kuin kirjoitit 2.2 mielipidepalstalla.

Pyöräilen Ahtialantietä kaupunkiin ja hyvin pääsen kulkemaan. Raha on halpaa, kun ei omaa, 6,5 miljoonaa pyörätiehen!

Ti iltana 2.2.2021 Ahne Lahti lähetti urheilukeskukseen liikuntaharrastajien kimppuun rahankerääjät. Vein lapseni hiihtotreeneihin, en itse saanut sakkoja. Lumikasojen takia p-ruudun yli olleet laputettiin.

Mä niin fanitan Katja Luomaa! Kiitos kuvista.

No. 61 huippupeli Kalpaa vastaan. Eikun ringeten maajoukkueeseen.

Joskus sitä miettii, miten kauniita taideteoksia kauniine kehyksineen on tehty. Nykyisin taide varsin kallista ja usein aika heikkolaatuista.

Iso kiitos sinulle traktorimies, joka avasit Valkinlenkin Hämeenkoskella meille suksettomille!

Miksi avoterveydenhoidosta ei soiteta takaisin, vaikka luvataan, jos siellä on "ruuhkaa". Kolmena päivänä en saanut soittoa. Miten ihmeessä sitten voit saada ajan lääkärille.

Harjun terveys hanurista! Koko päivän 2.2. palvelussa ruuhkaa. Takaisin soittoa ei tullut. Mehiläinen kehottaa käyntiä asemalleen yksityisesti. Törkeää!

Ympäristökaup. Unohdetaan ruikutukset nuorten sisäliikunta. Kunnon talvi. Satsataan ulkoliikuntaan.

ESS 3.2. s. A5, otsikko: Seitsemän kuolemaa, rokotteista lisää tietoa. Onko toimittaja ihan sekaisin?

Hyvä Riia Kokko Lähteen koulu, 8. lk!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut