Lukijalta: Peräsin kirjoituksessani kaupungin vastuuta: poliitikkojemme pitäisi ohjata pian lisää rahaa kaikkien liikenneväylien kunnossapitoon

Risto Paulamäki

Haluan vielä sanoa muutaman ajatuksen ja sanan aurauksesta. Ensinnä tarkoitukseni (ESS 15.1.) ei ole ollut eikä ole halventaa tai väheksyä katujemme eikä kevyenliikenteen väylien aurausta. Jos olen loukannut teitä auraajia, pyydän anteeksi sanojani, ja sinulta Lotta Koskenkangas (ESS 19.1.) pyydän anteeksi ihan henkilökohtaisesti aiheuttamaani mielipahaa.

Pari sanaa haluan vielä kuitenkin heittää tähän yhteiseen soppaamme. Olen aina arvostanut ja kunnioittanut katujemme puhdistajia niin kesällä kuin talvisin ja myös kertonut heille siitä kiitokseni. Tiedän henkilökohtaisesti, kuinka pitkiä ja raskaita työpäiviä auraajamme tekevät. Samoin tiedän, että kutsu työhön voi tulla mihin aikaan tahansa ja päivät venyvät äärettömän pitkiksi.

Monet auraajamme yrittävät pitkien työpäiviensä aikana levätä autonsa tai koneensa hytissä hetken (lait ja asetukset sekä oma jaksaminen mielessä), ja sitten taas takaisin baanalle.

Kuka rakastaa pientä aurakoneenkuljettajaa? – aurakuski on samaan aikaan sekä kaivattu että vihattu

Kirjoituksessani kysyin ja peräsin aurauksen järjestystä ja sen yhteensovittamista siten, että kadut ja kevyenliikenteen väylät hoituisivat samaan aikaan. Se on arjen kokemusta, että katujen lumet lentävät sinne jalkakäytävälle, ja sinne ne saattavat jäädä jopa päiviksi. Kyllä, ja ajattelen näin, että väylät pitää hoitaa samaan aikaan.

Olen asunut ja elänyt koko ikäni täällä Lahessa ja muistan myös toisenlaisen maailman tässä aurauksessa. Hommat hoituivat samalla, kun kadut aurattiin. Meillä oli kaupunginosien omat katupiirit. Ei siitä kuitenkaan ihan hirveän kauan ole. Totta kai sitä vielä muistaa myös yhteisen Kuntatekniikan tekemän hyvän työn – ja kohtalon.

Se on totta, että tässä lumisesta talvessa sattuu ja tulee niin sanotusti kuraa ihan suotta teidän auraajien syliin. Minä en sanoissani hakenut syyllisiä, vaan tämän asian ratkaisemista järkevällä tavalla. Jos syyllisiä pitää hakea niin ne löytyvät mielestäni tässä asiassa resursseista, siis koneista ja rahasta.

Te, jotka häiritsette autoilla auraajia, miettikääpä omaa touhuanne, isot ihmiset.

Rahaa pitäisi ihan selvästi ohjata lisää (poliitikkojemme tehtävä ja mahdollisimman pian) kaikkien liikenneväyliemme kunnossapitoon. Kysyinkin omassa kirjoituksessani kaupungin teknisen puolen vastuuta ja järjestämisen tapaa ja sen lähettämää kuvaa ja sanomaa. Siellä on oltu ihan hiljaa. Miksi, minkälaisen kuvan se antaa kaupunkilaisille, turhauttaa ihmisiä.

Kuitenkin kaupunkimme on hieno, nyt se on todella kaikkien muiden katseen alla. Me olemme Euroopan ympäristöpääkaupunki. Se on todella iso kunnia ja päätös. Meitä kaikkia kysytään tulemaan mukaan sen tekemiseen vielä paremmaksi.

Lopuksi, Lotta, arvostan puolisosi tekemää todella merkittävää työtä ja kiitän häntä ja teitä muita koneidenne ohjaamoissa. Puhumattakaan siitä, mitä se teiltä puolisoilta vaatiikaan. Jaksakaa tehdä työnne edelleen ja ollaan mukana menossa.

Te, jotka häiritsette autoilla näitä auraajia, miettikääpä omaa touhuanne, isot ihmiset. Tämän toiveen pyysi esittämään ystäväni, johon saatamme törmätä nyt päivittäin auran ohjaamossa. He eivät ole siellä kiusaa tekemässä, vaan avustamassa sinua ja meitä muita mahdollisimman sujuvaan liikenteeseen.

Tavataan väylillämme. Tehdään yhdessä tässäkin asiassa Lahesta parempi ja rakennetaan sitä yhdessä sanoin, teoin ja hymyin päivässä.

Kaikki lahtelaisautoilijat eivät siedä työtään tekeviä lumenauraajia – "On pakko päästä ohi, sitten kiilataan eteen ja jarrutetaan"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut