Näppis: Grilli tänne jumalan selän taakse Pirttiharjuun ja äkkiä!

Grilli tänne jumalan selän taakse Pirttiharjuun ja äkkiä! Tää kyläpahanen kuivuu kohta kokonaan ilman mitään palveluja!

Miksi me lahtelaiset emme pääse uimahalliin? Esim. Tampereella ja Riihimäellä hallit on auki. Ei siellä mitään ruuhkaa ole päivisin ollut ja voisi kai vuorot porrastaa, jos se nähdään tarpeelliseksi. Monella mummolla on nivelet siinä kunnossa, ettei lenkkeily tai hiihto onnistu. Luistimet ruostui jo 30 v sitten. Baareissa emme jaksa koko päivää istuskella, vaikka se sallittua onkin.

Paananen puhui asiaa. Yrityksen pitää tuottaa voittoa, jotta voi työllistää. Jos business ei pyöri, pönkä oveen ja konkurssi. Duunarit kortiston kautta uusiin duuniin. Yrittäjän kimppuun käy pankki, verottaja, vouti ja eroa hakeva vaimo.

Vihreä Lahti, green city on samanlainen yritys kuin Business City aikoinaan. Muistona vinksallaan oleva kyltti tien poskessa. Imagovaikutus sama.

Lahden keskustan liikennettä pitäisi vähentää. Mutta mitä tapahtuukaan? Terveysasemia siirretään keskustaan, Ahtialan ja Mukkulan neuvolat siirtyvät torin kulmalle. Kävellenkö te kuvittelette vanhempien vauvoineen tulevan sinne? Tuskin julkisilla. Kyllä on niin ristiriitaista tämä touhu, että alta pois. Palvelut pitää olla siellä, missä ihmisetkin, niin turha kulkeminen jää pois ja ilmasto kiittää.

Lahden johto ei kuvittele helsinkiläisten muuttavan Lahteen ahtaaseen kerrostaloasuntoon. Lahden johto kuvittelee helsinkiläisten myyvän ahtaan kerrostaloasuntonsa ja ostavan sillä hinnalla Lahdesta uuden suuren omakotitalon.

Kaikki kaupungin terveys-, perhe- ja neuvolapalvelut siirtyvät keskustaan. Onko tämä yritys elävöittää keskusta, kun kaikki palvelut siirtyvät sinne!

Jalo Paanaselta erinomaisen terävä kannanotto. Näkökulma oli raikas, Suomen talous ja työllisyys saadaan kuntoon vain yrittämisellä. Menestynyttä yrittäjää kannattaa kuunnella.

Kun kerran rokotteista on pulaa, niin rokotetaan nuoret ensin. Korona vaikuttaa heidän opintoihinsa, valmistumiseen, koko tulevaisuuteen. Me ikääntyneet olemme karaistunut joukko. Kyllä me jaksamme odottaa vähän pidempäänkin

Ehkä koirapuistoja on useampia siksi, että koirat olisivat pois laduilta, hiihtäkää niillä laduilla, ei siihen tarvita montaa hiihtokeskusta!

Aleksanterinkadun ylle suunnitellaan siltaa. Se olisi turvallinen ratkaisu. Miksi sitäkin täällä vastustetaan? Joensuussa sellaisia on kaksi. Hakekaa sieltä mallia.

Mihin ESS on hävittänyt ristin Ristinkirkon tornista? Etusivu 26.1.21

Miksi TV 1 aamulla on aina juontamassa Rosa Kettumäki. Inhottavaa kuunnella teennäistä, tekopirteää puhetta. Pakko vaihtaa aina kanavaa.

Loistava idea. Jokaisen 11 koirapuiston ympäri hiihtolatu. Niissä on aita valmiina koirien ja hiihtäjien välissä. Ei tule kakkaa ladulle.

On se kumma, kun soudetaan ja huovataan karanteeniajoissa. Pistäkää koulut, punttisalit ja baarit kiinni, sieltähän nämä koronat tulevat. Mitä odotetaan? Eikös viime viikon kuolinsaldo ollut noin 30?

Joskus n. 35 vuotta sitten suunniteltiin Etelä-Lahteen hiihtokeskusta. Se piti tulla Lotilan eritasoliittymän paikalle. Siinä oli vanha pelto, jossa kasvoi pientä mäntyä. Ei kasva enää. Surullista.

Onko nykyään trendi puhua puhelimessa kaiutintoiminto päällä esim. salilla, kaupassa, kirpparilla? Tietääkö tämä luurin toisessa päässä oleva, että tässä on nyt monta kuulevaa korvaa eikä vaan se "Maija tai Matti"?! Vähän yksityisyyttä, kiitos.

Ruotsista fossiilivapaa valtio. Aloittaa vanhuksista.

Kansanedustat Lehto (ps.), Ronkainen (ps.) ja Pekonen (vas.) herätkää ja kamppailkaa hallituksen itäratalinjausta vastaan. Ette ole yhtään puolustaneet Lahden etua.

Yle julkistaa päivittäin THL:n koronatartuntatilastot kunnittain edelliseen päivään verrattuna. Lahdessa oli tiistaina 26.1. THL:n mukaan 5 tartuntaa, Orimattilassa 1. ESS uutisoi samana päivänä hykyn alueella vain yhdestä tartunnasta.

Vankilassa olijoita kuntoutetaan paremmin kuin mielenterveyspotilaita. Pettynyt

Hollola saa nyt satsata Vesikansaan ylijäämäänsä. Ainakin aurauksiin ja tienpintoihin; edes jotakin vastinetta maksetuille veroille.

Markku Ruotsila tunnetaan äärioikeistolaisista mielipiteistään, joten puolueettomana tutkijana hän ei ole uskottava.

Kavennetut kadut, lumikasat, autot parkissa katujen varsilla. Missä turvallisuus? Ei puutu kuin joukon äkillinen hätätilanne.

Hyvä kannan otto Jani Kokolta Ruotsilan dystooppiseen kauhuskenaarioon.

Loistava kirjoitus Jalo Paananen. Vain yrittäjät voivat luoda uusia työpaikkoja ja pelastaa Suomen talouden.

Annetaanko auramiehille mitään ohjeita? Levittävät hiekkaa j-käytäville lumisohjon päälle ei järjen häivää, miksei sohjoa voi aurata pois?

Ihme vouhotusta tuo tupakoinnin kieltäminen omalla parvekkeella! Itse en polta, mutta mielestäni jokaisella on oikeus & vapaus polttaa parvekkeellaan.

Veroja korotetaan, polttoaineet, alkoholi ja tupakki. Miksi ihmeessä veronmaksajat, jotka eivät omista koiraa, joutuvat maksamaan koirapuistot paskapöntöt ym. Koiravero takaisin ja äkkiä. Tämäkö on demokratiaa?

Olipa harvinaisen synkistelevä ja asenteellinen näkemys Yhdysvaltain tilasta Ruotsilalta. Sentään muunkinlaisia tulkintoja on, mm. Jani Kokolla.

Olipa tänään porukka mukavia, iloisia, huumorintajuisia koulupoikia Lidlissä! "Komensin" pojat käsidesille, ja kiltisti menivät. Kera mukavien kommenttien. Haikailin heille siinä, että heistä tuli ikävä opekouluaikojani. T. Eläkeope höppänä ehkä

Muistan, kun itse olin nuori. Maailma avoin, kaikki mahdollista, vain taivas rajana! Siltä tuntui. Ja rajoja koeteltiin, elämää etsittiin. Raadollista, ei helppoa, mutta silti ihanaa aikaa! Meillä oli mahdollisuuksia. Samaa tunnetta ja elämää toivoisin nuorille nyt!

Kiitos teille ystävällinen hiihtäjä, joka autoitte Liipolan laduilla oppilastani, jonka sauvasta oli irronnut lenkki. Iloisia hiihtoretkiä, toivottelevat oppilaat ja opet.

Lahden julkisuuskuvaa rakentavat virkailijat, hoi! Valtakunnallisen Hesarin säätiedoissa kerrotaan päivittäin lumensyvyys eri paikkakunnilla. Voisitteko vaikuttaa, että talviurheilukaupunkimme osalta ilmoitetaan myös ko. lukema tai poistetaan Lahti luettelosta, ellei lumensyvyydeksi pystytä ilmoittamaan kuin - cm, kuten on tapahtunut tänä talvena.

Lestadiolaisten rukoushuone koki saman kohtalon kuin Tolvajärven matkailumaja Talvelan ryhmän hyökätessä 12.12. 1939.

Heinlammintien baarin jalkakäytävä aina puhdistettu ja soritettu. Miksi kaupunki ei hoida samalla kaavalla koko aluetta.

Eestin puolella näkynyt laskureita jalkakäytävillä, joista näkyy polkupyöräilijöiden ja jalankulkijoiden määrä. Laitetaan Lahteenkin esim. Uudenmaankatu, Vapaakirkko. Ei tarvitse mutu-tuntumalla selitellä jalkakäytävien kemikaaleja ja harjauksia tuhansia varten?

Kotitalousvähennys on ainoa mahdollisuus ostaa palveluja, kun on pieni eläke ja ei muuta tuloa.

Ei ole lehdessä tv-liitettä. Ennen oli ohjelmatietoineen, nyt on vain sekava lehtiaukeama. Luulisi, että ohjelmalehden saisi nykyisillä lehden hinnoilla, kun se muuten jatkuvasti vain ohenee.

On erittäin yllättävää, etteivät lääkefirmat pysty toimittamaan sovittuja koronarokotemääriä. Se on hyvin harmillista, koska nyt tauti pääsee leviämään ja näin taudin hoito pitkittyy ja käy kalliiksi. Puhutaan miljardeista. Ihmettelen, miten näin suurien firmojen toimituskapasiteetissa voi olla näin heikko ennustettavuus? Miten tällaiset firmat voivat ylipäätään pysyä pystyssä?

Kertokaapa Juha Keskinen (IL) ja muut äijät, että miten se koronanyrkki voisi nopeuttaa lääkevalmistajien rokotetuotantoa?

Hyvä Sanna! Pidä linja ja focus. Virus täytyy pitää hallinnassa, vaikka tiukoilla toimenpiteillä.

Tuli moottoritie, tehtiin oikorata ja nyt avautui ohitie. Luulisi, että olisi tullut noiden kera työtä ja toimeliaisuutta työvoimapulaksi asti.

Lahdessa liigan kärkiottelu ja Ylen urheiluruutu ei vaivaudu kertomaan edes tulosta. Huh.

Jippii! Eläke noussut 7,13 e.

Laki pahasti pielessä, kun suomalaisella oikeus hakea nuuskaa mielin määrin ja kaksoiskansalainen voi roudata juustoa rajan yli vapaasti, koronasta viis.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut