Lukijalta: Liisu on mainettaan parempi

Sami Korkiakoski

Liisu2030-liikenneprojekti on mielestäni hyvä projekti. Itse asiassa liikennemuutokset ovat hyvin maltillisia ja myös konservatiivisia, ja poliittista ohjausta on tapahtunut matkan varrella. Liikenteen hajauttaminen keskustassa on järkevä suunta ja lisää turvallisuutta, mistä esimerkiksi perussuomalaisilla ei ole mitään hajua.

Vastustetaan vain periaatteesta ja kiusallaan. Voikin kysyä, mitä perussuomalaiset ja Rami Lehto vastustavat, kun vastustavat Liisua?

Vastustavatko keskustan liikenneturvallisuuden parantamista? Rami Lehto on kirjoituksissaan vastustanut myös autojen nopeusrajoitusten alentamista keskusta-alueella.

Keskustan alueella liikkuu paljon koululaisia sekä huonojalkaisia vanhuksia. Kehätien tultua poikkiliikenteen Vesijärvenkadun halki on ennustettu kasvavan jopa 11 prosenttia, eli luvassa on merkittävää liikennemäärän kasvua Lahden keskustassa.

Siksi ratkaisut esimerkiksi Vuoksenkadun liittymän rakentamisesta ovat paikallaan, jotta isoa liikennevirtaa voidaan järkevästi hajauttaa.

Lisäksi bussipysäkkien uudelleensijoittaminen Vesijärvenkadulla palvelee paremmin esimerkiksi Niemen kampusaluetta sekä siellä opiskelevia opiskelijoita. Tätäkin asiaa on ajateltava, kun Lahtea kehitetään opiskelukaupunkina.

Kirjoittaja on SDP:n kuntavaaliehdokas Lahdesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.