Näppis: Miksi Teivaanmäen nousua ei hiihdetä ylös alhaalta asti?

Kilpahiihtäjät valittavat, että Salpausselän kisojen hiihtoladut on liian helppoja! Miksi Teivaanmäen nousua ei hiihdetä ylös alhaalta asti?

Äly hoi! Ladun varteen ei voi mennä katsomaan kisoja, mutta hiihtäjät voivat hiihtää lähellä toisiaan ja esim. torilla voi luistella? Missä järki? Tämä hieman kovempi nuha-kuumetauti ottaa jo päähän. Ei järkeä missään! Liioittelua kaikki!

Fimlabin Aleksin laboratorion odotustila on erittäin ahdas sumppu. Keskiviikkona odotustilassa puolilta päivin yli 20 henkilöä tiiviisti istumassa, lähes kaikki iäkkäitä riskiryhmäläisiä. Turvavälejä on mahdoton toteuttaa! Mitä ne Phhykyn alueelliset pandemiarajoitukset olivatkaan?

Kauhistuin pääministeri Marinin valtiosihteerin puutteellista työurataustaa. Heppoiset on osaamisresurssit. Se ei ole hänen vikansa vaan nimittäjän. Parlamentaarisen demokratian perustuslaki ei tunne erityisavustajia, joten ulkoparlamentaarinen puuhastelijajoukko on keskellä järjestelmää. Eikö ministeriön kokeneitten virkamiesten tuki riitä.

Tiedoksi kerrostalokiusaajan uhriksi joutuneelle: Kiusaamisen syy on usein kiusaajan heikko itsetunto. Myös kehittymättömät sosiaaliset taidot, mielenterveysongelmat tai empatiakyvyn puute ovat usein syynä kiusaamiseen.

Kohta kun on taas taloyhtiöiden yhtiökokousten aika, niin valitkaa hyvät ihmiset hallitukseen yleissivistyksen omaavia kaikkien kanssa toimeentulevia henkilöitä. Ei mitään mummokerhoja pyörittäviä pillipiipareita tai pihapoliiseja.

Upeaa, Lahdessa on hieno, ruotsinkielinen koulu! Tätä kannattaa kuuluttaa koko maassa Lahden mainoksena. Saamme uusia, nuoria perheitä!

Hyvä, Leena Vilponen, ajattelet aivan oikein, tasa arvoa tulee noudattaa myös ajatellen muitakin kun hiihtäjiä. Kaikille pitää löytyä samat mahdollisuudet ulkoiluun. Kiitos sinulle kirjoituksestasi.

Voisiko entisen Viikko tv-ohjelman liitteen saada takaisin! Muutaman kanavan liitteellä ei tee mitään.

Kannatan! Viikon tv-ohjelmaliite takaisin, lukijoitten pyynnöstä! Siinä oli kaikki kanavat nähtävillä. Ei tarvinnut repäistä lehdestä päivän ohjelmasivua. Vaadin takaisin liite!

Nastolassa koirien omistajat kusettavat koiriaan omakotitalojen kulkuväylien ja porttien pieleen. Hihnasta voisi vetää kauemmas.

VR haluaa matkustajikseen vain älypuhelinnörttejä. Siksi konnarit ei myy lippuja.

Joku vaatii hiihtolatujen varsille penkkejä, että voi huonokuntoiset levätä. Olisikohan kuitenkin turvallisin paikka kävelyreitit niin huonokuntoisille.

Voitaisiinko ESS:ssä kertoa alueellisesti rokotettujen määrästä? Samaten milloin hyvinvointiyhtymä kontaktoi eri rokoteryhmät!

Miksi kääntäjä-kokki tekee kalapyöryköitä sormukset sormessa? Myös tv:n ruokaohjelmissa näkee tätä. Mikä pöpömäärä siirtyykään ruokiin. Minua inhottaa.

Olen sitä mieltä, että jos rajanylittäjät eivät suostu koronatestiin, niin täyskäännös ympäri sinne, mistä tulikin.

Fimlab, vaikka tilattu aika jopa puoli tuntia, saa istua kovassa tungoksessa, turvaväleistä ei tietoakaan. Henkilökunta ystävällistä, itse toiminta per.....ä.

