Näppis: Sprinttihiihdon ja yhteislähtöjen myötä hiihdosta on tehty kontaktilaji

Sprinttihiihdon ja yhteislähtöjen myötä hiihdosta on tehty kontaktilaji, jossa puhdas hiihto ei ratkaise, vaan voima ja härskiys. Tylsä katsoa noita yhteislähtökisoja, paitsi ehkä loppusuoraa. Yhteislähdöissä ei koronan turvavälitkään toteudu.

Matti Vanhanen totesi, Suomelle luvattu saanto elpymisrahastosta saattaa pudota vielä satoja miljoonia, jos onnistumme kansantaloudessamme. Siis mitä enemmän ahkeroimme ja rehellisesti maksamme veromme, sen enemmän maksamme muille maille. EU-solidaarisuutta.

Mitä hyötyä tilapäisestä maahantulorajoituksesta on, kun kaksoiskansalaiset ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset saavat vapaasti vierailla koronamaissa?

Jaan bussimatkani (21) osa-aikamaskinkäyttäjän kanssa. Maski laitetaan vasta penkissä ja siellä se myös poistetaan ennen poisjääntiä. Voisiko maskia käyttää oikein, niin oman kuin kanssamatkustajien turvallisuuden vuoksi? Kiitos.

Eihän Lahteen parkkilaitoksia tarvita, kun kaikki alkavat pyöräilemään, ainakin Liisun mukaan.

Suomen vähistä EU:n elvytystuista vielä 500 miljoonaa euroa Italian yli 900 miljardin euron vastaavaan tukeen.

Kari Bruun, täysin samaa mieltä. KM

Kiitos osuvasta kirjoituksesta Tapani Ihalainen. Kukaan ei vielä tiedä pandemian vaikutuksista muutaman vuoden päässä. Hallituksen pitäisikin osoittaa vastuullisuutta, eikä tuhlata velkarahaa, älyttömän itäradan suunnitteluun. Ne kymmenet miljoonat pitää nyt saada oikeaan kohteeseen!

Joni Mäki ehdottomasti osasyyllinen tapahtuneeseen estämisellään.

Eikö kuumota yhtään: Oskari 7 v, Tytti, 28 lastenrattaiden kera ja lastentarhan skidit joutuvat jalkakäytävältä ajoradalle, kun esim. Palokunnantien penkat tyhjentämättä, vaarallista?

Hyvä, että Lahdessa autot ja parkkeeraaminen on etusijalla. Terveydenhuolto, koulutus, ja lapset ei ole niin tärkeitä. Lahti on varsinainen green city!

Ne ei Malskin kävelykadulla lampaat paljon läpiajajia pidättele, pitäsköhän tuoda lisää vai onko kaikki varattuna Liisuun?

Kiitos Padasjokelaisille. Osoitatte kykyä hallita taloutta. Vierestä nähneenä sanon, että se on kova työnteko ja kyky miettiä valmiiksi säästökohteita. Muut maakunnan kunnat ottakaa mallia Padasjoesta. Älkää seuratko kroonisen epäonnistuja Lahden jälkiä.

Surkeaa. Aleksanterinkadun ylikulkusillan yllä, alla ja sivuilla ovat työryhmät nuokkuneet ja puhuneet, poliitikot riidelleet ja tuskailleet. Pohjanmaalta tulleena vakuutan, että tällainen projekti olisi Seinäjoella tai Vaasassa lähtenyt yhdellä suunnittelulla ja yhdellä hyväksymiskokouksella toteutukseen. Siellä uusittaisiin jo kolmatta kertaa siltakaiteitten maalausta.

Kiitos Tapani Ihalaiselle. Olet oikeassa. Valtiontalouden kukkarossa on itseään suurempi reikä. Osuva esimerkki on ilman käytännön näkökulmaa, poliittisin perustein käynnistetty itäratahanke. Käytäntö viittaa siihen, että parempi kohde olisi Lahti–Heinola–Jyväskylä–Äänekoski–Haapajärvi–Ylivieska-rata. Lukuun ottamatta Heinola–Jyväskylä väliä vanha rata on jo olemassa. Siis suora väylä Vuosaaren satamaan ja terminaaleille.

Arvoisa sinä, joka leimaat Markku Ruotsilan kirjoituksen naiiviksi. Perustelisitko väitteesi. Leimaaminen kertoo muuten vain älyllisesti kestävien vasta-argumenttien puutteista.

Mukkulan Marketissa vain muutamalla maski kasvoilla. Ei jatkoon.

Etelä-Suomen Sanomissa 27.1. oli mielipidesivuilla kolme erittäin hyvää kirjoitusta Salppurin kisojen tunteita nostattaneesta miesten viestin lopputunnelmista. Niissä tuotiin hyvin esille se, miten Joni Mäki esti omalla toiminnallaan rehdin kilpailun voitosta loppusuoralla. Hän tunnusti sen heti Ylen haastattelussa.

Ke 27.1. Mielipide: Hyvät kirjoitukset Tapani Ihalainen sekä Juri Nieminen.

Kiitos Jake Nyman, kun muistit Sinikka Nopolaa "Muistojen bulevardilla" 27.1.

Maailmalla yksikään ostaja ei ole tipan vertaa kiinnostunut jonkun kaupungin imagokampanjasta malliin Green Capital. Tätä jos esität, sinut nauretaan välittömästi pihalle!

Koska Pelicans on saanut kannattajilta 200 000 euroa, niin ei tarvitse enää veromarkkoja kinuta.

"Kun talon perusta on laho, on koko talo vaarassa luhistua" eli varhaiskasvatus huomioon! Kiitos Iiro-Matti Niemisen artikkelissa psykologian professori Christina Salmivallille sanoistaan.

Hallituksen muodollisesti pätevät ministerit sähläävät nyt liiaksi. Marin sooloilee ulkopolitiikassa ja Ohisalo kirjoittaa 90-luvun lamavuosien päätösten perusteita uusiksi.

Rälssin mäestä saisi hyvän laskettelurinteen, ylämäkijuoksumäen, maastopyöräilyradan, porrastreenipaikan ja crossikeskuksen ja vaikka mitä.

Koronarokotteen saaneiden osuus väestöstä on Etelä-Savossa yli viisinkertainen Päijät-Hämeeseen verrattuna. Täällä tilanne maan huonoin. Mikä Päijät-sotessa mättää?

Enpä olisi uskonut, että osaaminen EU:n hankintatoimessa (rokotteiden osto) on yhtä surkealla tasolla kuin Suomen virkamiesten hankintatoimissa (maskit). Ei siinä kirjeiden lähettely EU:hun auta, jos sopimukset on allekirjoitettu tavarantoimittajan kanssa. Koitetaan kestää ja oppiahan vastuulliset voisivat ottaa globaalien yritysten osto-osaamisesta. Kysyttäessä varmaan antavat apuakin.

Eikö Phhykyn kokoontumisrajoitukset koske eläkeläisten ryhmäharrastetoimintaa Hollolassa ja Hämeenkoskella?

Eikö suomalaiset urheilijat, TV-selostajat, media osaa hävetä ollenkaan, muistellaan mitä tapahtui Sotsin viestissä, Korean olympialaisissa ja aiemminkin Salpparin viestin viimeisessä kaarteessa.

AstraZeneca rokotteen EU-hinta 1,78 e/annos. Kannattaa myydä muualle! Pakostakin tulee mieleen pakolaisten "majoituspalvelut", mikä oli miljoonabisnes joillekin. AstraZeneca ei ole sosiaalitoimisto! Bisnes on numero yksi, ihmisten terveys numero......? Käytetään ihmisten hätää härskisti hyväksi. Lääkefirmoja ei pidä rinnastaa terveydenhuoltoon, mikä toimii humaanisti. Oikea rinnastus on huumebisnes!

Onko Sykekadun aurausta ajateltu tälle talvelle?

Dosentti Markku Ruotsilalta selkeää tekstiä.

Olipa dosentti Markku Ruotsilan kirjoitus todella hyvä, kiihkoton ja analyyttinen. Antaa ajattelun aihetta myös kotimaiseen, osittain tukahdutettuun keskusteluun.

Elisakin vois pikkuhiljaa saada tv-häiriöt kuriin, muistuttaa kuvanlaatu joskus putkitelevision kuvaa.

Kuka kertoo satuja? Emme voi uskoa, että jopa maksetaan tilaus, mutta ei sovita toimitusajoista! Kuka hoitaa rokotetilaukset – emme usko, että miljoonatilaus on näin hatara!

Eikö mitään keinoa löydy saada nuo katujen kavennussuunnitelmat ja sujuvan autoliikenteen tahallinen häirintä kuriin. Alkaa jo pikkuhiljaa kyrsiä.

Sama se on tääl maallakin. Ei aura-auto liittymistä välitä, ite kolattava vallit pois. Ja joku keventäjä on aurassa, ei auraa kunnolla. Terä kuluu...?

Ei Lahti tarvitse sen kummempia talousosaajia, kunhan eivät sorru korruptioon ja hyvävelikauppoihin. Moiseen toimintaan meillä ole varaa!

Vapaavuoren sooloilu pk-seudun koronavapautuksissa on pelkkää politiikkaa. Vaalit lähestyy ja hän leikkii ihmisten terveydellä?

Olli avasi presidenttipelin. Pitääkö olla huolissaan!

Eikö ollut varaa ostaa/vuokrata isompaa tonttia, kun lumet pitää omasta pihasta kolata kaupungin puolelle?

Psykologi: Kiusaajalla on usein huono itsetunto, hän on pelkuri, joka seinään ahdistettuna ryhtyy epärehelliseksi (jopa virkavallalle) tehden näin jonkun toisen elämästä helvetin. Ihminen, jolla korkea moraali, on valmis tarvittaessa puolustamaan muita, kuin myös itseään. Rehellisyys maan perii! Oiva ohjenuora kaikille.

Vaaralliset narukeinut Nikkilässä! Omalle tontille! Keinujen virittäjä korvaa lasten vammat!

Brexit oli briteille niin huono asia. Korona-rokotetta saavat, toisin kuin aina surkeasti natiseva EU. Lääkeyhtiötkin tietävät, että tätä EU-puulaakia voi pyörittää mennen tullen.

Kommentoi