Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Molempien hiihto olisi pitänyt hylätä

Salpausselän kisojen miesten viestin loppukiri purkautui lehtien palstoilla laturaivona, jossa Aleksandr Bolshunov iski loppukirikamppailussa Joni Mäkeä kaksi kertaa sauvallaan ja taklasi maaliviivan jälkeen tämän kumoon. Rikosilmoituksen vuoksi poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä.

Lahden maalisuoralla on riittävästi tilaa usealle hiihtäjälle.

FIS:n maastohiihdon sääntökomitean jäsen Juha Kolu piti tapahtumaa ennenkuulumattomana, ja Suomen Hiihtoliitto aikoo laatia Bolshunovin toiminnasta FIS:lle kirjallisen selvityspyynnön. Samalla epäselväksi jäi itse pääkysymys. Miten sääntöjä rikottiin ja kuka niitä rikkoi?

Maailmancupin hiihtojen loppukirikamppailuissa törmäilyt ja hakkailut eivät ole harvinaisia. Myös Lahdessa niitä on tapahtunut, minkä vuoksi maalisuoran kilpailusääntöjä on tarkistettu ja korostettu niiden noudattamista.

Hiihtokilpailu on voitettava hiihtämällä: Mäki oli selvästi jäämässä loppukirissä toiseksi, mikä saattoi johtua siitä, että hän keskittyi enemmän toisen hiihtäjän kiilaamiseen

Ovatko kilpailusäännöt vieläkin epäselvät vai olenko ymmärtänyt ne väärin?

Salpausselän maalisuoralle tultaessa ensimmäinen hiihtäjä käyttää lyhintä vasenta latu-uraa ja perässä tuleva ohittaa aina oikealta. Lahden maalisuoralla on riittävästi tilaa usealle hiihtäjälle.

Videon mukaan Joni Mäki kiilasi sääntöjen vastaisesti oikealta ohittavan Aleksandr Bolshunovin eteen, mikä aiheutti törmäyksen ja laturaivon. Molempien hiihto olisi pitänyt hylätä!

Nykysäännöt antavat mahdollisuuden kiusan tekemiseen loppusuoralla