Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Näppis | Kuinka se voikaan mennä niin, että Lahti on kaikessa negatiivisessa aina ykkösenä

Kuinka se voikaan mennä niin, että Lahti on kaikessa negatiivisessa aina ykkösenä. Nyt vähiten maskeja käyttävä kaupunki, kuinka tyhmiltä me lahtelaiset haluamme näyttävä. Todellinen junttila.

Kunnallinen poliittinen päätöksenteko suojaa itseään terminologialla, joka peittelee hölmöilyjen tuloksena syntyneitä tappioita. Sana alijäämä on kuin muinaisen Lähi-idän satujen maailmasta kaapattu. Puhukaa ja kirjoittakaa reilusti ja avoimesti tappioista. Käyttäkää sanaa tappio.

Vuosittain siirtyy keskimäärin 75 000 ihmistä eläkkeelle. Vuosittain kuolee 54 000 ihmistä. Viiden vuoden päästä eläkeläisiä kuolee enemmän kuin syntyy ikäryhmien pienentyessä. Ongelma on, että tulevaisuudessa työikäisiä on puolet vähemmän.

Joku halusi talouspakotteita Trumpille. Miksei esim. pandemiakuolemista Löfvenille, ihmisoikeuksista Kiinalle ja kristittyjen maiden monikulttuuristamisesta EU:lle?

Miksi ei kuunnella kaupunkilaisia? Ensin pitää ainakin katsoa kehätien vaikutus. Asioita runnotaan läpi asukkaiden mielipiteitä huomioimatta. Surkeassa taloustilanteessa vähintään aikalisä paikallaan. Onneksi on joskus poikkeuksiakin kuten pormestarikysymys.

Jotkut ei taida koronasta välittää. Pikku "flunssassa" lähdetään ihmisten ilmoille ja baariin on pakko päästä. Näinhän se tauti leviää.

Koskahan "lahlen temareiden" silmät aukeais ja huomaisivat että yhtymäkokouksen päätös oli ainoa oikea.

Varokaa vanhusten asuntoja kiertäviä turvapalvelujen myyjiä. Sopii esittelyn aikaan, jolloin työikäinen ei pääse mukaan kuulemaan. Valheellisilla argumenteilla pelottelemalla saadaan tekemään ostopäätös. Laitteita joiden hallinta netin kautta vaikeaa ja kk-maksu kallis.

Lahden kaupungin koronaviruksen leviämisen esto ihmetyttää. Hyvätuloisille opettajille jaetaan maskit kaupungin puolesta, kun taas oppilaat ilman tuloja joutuvat ne itse hankkimaan. Rakennellaan älypyörateitä sekä kohta kaupungintalon sisäpihalle 25 miljoonan katto. Kuinka kalliiksi tulee koronapotilaan hoito sairaalassa vuorokaudessa. Miettikää.

Unohtuiko ajoratamerkinnät Vt 4 Joutjärven rampilta? Rampin levitysosa ollut päällystettynä yli 4 kk, mutta tietyötä ei ole saatettu loppuun. Aurauskalusto hoitanee rampille asetut lamellit rikkonaisina tienluiskiin. Saamatonta toimintaa taholta kenen vastuulle tietöiden loppuunsaattaminen kuuluukin!

Lopettakaa Fingerpori sarjakuvan julkaiseminen. Aiheet loppuneet, vain tietyn kansanryhmän kiihottaminen jäljellä.

Kuntosali Launeella tiistai-iltana lähes täynnä puhisijoita, ähisijöitä. Ei maskeja edes henkilökunnalla. Ei ihme, että virus leviää Lahdessakin. Täysin edesvastuutonta.

Sähkönsiirtomaksulla katetaan linjojen rakentaminen ja ylläpito. Nämä kustannukset pysyvät lähes samoina kuluttipa sähköä vähän tai paljon.

Voiko enää hullumpaa touhua olla Lahdessa kuin rakentaa silta Seurahuoneelta Sokokseen. Jos hiljentyneen Sokoksen yläkertaan tulee hotellihuoneita niin eiköhän ne yöpyjät jaksa kävellä kadun yli ihan maan pinnalla. S-Hämeenmaa määrää liikaa Lahdessa.

Syntyvyyden lasku huolettaa kaikkia. Minä tekisin lapsia, mutten ole saanut. Yksityisten klinikkojen lapsettomuushoidot kalliita, yleisellä puolella ei osaamista. Tähän pitää saada muutos, jos syntyvyyttä halutaan lisätä.

Hienoja nämä dikilehdet. Rätinälinjan liittymäntapaisella ja Lenovon nuhapumpulla näköislehden lataamiseen menee joka aamu reilut viitisen minuuttia. Usein tuplaten, kun tarjoaa jatkuvasti vain edellisen päivän lehteä. Samassa ajassa kävisi postilaatikolla ja toisi lehden lisäksi muutkin postit.

P. Lahtinen, mielipidekirjoituksesi 25/11 Etlarissa oli aivan loistava. Lahen keskustan näivettäneet "kehittäjät" saisivat todellakin joskus koettaa larpata lapsiperhettä.

Ennen Kaupunginteatteria ja orkesteria minä lomauttaisin keskustasuunnittelijat. Esim sadaksi vuodeksi näin alkuun.

Paras demari on Kulmuni, kun erotti Rinteen ja antoi nousukiidon Marinille.

Mitä on kaupunginvaltuuston valtuutetun äänestäminen ohjeiden vastaisesti. Eikö demokratian perusperiaate ole se, että valtuutettua ohjeistaa vain vaaleissa äänestäjä. Lahden valtuusto näyttää yhdeltä piirileikiltä. Ja tietysti kunnallisvaaleihin puolueet eivät nimeä ehdokkaiksi todellisia vaihtoehtoja.

Kyllä Asikkalan kunnanhallitus voisi nostaa kunnallisveroa ja turvata sillä kunnan pohjoisosassa olevan Kalkkisten koulun toiminnan. Aurinkovuorelle siirtyminen toisi oppilaille pitkiä koulupäiviä lisättynä aikaan, joka kuluu koulukyytiin. Sopii kysyä, jaksavatko vielä lukea läksyt.

Taas puhutaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Puhuttaisipa joskus – radiossa – miehiin kohdistuvasta henkisestä väkivallasta esim. eron jälkeen.

Nyt, kun joka paikassa lutrataan desinfiointiaineilla, olisi mukava kuulla terveysalan asiantuntijoilta, mitä ne höyryt meille aiheuttavatkaan! Samoin, kuin se, kun aine imeytyy elimistöömme suurimman elimemme, ihon kautta.

Miksi Trumppia aina haukutaan? Jokainenhan on täydellinen juuri sellaisenaan hyviksistä Hitleriin ja taviksista talebaneihin, kunhan ei ole persu, Raamattu-uskova eikä EU vastainen.

Suomi, mietitään hetki; edelliset sukupolvet ovat joutuneet käymään läpi vaikeita aikoja ja rakentaneet hyvinvointivaltiomme. Nyt me kestämme korona-ajan, käytetään maskeja, pestään käsiä, unohtamatta käsidesiä ja turvavälejä. Tsemppiä kaikille.

Lahtelainen valtuutettu on sitä mieltä, että kun liikenne siirtyy korttelin verran itään päin, ei tule liikenteestä enää pienhiukkasia eikä melua. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Miksi Nastolan lukiossa eivät opettajat eikä oppilaat pidä maskeja, vaikka niin on nyt ohjeistettu?

Terveysjättien säästötoimet menevät yli ymmärryksen. Ystävättärelläni oli toistuvia tiedottomuuskohtauksia, jotka tulkittiin paniikkihäiriöksi, eikä hän saanut lähetettä tutkimuksiin. Vasta soitolla 112 pääsi sairaalaan kuvaukseen, jossa todettiin aivokasvain. Terveydenhuollon huonosta jamasta kertoo se, että joutuu taistelemaan hoitajan arvion ja takaisin soittojen välillä päästäkseen lääkäriin.

Ei mulla oo kiire, mä oon eläkkeellä ja siit on hyvä mieli, kun ei oo pahamieli! Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Leppoisaa joulun odotusta kaikille!

Sinulle joka kirjotit St1 hinnoista, niin me täällä Prv Nesteen kyljessä tankkaamme ma ja ti halvinta poltsikkaa St1 ja joka tankilla hinnat nousee loppuviikkoa kohden. Halvinta alkuviikosta. Näin täällä.

Jotkut vähättelevät maskien käyttöä näillä Etlarinkin palstoilla perustellen asiaa, ettei se ole auttanut Espanjassa, Ranskassa etc. Kyseiset jantterit eivät ole ilmeisesti koskaan käyneet kyseisissä maissa, eivätkä tunne heidän käyttäytymiskulttuuriaan. Mikähän olisi tilanne ilman maskeja siellä?

Helsinki lomauttaa kaupunginteatterinsa henkilökunnan – miten Lahti? Entäs orkesteri, liikuntatoimi?

Siirtomaksua pitäisi nimenomaan siirtää kiinteään päin. Maksulla ylläpidetään verkkoa ja se maksaa, vaikka sähköä ei kuluttaisi lainkaan.

Maskittomien kannattaa muistaa vanha viidakon sanonta: "Kaikki mikä peittää, kaunistaa." Älkääkä ainakaan tänne tulko itkemään, jos joku mulkoilee. Ja pitääkö sinne kauppaan ängetä porukalla, kun yksi voi hoitaa asian? Hyvin äkkiä ollaan huutelemassa toisten yli.

Lahtelainen autoilija, miksi ajat päin punaisia?

Kaikki, jotka ryntäätte kuntosaleille näinä kriittisinä aikoina, hävetkää! Lenkkipolut metsissä paljon parempi vaihtoehto.

Ei maskit auta, jos käsi- ym hygienia puuttuu! Tarkennusta elämään!

Hollola ja Hämeenkoskelaiset törkeitä, kun eivät maskeja tai visiiriä kaupoissa ym. käytä.

Bussin vaihto onnistuu nyt turvallisesti torin poikki. Vesijärvenkadulla sitten juostaan bussien seassa kadun yli, tulee varmasti rumaa jälkeä.

Nyt koulujen terveydenhoitajat ottamaan oppilailta koronatestejä, ettei ehtisi tulla turhan laajoja tartuntoja!

Voisitteko Sanna, muut poliitikot ja virkamiehet tehdä oikeasti niitä ennakoivia toimia! Ei pelkästään itsestäänselvyyksiä ja jo tehtyjä asiota toistamalla potaskaa puhuen.

Miksi EU:ssa riidellään rahanjaossa? Eikö oikeudenmukaista olisi jakaa yhtä paljon jokaiselle jäsenmaalle? AA

Asunnon hinta pitäs suhteuttaa kulutukseen. Ei voi ymmärtää, että maksan joka kuusta lyhennystä, vaikka asun talossa vain kesäisin. Samanlaista riistoa kuin sähkön siirtoverkot.

Kunpa valtion taloutta ja velan määrää seurattaisiin yhtä tarkasti kuin koronatartuntoja!

Hyvin itsetietoiselle Vapaavuorelle pitää hankkia peili – Suomi on muutakin kuin Helsinki.

Phhykyn toimari sanoi televisiossa, että muka tehty kaikki ennakoivasti, tiedottaminen hyvää ja jäljittäminen hoituu! Mutta pääministerin suusta tuli totuus: pitää tehdä ennakoivasti, ettei jouduta leviämisvaiheeseen! Eipä tehty!

Kyllä Liisulle, autot toriparkkiin. Jos on varaa ajaa autolla, niin parkkimaksuunkin luulisi olevan varaa.

Kauhea huuto maskeista. Suuri osa niistä kuitenkin fuskaa nenänpielestä, sama kuin roikkuisi nenäliina silmälaseista. Tai poskien kohdalta, sormi mahtuu väliin tunkematta. Yhtä tyhjän kanssa sellaisten käyttö.

Mikä motivoi sähköpotkulaudoilla hurjastelevia "kuntopyöräilijöitä" puikkelehtimaan jalankulkija-slalomia kävelijöitten, koirantaluttajien ja rollaattorien seassa? Oisko kysymys uudesta paikallisesta ekstreme-lajista, jossa urheillaan omalla ja muiden vammoilla.

Kauppojen Black Friday vouhotus äärimmäisen mautonta, aikana, jolloin kaikki turha liikkuminen pitäis unohtaa!

Vihreiden pitäis puuttua seutuliikenteen reitteihin jo päästöjenkin vuoksi. Ei ole mitään tolkkua ajattaa kaikki bussit matkakeskuksen kautta torille. Osa linjoista voi ajaa keskustaan menijät suoraan torille. Kun Metsä-Pietilästä kemppiläiset lähtee keskustaan bussilla, kierretään Hennalan ja Keijupuiston läpi Kaarikadun töyssyjen kautta Launeelle ja matkakeskuksen kautta torille. Muitakin reittikukkasia löytyy.

Kyllä Lahti on hiihtokaupunki. Ja kiitos siitä Lahden kaupungille!