Lukijalta: Kovin moni lahtelainen ei tunnu ymmärtävän Kisapuiston ainutlaatuisuutta jo nykyisellään

Pertti Vartiainen29

Kisapuisto on jo nyt lahtelaisten liikunnallinen olohuone, jollaiseksi lahtelaiset ”urheiluvaikuttajat” sitä taannoisessa visioinnissaan halusivat ideoida. On hyvä, että keskustelua laajennetaan siitä jalkapalloväen ja median ainoasta teemasta: jalkapallokentän stadionrakennuksesta, vain yhdestä osasta Kisapuistoa.

Kisapuiston aktiivisena käyttäjänä olen yrittänyt tehdä sitä keskustelun laajentamista paikallislehtien lukijan palstojen ja sosiaalisen median kautta, vaatimattomalla menestyksellä. Kovin monet lahtelaiset eivät tunnu ymmärtävän Kisapuiston ainutlaatuisuutta: monipuolinen liikuntapuisto ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Vastaavaa saa hakea ja kauas mennä, ennen kuin vastaava tai etenkin parempi löytyy.

Uusi Kisapuisto-visio sai poliitikot kiittelemään ja kyseenalaistamaan –  Lahden kaupunginjohtaja toteuttaisi hankkeen "rusinat pullasta -idealla"

”Urheiluvaikuttajille” ja muillekin tiedoksi, että Kisapuistossa on nyt tekonurmipintainen jalkapallostadion, tekonurmipintainen jalkapallon harjoituskenttä, tekonurmipintainen pesäpallokenttä, joka talvisin jäädytetään luistelualueeksi.

Lisäksi liikuntapuiston alueella on kuusi hyvää tenniskenttää Lahden Verkkopalloseuran hoitamana, koripallon vasta uudestaan pinnoitettu pelialue, toissakesänä uudestaan pohjatut, pinnatut ja oikein päin käännetyt, siististi aidatut beach-kentät sekä lentopallokenttä.

Onhan siellä myös kaksi ulkopadelkenttää, kun Lahden Tennis- ja Squashkeskus ne sinne toissa kesänä pystytti.

”Urheiluvaikuttajien” ja Pokko Lemminkäisen puulaakin ideoima ratkaisu jalkapallostadionin ja pesäpallokentän katsomoiksi on tervetullut.

Tennishallin ja ulkotenniskenttien välissä on hiekkakenttä, jolla pelataan mölkkyä, petanqueta ja kyykkääkin muun muassa Kortteliliigan sarjoina ja jota lähiseudun koulut käyttävät moninaiseen liikuntaan. Talveksi siihen pystytetään kaukalo, jota myös lähistön koulut, urheiluseurat ja höntsäpelaajat käyttävät jäätilanteiden salliessa.

Kisapuiston pohjoispuolisen alueen Lahden Tennis- ja Squashkeskuksen rakentama ja hoitama 40-vuotias mailapelihalli mahdollistaa ympärivuotisen pelaamisen laadukkaissa olosuhteissa sekä tenniksen, sulkapallon, squashin että pöytätenniksen osalta. Hallin tiloissa on myös hyvä, matalan kynnyksen kuntosali, KispiGym.

Kisapuiston alueella voi siis harrastaa noin 15 eri liikuntalajia niille tehdyillä kentillä. Sen aluetta on viime vuosina siistitty, ja näin yleisilme on kohentunut. Pahimmat epämääräiset pusikot ovat hävinneet, uutta siistiä aitaa on ilmestynyt, portteja on uusittu ja niiden vanhoja koppeja on ehostettu ja niin edelleen.

Tosi paljon hyvää on Kisapuistossa, mutta kehittämistäkin toki riittää. ”Urheiluvaikuttajien” ja Pokko Lemminkäisen puulaakin ideoima ratkaisu jalkapallostadionin ja pesäpallokentän katsomoiksi ja sosiaalitiloiksi on tervetullut esitys kuten myös ympärivuotisen käytön lisäämisen mahdollistama pesäpallokenttäalueen tekeminen talviseksi tekojäärata-alueeksi, jota muiltakin suunnilta on lisääntyvästi ehdoteltu. Se lisäisi osaltaan myös hyvin naapuriin toivottavasti rakentuvan hotelli-uimahallin ympäristön palvelutarjontaa.

Lahtelaiset urheiluvaikuttajat löivät tiskiin ehdotuksen Kisapuiston kehittämisestä – katso video

Kisapuiston alueelle soveltuisi ja mahtuisi myös monipuolinen ulkokuntosali sekä suorituspaikat skeittaajille, skuuttaajille ja temppupyöräilijöille. Eipä Kariniemenkadun katkaisukaan ja näin Kisapuiston, Pikku-Veskun ja Vesijärven rannan nykyistä parempi yhdistäminen tunnu ollenkaan huonolta ajatukselta. Oikeastaan hyvältä!

Pidetään Kisapuisto edelleen lahtelaisten monipuolisena liikuntakeitaana sitä vanhoilta hyviltä pohjilta edelleen kehittäen.

Kirjoittaja on LitM, liikunnanopettaja ja PV & JP Sport oy:n toimitusjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut