Lukijalta: Keskustan kehittäjät larppaamaan lapsiperhettä

Pekka Lehtinen

Voisiko Lahden keskustaa suunnitteleville insinööreille, kaupunginhallituksen jäsenille ja valtuutetuille antaa lainaksi kolme lasta, viedä heidät Ahtialaan linja-autopysäkille ja antaa toimeksiannon.

Tälle 2-vuotiaalle ostat talvilenkkarit ja käyt ainakin kahdessa kaupassa, että löydät edulliset. Tälle 4-vuotiaalle etsit useammasta keskustan kaupasta edullisimman talvihaalarin. Tämän 6-vuotiaan käytät parturissa. Tullessasi ostat viikonlopun ruoat, tässä lista. Painoa tulee noin 20 kiloa, mutta kyllä ne kahdessa kassissa tulee.

Voitte vielä käydä välipalalla jossakin keskustan kivoista paikoista. Sitten linja-autolla takaisin ja kertomaan kokemuksestanne meille kaikille. Eikö ollut kiva retki? Vai tekisitkö retken mieluummin pyörillä?

Tällainen retki antaisi vihreille ja muillekin ideoijille ja suunnittelijoille tarpeellisen kokemuksen siitä, miten keskustaa pitäisi kehittää, jotta se olisi kaikkien keskusta.

Toinen vaihtoehto on tietysti ajaa autot pois keskustasta ja tehdä siitä todella vihreä keskusta, mutta silloin pitäisi antaa yrittäjille aikaa kerätä kamppeensa, sulkea myymälänsä ja muuttaa muualle. Mahdollisimman kauas Lahesta tietty.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.