Näppis: Kiitos uusista maastopoluista! Opastekartat vain ovat onnettomat.

Kiitos uusista maastopoluista! Opastekartat vain ovat onnettomat, pienet suunnistuskartat pienellä tekstillä ilman välimatkatietoja ja pistettä "olet tässä".

Milloin saadaan Vääksyyn Lidlin kauppa sekä Hämeenmaan autopesulinja?

Miten Suomi äänesti YK:n Krim-äänestyksessä? Milloin mahtaa olla esillä Ylen uutisissa?

Innokkaina lähdimme Salpausselälle etsimään niitä paljon mainostettuja maastoreittejä, mutta missään ei ollut opasteita, mistä ne ylipäätään löytyisivät. Harhailimme siellä lähes tunnin löytämättä muuta kuin lunta odottavia latupohjia.

Jos rakastat eläimiä, niin älä osta raketteja ja uudenvuoden pommeja. Metsän eläimet hädissään. Samoin monet kotieläimet ja navetta karja. Oletko tullut tätä ajatelleeksi?

Lämpimät kiitokset Mikael Hoikkalalle 9.12. Esalaisesta, joka osui naulan kantaan. Asioita puoltavien pitäisi tuoda nykyistä enemmän mielipiteitään julki. Usein käy niin, että vain vastustajat ovat aktiivisia.

Miksi jopa 25 km päässä keskustasta asuvien pitäisi kustantaa muutaman keskustassa asuvan liikenneunelmat?

Järkyttävä muutos, kuinka paljon eilen avatusta kehätiestä kuuluu kokoaikaista ja jatkuvaa huminaa. Eli melu ja saasteet levitettiin suuremmalle alalle kuten liisukin on tekemässä. Ei liisu poista liikennettä vaan levittää saasteet ja melun koko keskustaan, kuten selvitykset osoittavat.

Ei kouluja tai päiväkoteja voi laittaa kiinni, vaikka korona leviääkin. Kuka hoitaa koronasairaat, jos hoitaja-äiti jää kotiin hoitamaan lapsia? Ja keväällä nähtiin, etteivät kaikki lapset saa kotona ruokaakaan.

Haluaisin huomauttaa, että työmatkan vuoksi on hyvä, että bussi 5 ajaa Matkakeskuksen kautta. Mitäs varten se Matkakeskus muuten olisikaan olemassa?

Ympärivuotisilla "kahviterasseilla" aiotaan pilata loputkin keskustasta.

Sitten kun hoitohenkilökunta on koronarokotettu vapaaehtoisesti, voiko potilas vaatia, että häntä hoitaa vain rokotuksen ottanut hoitohenkilö?

Etlari on moniääninen lehti. Jo 4. toimittaja kertoo oman näkemyksensä "Liisusta" Mutta jokainen joka esittää Vesijärvenkadun kaventamista, esittää samalla liikenteen siirtämistä Vuoksen-Saimaankadun asukkaiden ja siellä asioivien ongelmaksi. Miksi tämä unohdetaan?

Virpin ja Samin tanssit oli kaunista katsottavaa ei mitään hyppimistä. Paras pari voitti, kyllä kansa tietää.

Miksi ESS ei käytä kansikuvina ja joulukalenterissaan lukijoiden ottamia kuvia, jotka pääsääntöisesti ovat aina parempia kuin lehden kuvaajien otokset?

Kehätien nimi pitäisi olla läpikulkutie. Sehän kulkee asuntoalueiden läpi ja ihan koulun vierestä.

Holman Prismassa kuulutuksia ei kuule millään. Ei edes korona-aikaan. Valtava puolen vuoden remontti tehtiin, mutta äänivehkeisiin ei riittänyt rahaa. Ottakaa pääkirjastosta oppia.

Tullaan hirveellä nopeudella melkein puskuriin ja roikutaan siinä 20 km, eikä ohi millään. Höykitään vaan. Tuntuuko se hyvältä jalkojen välissä? Se roikkuminen.

Voi sentään, kuinka ruma on Vääksyn yhteiskoulun uuden rakennuksen kuva. Eikö ihmisillä ole mitään käsitystä tyylikkyydestä? Kyllä vanha rakennus peittoaa uuden lennossa.

Tiivistit Mikael loistavasti keskustan kehittämiskuviot ja tulevat Liisu-tarpeet. Itsekin junttimarkettien megakäyttäjänä toivoisin tännekin jotain muuta. PikkuStadin kartsaa ei tuulipuku- ja aabeecee-annostyyleillä kehitetä :). Olen täysin kyllästynyt mielikuvituksettomiin kaikesta valittajiin. Iloista kehittämistä peliin!

Jo saatiin ensimmäinen valitus ilotulitteista, jipii.

Loistava kirjoitus Mikael Hoikkala.

Kiitos uusista maastopoluista! Opastekartat vain ovat onnettomat, pienet suunnistuskartat pienellä tekstillä ilman välimatkatietoja ja pistettä "olet tässä".

"Keskustaa ei voi kehittää Prisma-kansan ehdoilla". Hoikkalalta hieno Esalainen eilisessä lehdessä.

Lahdessa on Mannerheiminkatu ja Helsingissä Mannerheimintie!

Ajoin neljän "ruuhkassa" Veskun päästä päähän pysähtymättä. Katua voi siis hyvin kaventaa, koska neljä kaistaa on näköjään liikaa.

Ulkoministeriä on joskus sanottu sivistyneeksi mieheksi. Onko hänessä nyt miestä! Erota?

Eikö mikään riitä karistolaisille? Karisma palvelee teitä; on Alkot, apteekit, ruokakaupat, ravintolat, pesulat, vaatekaupat, pankkiautomaatit jne. Tulisiko joku hölmö Karistoon hätävarakauppiaaksi? En usko.

Lisää liikennettä Hollolankadulle ja Mannerheiminkadulle kavennuksia ja puiden istutusta. Onko kaksi ryhmää suunnittelemassa?

Mikael Hoikkala. Kiitos asiallisesta kannanotostasi Liisu-kritiikkiin.

Keskustan asukkaat ostoksillaan eivät pysty pitämään kivijalkakauppoja toiminnassa. Tarvitaan pääsy helposti rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa kulkeville. Myös huonojalkaisten on päästävä helposti lähelle kauppoja. Onko suunnitelmat vain nuorille ja kesäaikaan suunniteltu?

Mikael Hoikkala, kuinka monena kuukautena istut terassilla kahvia litkimässä ?

M. Hoikkala Esalainen 9/12. Toisin kuin veroäyrin, Lahen väestökehitys on ollut vaatimatonta ja trendi heikkenevä jo pitkään. Olisiko sinulla kirjoitukseesi liittyen esittää yhtäkään keskustan vetovoiman paranemista tukevaa tilastoa? Pelkkä mielipidehän olisi väärässä paikassa lehden etusivulla.

Kyllä kannatti LE:n liittyä myynnissä Oomiin, saatiin korotettua perusmaksua 90 % nykyisestä. Tällä liitoksella piti olla kyllä mielestäni toinen vaikutus. Oomi vaikuttaa mielestäni kyllä "kartellilta", tämän kuvan sain jututtaessani myyjää.

Viimeinkin rauhallinen Joulu tulossa ilman sukulaisia ja heidän kuritta kasvaneita kakaroitaan. Mökin mamma ja pappa!

Launeen Citymarket avattiin 1993. Ennen sitä paikalla oli Selma Toivosen kutomo ja myymälä

Näin eilen peräti yhden pyöräilijän ajavan jäähallin viereisessä pyöräily-ympyrässä. Tosin hänkin päin kielletty ajosuunta merkkiä. Se siitä sitten – ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia munauksia!

Suomessa on poliittinen perustuslakivaliokunta kuten tapaus Haavisto osoittaa.

Lahden seutu pääsi suuren maailman makuun uuden kehätien ansiosta. Ajo Hopeakalliolta Karismaan ja takaisin oli hieno kokemus. Suuret kallioleikkaukset, hienot tunnelit ja silmää hivelevät, siistit maaleikkaukset sekä sillat puiden latvojen tasolla, ovat jotain sellaista, mitä täällä ei ole ennen koettu. Upea tie.

Koronaluvut esim 9.12. THL: Lahti 4, mutta phhyky: varmistettu 15 uutta tartuntaa eilisen jälkeen. Missä ne ovat? Lahti 4 mutta Padasjoella vai Asikkalassa vai missä ovat nuo 11 tapausta? Kyllä luvut pitää ilmoittaa selkeästi ja päivittäin! Ei kiva arvuutella.

Jatkuva kasvatus olisi erityisen haitallista pohjoisen metsille, missä paksu kuntta, porot ja hirvet yhdessä harvoin esiintyvien hyvien siemenvuosien kanssa tekee luontaisesta uudistumisesta erittäin epävarmaa.

Pudotin maksukorttini Holman Prisman eteen tiistaina. Kiitos sinulle ihana löytäjä, kun toimitit ne info-pisteeseen, helpotus oli suuri. Hyvää joulun odotusta!

Saako öljyisiä polkupyörän putsausrättejä ym. jätettä polttaa keskuslämmityskattilassa? Näin ainakin naapuri tekee. Savuhaitta on mittava.

Eikö Elina Lepomäkeä edes hävetä tulla ti-iltana puhumaan kuinka ulkomaiset sijoittajan on tärkeämpiä kuin Suomen terveyden hoito.

Ihmettelen, miten Hollolan Liikku saa olla auki, ti salilla ainakin 30 henkilöä kerralla turvaväleistä ei tietoakaan, eikö kukaan puutu asiaan.

Niin jo odotan tammikuuta, että valittamisen aiheet vaihtuisivat esim siihen, että miksen minä jo saa rokotetta tai että miksi EU:ssa hidastellaaan, miksi ei toimita kuten britit tai venäläiset. Ja taas syylliset löytyvät hallituksesta, etenkin nuorista naisministereistä.

Tuli Metsä-Hennalasta Moottoritie-Hennala. Hyvästi hiljaisuus!

Kuinkahan moni Liisun "vastustajista" on edes tutustunut ao. hankkeeseen? Evekin paukuttaa negatiivista shamaani-rumpua, kuin olisi kaupungin visiönääri.

Hoitajille kuuluu korvausta koronapotilaiden hoidosta siinä missä johtajille maksetaan bonuksia, rakennuksilla maksetaan likaisen työn lisiä, raskaan työ lisiä, lisiä asbestityöstä, tai monilla työpaikoilla lisäpalkkoja työn vaativuudesta.

Loistava kirjoitus Mikael Hoikkala ESS 9.12. Aleksin toteutunut ja tuleva Liisu ovat nykyaikaisia hyviä ratkaisuja. Vanhat pinttyneet näkökulmat roskiin arvon kanssa-asukkaat.

Hei sinä h-auton kuski Vaparilla. Kannattaisko keventää kaasujalkaa suojatien kohdalla, kun toinen auto on jo pysähtynyt siihen.

Aleksin jouluvalot ovat Suomen parhaimmat, ettäs tiedät.

Onnea Kärkölä ja pormestari hyvän hankkeen toteuttamisesta.

Nämä kaikkea mahdollista arvostelevat voisivat joskus kotosalla pohtia, onko elämä Lahdessa todella näin sietämätöntä. Asuminen jossain muualla edes jonkin aikaa antaa hieman perspektiiviä jatkuvaan arvosteluun.

Murhaelokuvien ja tappovideopeleillä aivopestyjen nuorten käytöksestä alkaa näkyä, että oppi on mennyt perille. Tappovideot on ihan käytännössä paremmin hallinnassa kuin koululäksyt.

Käyttäkää avantouimarit pukukopissa maskia. Minä käytän, suojaan sinua. Käytä sinäkin, suojaat minua. Kiitos, kun huomiot toiset.

Bravo, Mikael Hoikkala! Nyt oli upeasti tiivistetty. Keskustaa kannattaa kehittää niille, jotka siellä haluavat asioida. Mikään ei estä ajamasta edelleen kaupungin laitamille Prismaan, niin kuin niin monet ylpeilevät tekevänsä. Myös tuulilasin takaa olisi hyvä katsoa eteenpäin.

Onneksi meillä on Karistossa Karisma ja Cittari, joista saa lähes kaiken. Pelkän S-marketin tai Lidlin varassa ei olisi paljoa valinnanvaraa.

Bravo, Mikael Hoikkalan artikkeli 8.12. Eikö meidän lahtelaistenkin olisi aika suunnata ajatus "nuppiimme" tulevaisuudesta, eikä jäädä junnailemaan ajan keskivaiheille. Lahden keskusta-ajatus muuttua on hieno värähdys tulevaisuuteen.

Kun koronaa on jo omiksi tarpeiksi, niin viedään bussilasteittain nuoria aikuisia Saariselälle tartuttamaan muita.

Eläkkeen maksun kuun viimeisenä päivänä estää eläkelaki, siksi siirtyy aina kuun ensimmäiseksi arkipäiväksi

Pitäiskö saada Suomeen yhtenäinen laki ja sen tulkinta. 1) Poliisia epäillään ja virasta hyllytetään asian käsittelyn ajaksi. 2) Haavistoa epäillään ja todeksi virhe todetaan. Ei hyllytetä vaan nostaa palkkaa vuoden. Vertaa myös Rinne ja Paatero.

Ei eläkeputken poisto varsinaisesti tuo 7 700 – 10 000 uutta työpaikkaa. Tämä määrä työttömiä jää ainoastaan syntymättä, koska eivät pääse putkeen, vaan jatkavat kiltisti töissä eläkeikään saakka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.