Lukijalta: Sotalobbareita ei tarvita, realisteja kyllä

Antti Sillanpää

Jorma Talikka otti Etelä-Suomen Sanomissa 20.12. kantaa asehankintoihin käytettyihin varoihin. Ne puhuttavat, eikä ihme, onhan jo hävittäjähankinnoissa kyse käsittämättömän suuresta summasta.

Uskoisin, että suurin osa suomalaisista olisi tyytyväisiä, jos tilanne sallisi lopettaa koko puolustusvoimat. Kulunut lausahdus kuuluu, että "joka maassa on armeija, ellei oma, niin vieras". Kun oma armeija kuitenkin on mukavampi, täytyy sen uskottavuudesta huolehtia. Ovatko hävittäjät oikea konsti säilyttää uskottavuus, ei kaltaiseni tavis osaa arvioida. On pakko uskoa asioihin paremmin perehtyneitä.

Mitä enemmän aikaa kuluu sodasta, sitä vähemmän sitä ilmeisesti pelätään. Ruotsi jo pitkälti lopetti maanpuolustuksen, nyt on demarien johdolla tullut toisiin ajatuksiin.

Lähialueilla on huomattu, että "Karhukin" helposti tulee pihapiiriin ilman riittävää pelotetta. Vaikka ei pelkäisi, riittää kunnioitus, joka pitää poissa. Siksi nuorison puolustustahtokin on saatava pysymään korkealla. Ei tarvita Talikan mainitsemia sotalobbareita, realisteja kylläkin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut