Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Itärata on miljardiluokan virhe

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vieraili taannoin Lahdessa, mutta alueen viestiä ei kuultu. Marinin hallituksen tuore itäratalinjaus on miljardiluokan virhe ja Lahden alueelle painajainen.

Hallituksen ministereiden on astuttava esiin perustelemaan, miksi kustannus-hyötysuhteeltaan kelvoton itäratalinjaus etenee hallituksessa, vaikka kaikki järkiargumentit puhuvat sitä vastaan.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi hankeyhtiöiden edistämisestä Porvoo–Kouvola-raidelinjauksen pohjalta. Tämä päätös jättäisi Lahden ja Päijät-Hämeen liikenteellisesti pussinperälle ja toteutuessaan heikentäisi alueen elinvoimaa ennennäkemättömällä tavalla.

Väylävirasto on tutkinut nykyisen Lahden kautta kulkevan raidelinjan kustannus-hyötysuhteeltaan selvästi kannattavammaksi. Eikö hallitus luvannut pohjata päätöksensä tutkittuun tietoon?

Päätös näyttäisi olevan puhtaasti poliittinen. Kun puhutaan miljardiluokan hankkeista veronmaksajien rahoilla, tarvitaan paremmat perustelut kuin, että näin on nyt vain päätetty.

Kirjoittaja on kansanedustaja (kok.).

Itäradasta tehtiin linjaus, jota voi tulkita kolmella tavalla

Rumakin luku kaunistuu poliittisella logiikalla – itäradan suunnittelua viedään eteenpäin, vaikka Porvoo–Kouvola-linjauksella hankkeen kustannustehokkuus on umpisurkea