Lukijalta: Lahden luksuspyörätie oli lupausten vastaisesti liukas

Anneli Seppälä

Etelä-Suomen Sanomat 10.1.2021 uutisoi rehvakkaasti: "Luksuspyörätie on aina vapaa lumesta." Lähdin tutkimaan tilannetta sauvalenkilläni 11.1.

Kuljin ensin keskustan liepeillä sivukatuja, joista osa oli lumisen pöpperöisiä, mutta toisaalta niillä kaduilla pystyi hyvin kävelemään myös kävelysauvojen kera, joissa oli piikit. Sitten päätin kävellä ESS:n mainostaman, lumettoman luksuspyörätien kautta, joka artikkelin mukaan ei ole myöskään liukas, vaan miten kävi.

Luksuspyörätiellä oli lunta pari senttiä, mutta mikä kamalinta, tien pinta oli kuin jäässä – siis melkoisen liukas. En halunnut kokeilla onneani, vaan siirryin Huovilankadun risteyksessä toiselle puolelle katua, sille rahvaanpuolelle siis, ja johan pääsin taas sauvakävelytahtiin, eikä liukkaudesta tietoakaan.

Kaupungin kunnossapitoinsinööri Pasi Leppäaho moittii lahtelaisia pisteliäästä palautteesta ja siitäkin, etteivät moittijat esitä toiveita, missä olisi korjattavaa. Minäpä siis ehdotan, että palatkaa takaisin normaalitalvihuoltoon tai hommatkaa meille ahkerille kävelijöille nastoilla varustetut talvilenkkarit. Ehkä niillä voisi huoletta käppäillä myös luksus-älypyörätiellä ja muillakin harjatuilla, mönjällä päällystetyillä Lahden kevyenliikenteen väylillä.

Kirjoittaja on lahtelainen veronmaksaja.

Miksi Lahden pyöräilybaanaa sulatetaan formiaatilla?

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut