Kimmo Kankaan Esalainen: Museotoimikunnan kokous numero 107 – kurkistus kulisseihin

Kimmo Kangas

”Tervetuloa tähän vuoden ensimmäiseen kokoukseen, hyvät toimikunnan jäsenet! Aivan aluksi haluaisin kiittää teitä fantastisesta aherruksesta ja positiivisesta pöhinästä! Kuten esityslistasta ilmenee, on meillä tänään käsiteltävänä iso asia. Uljaan taide- juliste- ja muotoilumuseomme nimeä pitäisi brainstormata eteenpäin.

Yhteisestihän olemme jo palvelumuotoiluprosessissamme todenneet, ettei nimi LAD ole tarpeeksi dynaaminen, innovatiivinen ja virtaviivainen.

Muistanette varmaan, että saimme viime vuonna mukavasti kaupunkilaisten ehdotuksia museomme nimeksi. Nyt kun olemme rauhassa makustelleet ehdotuksia, voisimme jatkotyöstää niistä parhaita. Samalla minulla on ilo toivottaa tervetulleeksi Senior Consult Stefu Itäranta, Billton & Jallun Kukoista. Moni teistähän jo tunteekin Stefun, onhan hänen toimistonsa tehnyt fantastista työtä rakkaan museomme strategia-, visio-, missio- ja brändityössä.

Henkilökohtaisesti epäilen vahvasti, voineeko kaupunkilaisten ehdotuksista nousta samanlaisia helmiä kuin Itäranta, Billton & Jallun Kukkojen idearäjähdyttämöstä, mutta annan nyt puheenvuoron Stefulle, joka on pohjustanut pureksittavaksemme muutaman ehdotuksen. Ole hyvä Stefu”.

”Kiitos puheenjohtaja. Ensimmäisenä meillä on tässä nimimerkin ”Seppo Tonttilasta” tekemä ehdotus JORMA. Osa teistä on ehtinyt epäillä, että tässä olisi kyseessä leikkisästi kieli poskessa tehty ehdotus. Olen täysin eri mieltä. Minusta ehdotus on ajankohtainen kritiikki taidemaailman sukupuolittuneita valtarakenteita vastaan. Tässä on röyhkeyttä ja rohkeutta!

Jos nyt jotain kritisoisin, niin voi kysyä, onko ehdotus täysimääräisesti kansainvälistä fokusryhmää puhutteleva? Olisiko esimerkiksi JOHNSON houkuttelevampi?"

"Kiitos Stefu. Tämä otetaan ehdottomasti jatkotyöstöön. Sitten meillä on tämä toimikuntaa jo etukäteen runsaasti pohdituttanut "Harri-koiran" ehdotus +856#=?=jiuG. Mitä Stefu sanot?"

"Täydet pisteet ennakkoluulottomuudesta ja rajojen rikkomisesta! Tässä mennään satasella epämukavuusalueelle! Kansainvälisessä ja kansallisessa asiakas- ja kumppanirajapinnassa tämä vaihtoehto synnyttäisi takuulla positiivista värinää! Haasteena, jota kenties pitäisi jumpata, on tietysti ehdotuksen käytettävyys arjessa ja markkinointimateriaaleissa."

"Mainiota. +856#=?=jiuG ehdottomasti jatkoon! Haasteet on tehty voitettaviksi ja jatkoryhmäytymisissä saamme varmasti aikaan tarvittavaa synergiaa. Mutta eiköhän tämä ollut tässä? Kahvi on kylmää ja pullat syöty. Ehdotan että nimiasia pannaan pöydälle."

"Tuota puheenjohtaja. Olihan täällä tämä ehdotus Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo. Pitäisikö meidän ainakin harkita sitäkin?"

"Rakas Sirpa hyvä. Nyt olisi aika luopua muutosvastarinnasta. Ei tässä olla mitään maakuntatason ripustuspaikkaa apurahataiteilijoille tekemässä, vaan kokonaisvaltaista multimediaelämystä kansainvälisille markkinoille! Eikö näin ole Stefu?"

"Juuri näin, puheenjohtaja."

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut