Näppis: Miksi Lahti ei toteuta Vihreä kaupunki -ideaa Tapanilan metsissä?

Miksi Lahti ei toteuta Vihreä kaupunki -ideaa Tapanilan metsissä? Miksi kaupungin metsiä tuhotaan?

Onkohan Asikkalan kunnanjohtaja Rinna jouluihmisiä, kun olemme saaneet hienot jouluvalot Vääksyyn! Upeaa!

Ensilumen latu pitää saada maksulliseksi. Siellä hiihtelee niin paljon muitakin kuin maksajia eli lahtelaisia veronmaksajia.

Kiitos Helinä Rehnille kirjoituksesta Tapanilan metsien järjettömästä tuhoamista. Kun jatkaa Tapanilasta kohti Messilää, huomaa tuhon olevan täydellistä myös Hollolan puolella. Uusia maastopyöräreittejä hehkutetaan kilvan, mutta niistä on maksettu kallis hinta, kun koko metsä on tuhottu. Ei riitä, että kaadettiin puut, tärveltiin isoilla koneilla myös metsän pohjat ja polut.

Kiitos harvennushakkuista Tapanilan metsissä. Valoisuutta on kaivattu. Mielensäpahoittajia riittää varmasti tässäkin asiassa.

Älkää nyt sitä erämuseota parkkipaikalle suunnittele. Vai eikö sinne haluta asiakkaita?

Hyvä kirjoitus Helinä Rehn!

Sinä maskia käyttävä avantouimari! Kuka hullu menee kipeänä uimaan?

Helinä Rehnille kiitos asiantuntevasta jutusta. Tätä on ympäristökaupunki Lahti. Salpausselkää tuhotaan, mutta ei siitä kaupunginjohtaja ja virkamiehet ja poliitikot välitä. Rahaa on saatava keskustan "kehittämiseen" vaikka harjujemme ja marjamaiden kustannuksella.

Te, jotka ette koronarokotetta ota ja haluatte matkustaa ulkomaille, ottakaapa selvää, pääsettekö matkustamaan ilman rokotetta. Ainakin italialaiset ja espanjalaiset eivät ulkomaille saa matkustaa ilman rokotetta, joten se toimii myös toisinpäin. Ei asiaa tänne ilman rokotetta. Ja tämä todella hyvä käytäntö, joka varmasti nyt laajenee eri maihin.

Parvekemuoti, parvekkeet lastattu, paloturvallisuutta vaarantavalla roinalla ja romppeilla sekä turhakkeilla ja tilpehöörillä.

Koronatoitotusta tulee niin paljon, että jo unissanikin koronapainajaisia! Pitäisikö olla huolissaan?

Kyllä tuli "ohitiestä" hieno! Piti varta vasten käydä lauantaina ajamassa! Toimii hyvin ja upeat tunnelit !

Kiitos päks hienosta, sujuvasta, ammattitaitoisesta ja huolehtivasta hoidosta sekä silmäklinikalla että päiväkirurgiassa. Vannon, että leikkaussalissa voi olla jopa hauskaa. Joulua kaikille! Malla

Jos tiedät jotain Ruolanharjun kaupungin puistoalueen kuusivarkaista ja katajien katkojista niin tee ilmianto!

Onko rajoitukset voimassa 4.1.2021 asti nyt vai ei? Ensin ilmoitetaan, että esitetään rajoituksiin pidennystä, mutta sitten ei kuulu mitään kyseisestä asiasta, mikä mättää? Tiedotus koronarajoituksista pitää olla ajantasaista ja sujuvaa!

Lahti syntyi kulkureittien risteykseen. Nyt kulkua estetään kaikin keinoin. Onko kierrettävä kehällä koko Lahti päästäkseen vaikkapa Kukkilasta Keskussairaalaan?

Olisiko P-H:n hyvinvointiyhtymän ja Terveystalon ym. mahdollista perustaa vanhuksille ja/tai vajaakuntoisille oma heti vastaava ajanvarauspuhelin?

Päätoimittaja Pirttijoki jatkaa puolitotuuksiensa laukomista. Itärata ei mitätöi aiempia investointeja, vaan siirtää uudet sinne missä on suurin tarve ja hyöty.

Hävettää olla lahtelainen, kun katsoo Salpausselän metsäluonnon tuhoamista Tapanilassa.

Hollolan kunta on saanut ison rahan apteekkarin haudan hoitamiseen kirkolla. Miksei sitä hoideta tai katsota, että joku hoitaa? Kesällä rehottivat rikkaruohot ja nyt se on siivoamattomien lehtien peitossa. Antakaa seurakunnan tehtäväksi.

Onko siinä Teivaan kaavassa otettu huomioon myös ne rantojen vakituiset asukkaat nimittäin hanhet. Erityisesti suunniteltujen myyntikojujen kohdalla sekä Pikku-Vesijärven ranta-alueilla, kun nämä alueet sisältyvät kaavaan.

Käytettyjä joululahjoja? En kyllä tykkää saada esim. 2019 mallin mersua joululahjaksi. Jotain rotia sentään.

Haloo Lassi Kilponen! Eikö nyt tämä poikkeusaika olisi riittävä peruste poikkeusratkaisuille ja siten peruskoululaisten pakollinen 4 h lauantaikoulupäivä voisi olla vain todistustenjakotilaisuus kuten aiemminkin/muuallakin Suomessa.

Suomen hiihtäjät yhdistäkää hiihto ja juoksu kuten norjalaiset.

Myös Lahden tulisi luopua ilotulituksista, niin tekee Turkukin.

Pidin autoa Kisapuiston parkkiksella la ja su välisen yön. Sain pysäköintivirhemaksun kaupungilta. Se oli kirjoitettu su-aamuna klo 06.27? Mikä juttu tää on?

Hyvät päättäjät, tehkää nyt viisas päätös Saksan malliin ja kieltäkää kaikkinainen ilotulittelu ja paukuttelu vuoden vaihteessa. Saattaa kuormittaa liikaa terveydenhuoltoa tapaturmineen. Kiitos etukäteen.

Jokaiselle lahtelaiselle, vauvasta vaariin olisi kehätien rakentamisen sijaan voinut antaa 10 000 e toimintarahaa talouselvytykseen.

Kyllä on järkikulta hävinnyt ihmiseltä, kun täytyy Kivijärvelle mennä pilkille, kun on muutama päivä ollut pakkasta.

Nyt on ilo ulkoilla Tapanilan nätisti harvennetuissa metsissä!

Syntyperäisenä lahtelaisena olen hyvin huolestunut keskustan liikennesuunnitelmista. Hyvä ratkaisu on raitiotie. Reitti Rautatieasema–Vesijärvenkatu Aleksanterinkatu–Lahdenkatu–Vesijärvenkatu–Rautatieasema.

Ei saatu edes kehätietä, vaan läpiajotie Launeelle.

Toivon, että tänä vuonna ja tänään lähetetyt joulukortit ovat perillä ennen joulua, ei tammikuussa.

Liisu, helppo piirtää paperille. Kehä=ohitie alakoul.vieressä, asuintal.välissä. Saimaank 2 kaist ylämäessä 40–50 luv rak kerrostal välissä. Miten kest tunnelin rak, pitääkö tukea/purk, mitä maks? Löydyttävä uud.suunnitelmat ja kust.lask.

Lahtea vaivaa katujen rakennuspöhö.

Kaikki kunnioitus hoitajille, mutta ei palkankorotus työtä kevyemmäksi tee.

Korona on opettanut sen, että kouluja ja terveydenhuoltoa ei pidä sulloa harvoihin suuryksiköihin.

Jos ei halua ottaa koronarokotusta, se ei vielä tarkoita rokotevastaisuutta.

Suomen ja Ruotsin erilaisia koronamääriä ei selitä torjuntatoimenpiteiden erilaisuudet.

Minä hoitajana en myöskään halua olla koekaniini rokotuksissa, joten ei kiitos!

Voisiko tulevaisuuden koulujärjestelmä perustua pieniin lähikouluihin, joissa opetusta annettaisiin osin etänä?

Sinä joka työskentelet hoitoalalla, voisitko perustella miksi et ota korona- ja influenssa rokotetta. Näyttää muuten, että et kanna huolta niistä ihmisistä joita hoidat.

Miten ministereillä voi olla aikaa kunnallispolitikointiin?

Asiantunteva kirjoitus Tapio Leppiseltä turpeen alasajosta. Hallitus tulee kalliiksi meille veronmaksajille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut