Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Pitääkö ensilumelle tulijoita rajoittaa?

Ensilumenladulla voi hiihtää luisteluhiihtoa tai diagonaalia, eli sitä perinteistä tyyliä. Ladun läheisyydessä on mainio grillauspaikka, jossa voi grillata vaikka makkaraa ja nauttia mehua tai kahvia.

Hyvä ottaa kotoa mukaan evästä, mitä tekee mieli, niin saa mitä haluaa. Eikös niin?

Raviradan lähtöpaikalla on useasti myös suksiesittelyä ja suksien huoltoa sitä tarvitseville. Omat sukset on hyvä kuitenkin voidella kelin mukaan jo kotona, niin hiihtäminen on kivaa. Voitelu ei kuitenkaan aina ensi yrittämällä onnistu, niin kannattaa ottaa vaihtoehtoinen voidepurkki mukaan ja sipaista kelin mukaista pohjaan. Helppoa.

Karvapohjasuksilla ei vielä ole ensilumenladulle kannattanut lähteä, kun hiihtäjiä on ollut valtavasti ja latu on sliippautunut muhkuraiseksi, jolloin "karvat" tökkivät.

Luisteluhiihtäjillä on ollut mainiot olosuhteet, siihen ei mitään.

Lopuksi: Onko vakavasti pohdittava, annettaisiinko ulkopaikkakuntalaisille nyt parin viikon latukielto Lahteen, jotta korona ei ensilumenladulla leviä hiihtoväen mukana ympäriinsä? Varsinkin Uudeltamaalta tuleville?

Iloinen kuntoilija