Olen samaa mieltä et viikon tv-ohjelmaliite takaisin?

Lopettakaa se turha vouhotus Finlandia-hiihdosta. Korona-aikana ei vain voi turvallisesti järjestää massahiihtotapahtumaa. Se on ihmisten pettämistä turhilla lupauksilla. Poistakaa mainokset latujen varsilta.

Kyllä on Lahden kansanedustajat erityisen turhakkeita. Ratahanke sössitty kunnolla. Missä on ne lobbarit, jotka kehuivat saaneensa Launeen läpitien lobbaamalla eteenpäin. Kyllä tämä ratahanke taitaa Lahden tulevaisuuden kannalta olla tärkeämpi. Nyt alueen päättäjät vikisee, jos sitäkään ja Harakka vie rahat Itäradalle.

Onko koiraihmisten ihan pakko teettää kookkaiden ulkoilutettaviensa tarpeet naapureiden porteille ja postilaatikoille? Tilaa olisi viedä koira muualle, eli onko vuosia jatkunut ja yhä yleistyvä kehno käytös ajattelemattomuutta, tyhmyyttä, laiskuutta, egoismia, kiusantekoa vai mitä?

Meillä Kärkölässä metsäpolut auki kesät talvet. Lenkkeilijät kävelevät itse. Toisin kuin Nastolas.

Nyt koiranomistajat huom. Kun pakkasta on -8 ja tuulessa melkein tuplat, niin koiraa ei jätetä kauppareissun ajaksi kaupan ulkopuolelle palelemaan, vaan hoidetaan se kaupassa käynti erikseen.

Miten Suomessa on keksitty noin ajankohtainen TV-sarja kuin Ivalo..Katsokaa ihmeessä!

Jos haluatte tekarit tai proteesit, älkää menkö terveysasemalle tai hammasvelho le. Näissä niitä ei tehdä vaan menkää hammasklinikalle. Siellä teitä palvellaan.

Mahtavaa, kun voi lähteä hiihtämään kotiovelta, kun lunta riittää ajo- ja pyöräteillä. Pienet naarmut suksen pohjassa ei haittaa!

No, mitäs väliä sillä on, vaikka liigaseuroja kaatuisikin.

Hyvä kirjoitus Rälssin maankaatopaikan tulevaisuudesta ESS 21.1. Alue on liian arvokas pelkäksi jätevuoreksi. Pikaista maisemointia toivoen.

Eikö tiehöylät ole enää käytössä, joilla voisi kaistojen polanteet tasattua? Autot ajaa samassa urassa, mikä kuluttaa kadut urille. Ilmeisesti teiden/katujen asfaltointi on halvempaa kuin lanaaminen.

CM-kauppiaalle terveisiä. Kenenkään ei tarvitse päästä yöllä kauppaan. Säälin henkilökuntaasi.

Kuka tai mikä taho sai aikoinaan kuningasajatuksen säästää ajamalla alas Suomen oman rokotekehittelyn ja samalla mahdollisen kriisiajan tuotannon? Miten paljon verovarojamme on nyt korona-aikana "säästynyt"? Miten moni suomalainen vielä rokotetta odotellessaan kuolee turhaan?

Auratut metsätiet ovat heti luisteluhiihtäjien temmellyskenttä.

Mitä tulee Paavolan S-Marketin muuttamiseen Prismaksi, hyvää työtä teette. Iso homma, mutta koko ajan kaupankäynti pelittää. Kiitos tästä!

Hei SDP! Miten Itärata-asia meni omasta mielestä?

To Harakka totesi olevan normaalia toimintaa laittaa 70 milj.? itäratasuunnitteluun, vaikkei hanke toteutuisi. Toivon järkeä ja tolkun miehiä hallitukseen.

Oulun yliopisto aloitti kesällä radikaalin suunnitelman kampuksensa siirtämisestä kaupungin keskustaan. Arvatkaapa miksi? Entä mitäpä päätti Lahti tehdä äskettäin oman kampuksensa kanssa? Vaan meitäpä ei olekaan herraonni juuri kiusannut.

Pahinta oli pitää pandemiaa sattumana, eikä luonnon tasapainoa tuhoavan arvomaailman tuotteena, johon paluu räjäytti tartunnat hallitsemattomiksi ja turvatoimet uudeksi normaaliksi.

Lumiaura ei ole taksi, jota soitellaan sinne tänne. Se on kuin bussi joka liikkuu sovittua reittiä ja useimmiten myöhässä.

Voi hyvänen aika tätä herkkähipiäisyyttä valtion johdossa. Miksi pääministeri Marin ei olisi saanut kommentoida Navalnyin tapausta?

En oikein ymmärrä koronarokotusjärjestystä. Eikö ensin pitäisi rokottaa työikäiset, jotka turvaavat maamme tulevaisuuden?! 65 v. Eläkeläinen

Blind Channel ja Dark Side – uskomattoman hyvä biisi, aattelin ensin että häh, ihan kuin Linkin Park, josta tykkään älyttömän paljon.

Miksi Jalmarin lääkäri ei soita omaiselle monesta pyynnöstä huolimatta?

Vaimo sanoi, että kannattaa lähteä hiihtämään Urvakkeelta, mutta missä moinen paikka on? Ostinko sukset turhaan, kun en tiedä mistä lähtisin ladulle.

Ihmettelen, miksi suuri osa autoilijoista ajaa aina samaa, hiukan yli sallitun, nopeutta ajokelistä ja näkyvyydestä riippumatta.

Miksi lumisateesta valitetaan tiedotuksissa, että huono ajokeli. Minulle se on aina (30 v. ajan) ollut mielenkiintoinen ja hauska ajokeli.

Minusta olisi kaikkein selkeintä, että kävelijät/juoksijat/pyöräilijät kulkisivat liikennemerkit huomioiden aina oman väylänsä kulkusuuntansa oikeassa reunassa. Jos tarvitsee ohittaa edellä kulkeva, aina ohittaminen vasemmalta puolelta. Niin kuin autoilussakin.

Aikuiset valittaa koronarajoitteista, kun lapset ei pääse harrastamaan. Painukaa ulos liikkumaan, siellä on tilaa touhuta raittiissa ilmassa. Kevyet on rajoitukset muihin maihin verrattuna... vielä.

Monet lämpimät kiitokset Akuutin symp. h-lääkäri-hoitajaduolle syöpäsairaan mies-hlö:n hampaan poistosta! Huippuosaamista, kiitos!

Moniko lapsi on saanut tartunnan esim. Pelicans-kiekkojunnujen harkoista. Eipä ole tietoon tullut yhtään. Ainakin Hollolassa hienosti homma hoidettu ja määräyksiä noudatettu vastuullisesti valkkujen taholta. Eikö rajoituksia pitäisi ennemmin tiukentaa baareissa, hiihtokeskuksissa ym. tartuntapaikoissa. Esim. Messilän rinteet turvoksissa, hesalaiset ym. rynnii tänne joukolla eikä sitä pystytä valvomaan. Ei ole ennen moista ryntäystä ja siihen ei puutu kukaan.

Hienoa, että ensikertalaisiakin rattijuoppoja kärähtää. Ei tarvi samojen vanhojen koko ajan yksin tätä sarkaa hoitaa.

Kyllä tuollaisille, jotka eivät noudata koronaohjeita ja karanteeneja, pitäisi antaa tuntuva sakko, useampi tuhat euroa. Pysyisi mielessä miten toimitaan, kun tullaan ulkomailta. Ja sitä paitsi onko pakko matkustaa?

Hyvä kirjoitus Lotta Koskenkangas! Juuri noin. Kun lunta tulee kerralla paljon, auraajat ja heidän kotijoukkonsa ovat todella lujilla. Valittajat suu suppuun!

Mahdollisesta kotihoidotuen poiston suurin uhri on pienokainen. Uskomatonta yksinkertaisuutta, tietämättömyyttä ja ahneutta ehdottajilta! Näin syntyväisyys pakotetaan varmaan laskuun. On sääli nuoria perheitä!

Lahden huumeongelmalle jotain tehtävä, vaarallista liikkua liikenteessä, joka päivä lehdestä saa lukea huumekuskien toilauksista. Yrittäjille ylimääräisiä kuluja ja vaivaa kun saavat piripäitä kytätä, etteivät varasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut