Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Erämuseon sijoittaminen Lahteen herättää aiheellisia kysymyksiä

Kaupunginjohtaja on esittänyt, että Lahti tarjoaisi valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon paikaksi Lahden sataman parkkipaikkaa. Esitys herättää mielestäni aiheellisia kysymyksiä.

Miten umpivelkaisella Lahdella olisi varaa investoida kohteeseen yli 20 miljoonaa kerran ja vuosittain miljoonan verran?

Miltä vaikuttaa, jos Lahti tarjoaa parkkipaikkaa luontokulttuurimuseon sijoituspaikaksi?

Miksi valtiovalta sijoittaisi museon juuri Lahteen? Naapurikaupungeissa on jo olemassa huomattavia erä- ja luontokulttuurikohteita. Riihimäellä on erämuseo toiminut jo vuosikymmeniä. Hämeenlinnassa ovat Evon luonnonsuojelualueet. Sinne suunnitellaan luonto- ja tiedepuistoa. Lisäksi maassamme on lukuisia Lahtea paremmin erä- ja luontopuiston sijoituspaikaksi sopivia alueita.

Miltä vaikuttaa valtiovallan taholta, jos Lahti tarjoaa parkkipaikkaa luontokulttuurimuseon sijoituspaikaksi? Mikäli esitys tehdään, sijoituspaikka pitäisi pohtia uudelleen. Onko Lahdessa riittävästi alan tutkijoita ja asiantuntijoita? Hämeenlinnasta esimerkiksi niitä saattaisi löytyä.

Jos kysymyksiin ei löydy tyydyttäviä vastauksia, koko ajatus pitäisi haudata.

Lahti ei ole väärä paikka erämuseolle