Lukijalta: Maahanmuuton kulut saatiin viimein esiin

Ari Hyvönen

Viimeinen puolueiden kannatusmittaus osoittaa perussuomalaisten nousseen maamme ykköspuolueeksi.

Onko kulunut korona-kausi antanut ihmisillä aikaa ja aihetta ajatella asioita ja laittaa niitä tärkeys- ja järkevyysjärjestykseen?

Joka tapauksessa nyt on alkanut tulla julki perussuomalaisten ajamia tosiasioita mitkä useimmat on toki ennestään tienneet, mutta eivät ole ehkä tarkemmin ajatelleet asioiden todellakin niin olevan.

Nämä asiat läjähtävät nyt kaikille ymmärrettävässä muodossa mistä pari esimerkkiä: Kela julkaisi vihdoin julkisen salaisuuden: maahantulijat, tällä hetkellä noin 7 prosenttia maamme väestöstä, käyttää kolmanneksen erilaisista tuista ja avustuksista.

Maahanmuuton hinta alkaa siis saada numeroita, mitkä on tähän saakka pidetty tiukasti salassa.

Ja taitaa tämä salailu edelleen useimmissa kaupungeissamme jatkua, saako miltään kaupungilta tietoa jos sitä kysyy.

Sama salailu tai pimittäminen EU-asioissa alkaa myös tulla julki. Tällä hetkellä on kovasti keskusteluissa EU:n niin sanottu elvytysrahasto mitä markkinoidaan koronasta toipumiseen, mutta minkä taustalla on oikeasti yhteisvastuu niin vahvasti, että mm Ranska, Italia ja Saksa ottavat kyllä rahat ”lainana” mielellään vastaan mutta lähtevät siitä, että EU maksaa lainan pois.

Meillähän hallituksemme ei hiisku tästä sanaakaan, mutta miten on selitettävissä, että Suomi saa elvytyspaketista 3,2 miljardia euroa mutta Suomi maksaa EU:n lainaa pois 6,6 miljardia?

Onko nyt aika tosiasioiden tulla näkyville niin, että jokainen ne ymmärtää ja havainnollistaa? Ja tässä vain pari esimerkkiä.

Kirjoittaja on Kausalasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut