Lukijalta: Pendelöijät kannattelevat Lahden elinvoimaa

Jani Wallenius

Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla oli 13.1. asiallinen kirjoitus Marja Sarkolalta koskien VR:n työmatkalaisten tärkeän 6.49 junavuoron perumista Lahdesta Helsinkiin. Soitin aamulla 14.1. VR:n matkustajaliikenteen suunnittelujohtajalle Juho Hannukaiselle ja toin esille tuon vuoron perumisen ongelmia. Perutun vuoron korvaava Z-juna lähtee 6.13, ja Lahdessa normaaliin päiväkotiin voi lapsen viedä aikaisintaan kello 6.00, jolloin junaan eivät perheelliset yksinkertaisesti kerkiä.

Myös VR:llä tulee olla yhteiskuntavastuu, joka menee eurojen edelle.

Myös Lahden ympäristöpääkaupunkiteeman vuoksi olisi tärkeää säilyttää tämä ympäristöystävällinen kulkumuoto, jotta sujuvaa ja nopeaa kaukojunayhteyttä säännöllisesti käyttävät työmatkalaiset eivät siirtyisi yksityisautoiluun. Mikäli perheettömät työmatkalaiset siirtyisivätkin Z-junaan, lähempänä Helsinkiä juna on niin ruuhkainen, että turvavälejä on mahdotonta pitää.

Myös VR:llä tulee olla yhteiskuntavastuu, joka menee eurojen edelle. Olisi paljon järkevämpää poistaa jokin satunnaisempien matkustajien käyttämä myöhäisempi IC-junavuoro, jonka käyttäjät siirtyisivät työmatkalaisten vuorolle tai myöhäisemmälle.

Suunnittelujohtaja lupasi ottaa nämä asiat vakavaan harkintaan punnitessaan vuoron palautusta ennen 28.3. ajankohtaa. Toivoisin myös lahtelaisen ministerin ottavan kopin tästä ja vaikuttavan valtionyhtiöön. Meidän on pidettävä Lahti elinvoimaisena, ja siksi on tärkeää, että Lahti on jatkossakin houkutteleva kaupunki Helsingissä töissä käyville veronmaksajille.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuutettu (kok.).

Aiemmin suosittu aamujuna Lahdesta Helsinkiin ei nyt kulje

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut