Lukijalta: Kylttien kääntämiseen ladulla ei kannata kiihottaa - Lahden Riihelässä liikuntareitin talvisen patikoinnin kieltävät taulut on tuhottu kolmeen kertaan

Marja Koskinen

Mervi Pasanen ihmetteli 15.1. Esalainen-palstalla, miksi hän ei saa kävellä latu-uralla. Kielto on tietenkin itsestään selvyys, koska latu-urat on tarkoitettu talvisin vain hiihtoliikunnan harrastajille. Kävelyreiteiksi ne muuttuvat vasta lumien lähdettyä.

Samalla Pasanen totesi, että hänen teki mieli kääntää hiihtouralta kävelykiellosta kertova kyltti väärin päin. Tähän ei pidä sortua, koska yllyttäminen voi johtaa tekoihin. Meillä täällä Lahden Riihelässä tästä on näyttöä, koska liikuntareitin talvisen patikoinnin kieltävät taulut on tuhottu kolmeen kertaan ja siitä jätettiin ilmoitus poliisille.

Kannattaa kehottaa lehdistössä kansalaisia noudattamaan yhteiskuntajärjestystä, myös liikuntareiteillä. Kylttien osoittama kielto on osa laillista yhteiskuntajärjestystä.

Kirjoittaja on juoksija-hiihtäjä.

"Ei lisätä vastakkainasettelua hiihtäjien ja muiden metsästä nauttivien ulkoilijoiden välillä" - hiihtämisestä nauttiva lukiolainen kommentoi Mervi Pasasen Esalaista

Kauniissa talvimaisemassa käveleminen tuntuu paljon paremmalta kuin jalkakäytävillä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut