Lukijalta: Versowood vastaa: Uuden neuvottelukulttuurin rakentaminen aloitetaan nyt

Riikka Yli-Leskijärvi

Versowood oy on järjestäytynyt työnantaja ja Metsäteollisuus ry:n kautta mukana rakentamassa uutta sopimisen kulttuuria. Uudistuksella tavoitellaan paremmin paikalliset ja eri liiketoimintojen erityispiirteet huomioon ottavaa tapaa toimia.

Mekaanisen metsäteollisuuden kannattavuus on ollut haasteellinen monet vuodet, ja kilpailukyky toimialalla kilpailijamaihin nähden on ollut heikko. Esimerkiksi Versowoodilla on viisi erilaista liiketoiminta-aluetta, joiden mahdollisuudet ja haasteet vaihtelevat myös maantieteellisten sijaintien kautta. Työtä tehdään esimerkiksi puupakkausteollisuuden tuotantolinjoilla eri toimipaikoilla ja puunhankinnassa kotikonttoreissa.

Paikallisen sopimisen lisääminen ei saa mennä sanelemiseksi, niin ei tuottavuuskaan kasva – "Päijät-Hämeen Versowood on yksi esimerkki työnantajien sopimuskulttuurista"

Valtakunnalliset sopimukset eivät aina kaikilta osin ole toimineet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toisaalta niissä on ollut paljon myös hyviä elementtejä.

Uskomme vahvasti, että metsäteollisuus on tulevaisuuden toimiala myös nuorille ja kotimainen omistus ja erityisesti perheomistus hyvin tärkeä asia Suomelle. Kilpailukyky on ollut heikko, ja niin sanotulla kiky-sopimuksella mekaaninen metsäteollisuus sekä sai lisää kilpailukykyä että menetti sitä työsulkujen ja lakkojen myötä.

Eri henkilöstöryhmiä, tuotantotyöntekijöitä ja toimihenkilöitä tasapuolisesti kohtelevaa mallia on ollut selvästi hankala luoda jopa toimialan sisällä. Kilpailukyky on kuitenkin kaikkien yhteinen asia sekä tuotantotyöntekijöiden, toimihenkilöiden että myös ylempien toimihenkilöiden, ja siksi myös kiky-päivissä on kaikkien mukanaolo ollut mielestämme perusteltua.

Uskomme, että metsäteollisuuden toimijat ottavat muutoksen vastaan positiivisena mahdollisuutena parantaa edellytyksiämme tarjota työtä ja toimeentuloa myös tulevaisuudessa. Uuden neuvottelukulttuurin rakentaminen aloitetaan nyt, ja Versowoodin tavoite on, että omien edustajiensa kautta kaikki eri henkilöstöryhmät kokevat voivansa saada äänensä kuuluviin aiempaa paremmin.

Kirjoittaja on Versowood oy:n henkilöstöjohtaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.