Lukijalta: Läheisyys löytyy myös kirjeitse

Marja Vilkama

Nyt olemme taas paljon kotona, kun lähes kaikki harrastustoiminta on kielletty. Mitä tehdä, jos rupeaa ahdistamaan?

Minulla on monta lasta ja lastenlasta, mutta ei olla tavattu siitä lähtien, kun korona alkoi maaliskuussa. He asuvatkin ympäri maatamme. Yhden poikani tytär oli sanonut äidilleen, miten Marja-mummia on ikävä. Minä vinkkasin hänen äidilleen, että jospa tyttö kirjoittaisi minulle. Minä kyllä vastaan, ja pieni yllätys saattaa olla mukana.

Eipä aikaakaan, kun kolahti kirje eteisen lattialle. Tytöllä oli paljon kerrottavaa kahdesta kanistaan ja myös tulevaisuuden haaveistaan. Minäpä pian vastaamaan, ja kun meillä kahdella ei täällä kotona paljon tapahdu päivien saatossa, ajattelin kertoa tytölle oman lapsuuteni asioista: missä olin ja mitä harrastin hänen ikäisenään. Nyt mietin, kuinka saisin muitakin lastenlapsia kirjeenvaihtoon kanssani.

Tytöllä oli paljon kerrottavaa kahdesta kanistaan ja myös tulevaisuuden haaveistaan.

Onhan kirjeen kirjoittamisen taito tärkeä juttu. Laitan vastauskirjeeseen mukaan yllätyksen lisäksi uuden kirjekuoren postimerkkeineen ja osoitteineen, niin on helpompi vastata.

Kirjeen kirjoittaminen on minulle opetettu jo lapsuudessani. Mummeilla ja kummeilla oli tapana lähettää syntymäpäiväkirjeitä, joiden sisällä oli usein toivottu seteli, ja isäni jaksoi toistaa: ”Joko on vastattu ja kiitetty?”

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut