Lukijalta: Tunnustakaa opettajien erityisasema

Teresa Rautapää

Helsingin Sanomat kerää opettajilta tietoja siitä, millaista koulujen arki koronarajoitusten keskellä on (HS 18.1.). Olen hyvilläni, että vihdoin on herätty ajattelemaan ammattiryhmää, joka kohtaa satoja ihmisiä päivittäin, ahtaissa neliöissä, vastoin kaikkia yleisiä rajoitustoimia. Totta on, mitä jutussa todetaan: opettaja on työssään kuormittunut.

Vetoan päättäjiin ja pyydän: tunnustakaa opetushenkilöstön ja varhaiskasvattajien erityisasema – terveydenhuollon henkilöstön rinnalla. Opetus- ja varhaiskasvatuksen henkilöstön nopea rokottaminen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Totta on, mitä jutussa todetaan: opettaja on työssään kuormittunut.

Kulunut lukuvuosi ei ole ollut helppo. Kasvatus- ja opetushenkilöstö on kiistatta osoittanut oman ammattitaitonsa ja monessa käänteessä väkevästi todistanut todeksi väitteen, että maailman parhaat opettajat ja kasvattajat löytyvät Suomesta.

Kiitos opetushenkilöstölle yhteiskunnallisessa keskustelussa on kuitenkin ollut laimeaa. Mikäpä ammattiryhmä ei koronakurimuksessa olisi taipunut? Terveydenhuollon ammattilaiset ovat kaikki kiitoksensa ansainneet, mutta opetusalan ammattilaisten puurtaminen on liian vähäisin kiitosäänin kuitattu.

Konkreettinen kiitos ja ennen kaikkea opetus- ja kasvatushenkilöstön arvostus tulisi näkyväksi, jos saisimme rokotteen – ensi tilassa!

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.), äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut