Näppis: Tehtäiskö yksinkertainen ratkaisu rajoille

Tehtäiskö yksinkertainen ratkaisu rajoille. Maahan tullaan rokotustodistuksen kanssa tai mennään testiin. Jos ei käy niin palautetaan lähtöpisteeseen. Samat säännöt suomalaisille ja ulkomaalaisille. Avuksi molemmin puolin rajaa.

Kylläpä oli ilo katsella torstaina iltapäivällä Ahtialan koulun kirkassilmäisiä ja punaposkisia oppilaita, jotka olivat liikuntatunnilla hiihtämässä opettajiensa kanssa. Tuli hyvä mieli itsellekin, kun heidän iloista menoaan katseli. Terv. Hiihtäjämummo

Somella on valtaa vain sen verran, kuin sitä sille antaa. Ei pidä olla höppänä ja mennä moiseen hömpötykseen mukaan.

Mitä ihmettä? Niemen alueella vielä kaventamattomia katuja, vaikka uudisrakentaminen on täydessä vauhdissa.

Hyvä kirjoitus Vili Uuskalliolta torstain Etlarissa. Eventsiä ja ko. asiaa sietää tutkia. Onneksi huhtikuussa on vaalit tulossa, jossa voidaan päättäjiä vaihtaa.

Koira on mulle kuin sukset sulle. Kävelen oman lenkin koiran kanssa, en vie koirapuistoon. Olisipa sulle sukset, jotka hiihtäisi itsekseen ja katselisit vaan vierestä.

Mäkimäiset kaistanvaihdot ovat aivan yleisiä, varsinkin sprinteissä, harvinaisempaa nuin loppuvaiheessa kisaa.

Miksei lahtelaisille ole kerrottu, että Lahden kaupunki on voittanut satoja miljoonia lotossa. Ainakin aikeista voi näin päätellä. Eikä kaupunkilaisilta ole rahaa pyydetty.

Suuri kiitos, kun toitte myös Iitin tähän lehteen. "Tänne kuulutaan"

Epämääräisesti phhyky kertoo unohtuneesta palkanlisästä ja että summa on arviointia. Lehdestä luetaan taas. Onko virhe työnantajan vai palkkalaskennan? Jos on työt tehty, ei voi olla korvaus noin-summa, vaikka kuinka tulisi työnantajalle kalliiksi. Voisiko saada vastauksia?

Hiihtokilpailujen loppusuoran kaistan voi maaliin tulija valita. Luistelumuodossa kaistalla ei väkisin ole tilaa ohittaa. Lahdessa Mäki ehti oikeanpuoleiselle ensin, jonka kuvat ja kilpailujyry todistivat. Bolshunov erehtyi, yritti oikealta ohi. Pettyi, turhautui. Löi sauvalla Mäkeä häiriten hänen hiihtoaan. Ja maalissa tuli lisää. Piste.

Kyllä pyörällä kulkee jääkiekkokassi monta kertaa viikossa. Säällä kuin säällä.

Hyvä UPM. Onnittelut uuden laitoksen investointipäätöksestä. Poliitikot sitten päättävät, rakennetaanko laitos Kotkaan vai Rotterdamin.

Vapaavuori ei ole koko kansan asialla. Toivottavasti ei siten koskaan presidentti.

Älä jaksa hokea tuota tuulesta temmattua mantraasi. Kiusaajilla on hyvä itsetunto.

Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vaihto-opiskelijoilla on todettu paljon koronatartuntoja. Onko Lahdessa vastaavanlaista?

Lahti pa-kunta, eikö olisi aika ottaa vanha hyvä käytäntö, siis älä korjaa mikä ei rikki. Esim. Mannerheimintie, muut teiden kavennukset, älypyöräteiden harjaukset on jne

Sinä, joka et käytä maskia, ei käsidesiä/käsienpesua etkä huolehdi turvaväleistä vaikkapa kaupassa (puolet kansasta). Maksatko itsekkäästä toiminnastasi johtuvat kustannukset? T. Matkusteleva

Ihmeellistä, että väkivaltaa puolustetaan. Mäki kiilasi, mutta sääntöjen sallimissa puitteissa. Mikä sääntö sallii hiihdossa sauvalla lyömisen ja nurin taklaamisen? Valot päälle nyt.

Loistava kirjoitus Jalo Paananen. Vain yrittäjät voivat luoda uusia työpaikkoja ja pelastaa Suomen talouden.

Hyvä että rohingya-vainoista puhutaan. Isis vainoaa koptikristittyjä Lähi-idässä, seksiorjuutta ja murhia riittää. Milloin saamme lukea tästä tärkeästä asiasta?

Kuinka suuret kolmiot on laitettava Launeen Prisman parkkihalliin, että hallista tulevat ymmärtävät väistämisvelvollisuutensa?

Taitaa baarin pihan ja käytävän hoitaa sen oma auramies. T. Kävelijä 66 v.

Mitä järkeä on tehdä galluppeja mahdollisesta tulevasta presidentistämme? Vaalit vasta n. kolmen vuoden päästä! Kuka tästä hyötyy? AA

Kaupunginsairaalassa ei edes roskia eritellä, saatikka olisi bio-roskista. Mikä se ympäristöpääkaupungin titteli olikaan?!

Oikeusvaltiossa järjestetään vaalit niin, että jokainen pystyy äänestämään turvallisesti. Koronavaaraa ei saa käyttää vaalien siirtämisen perusteena. Siirtämispyrkimys voi olla osa poliittista peliä koettaessa, että oman puolueen menestymismahdollisuudet olisivat paremmat myöhempänä ajankohtana. Vaalien suorittamiseksi on olemassa väljiä tiloja, joihin ei pidä järjestää tungosta ja tartuntamahdollisuudet estetään.

Pyytäkää valtiolta avustusta Lahden katujen lumen auraukseen tai käyttäkää osa niistä pyörätien suola "myrkyistä" auraukseen. Kadut ovat todella huonossa kunnossa osassa kaupunkia tänä vuonna

Kansanedustajien lomat kohtuuttoman pitkiä. Hallitus huhkii, edustajat häärivät vaalityössä. Olisiko aika tarkistaa etuuksia.

Lahden kouluissa alkaa kiinan opetus. Yksikin halukas saa etäopetusta ja lähiopen valvomaan. Joka kouluun studio. Tähän on rahaa?

Lahtelaisilla on ehdoton oikeus tietää, meneekö heidän verorahojaan Lahti Eventsin kautta KymiRingille. Salosen ja Timosen puheet liikesalaisuudesta ovat naurettavia ja osoittavat suurta ylimielisyyttä kaupunkilaisia kohtaan.

En ole ay-aktivisti enkä vasemmistolainen, vaan oikeudenmukaisuutta suuresti arvostava juristi. Näin ollen paheksun suuresti Erholan palkan korotuksen perusteita eli sairaiden hoitotason ja henkilökunnan aseman heikentämistä.

Ehdotan että yksinhuoltaja saa verotuksessa perheensä elatuksen eteen töitä tehdessään, joskus jopa kahdessa työssä samana päivänä, asuntolainan ja vuokran maksuun ym. tarvittavaan, esim. kahden lapsen yksinhuoltaja-freelancerina, arvotettaisiin verotuksessa tittelillä yksinyrittäjä. Tämä toiminimi voisi helpottaa pääsemään yksinhuoltajan köyhyysloukusta, kuten lapsille pyörä ja sukset jne. Jos kuka, niin yksinhuoltaja on yksinyrittäjä.

Ennen joutui rattijuoppoudesta linnaan, nykyään saa 5 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lahden demareille tiedoksi: hykyn ylijäämä on kuntien rahaa, ei hykyn tai SDP:n. On vain luonnollista, että kunnat haluavat omia rahojaan takaisin.

Uusien hävittäjien hintaa 10 mrd. kritisoidaan. Mutta moniko edes on tietoinen EU:lle menevistä miljardeista. Mm. Urpilainen/Kataisen aikaan lähetettiin EVM:lle 1,44 mrd ja Suomi sitoutettiin lähettämään sinne lisää 11,14 mrd. Ja Kreikkakin sai miljardinsa. Suhteellisuutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut